ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-07-2021
Blik op de Champions League: Deze namen kan PSV verwachten van Galatasaray

Waar PSV gisteren een prima generale repetitie kende tegen PAOK Saloniki schrapte Galatasaray hun laatste oefenduel met Olympiakos vanwege onenigheid over PCR-testen. Een voorval dat door de Turken werd bestempeld als schending van de mensenrechten, maar ook een voorval waardoor Galatasaray geen echte test had voor hun treffen met PSV. Om toch een beeld te krijgen van Galatasaray kijken we terug op hun andere twee oefenduels, waarin met name offensief veel gerouleerd werd.


lees verder
Samenvatting PSV - PAOK Saloniki (1-0)

PSV heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne winnend afgesloten. De Eindhovenaren waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor PAOK Saloniki. De ploeg tankt hiermee vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week woensdag tegen Galatasaray. Bekijk hier de hoogtepunten van de generale repetitie.

lees verder
Voetbal op de Olympische Spelen: dit zijn de deelnemers uit Groep C

Met het oog op het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen zoomt ELF Voetbal in op de selecties van de deelnemers. Vandaag de groep van topfavoriet Spanje, dat met een selectie vol toppers aan haar stand verplicht is om deze groepsfase te winnen. Argentinië, Australië en Egypte gaan naar verwachting strijden voor de tweede plek.

lees verder
Malen naar Borussia Dortmund? Deze Nederlanders gingen hem voor

Een samenwerking tussen Donyell Malen en Borussia Dortmund lijkt slechts een kwestie van tijd. Malen heeft inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitse club, zo meldt Sport Bild. De aanvallers zou de zesde Nederlander zijn in het eerste elftal van BVB. 

lees verder
PANNA! 58 vol superinterviews: Klaassen, Malacia, Miedema, Rensch, Antonucci en Kluivert

Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek ligt nog in de winkelschappen. Maar nu is ook de nieuwe reguliere editie van PANNA! uit! Nummer 58 staat weer boordevol interviews, tips en tricks, fotostrips, fotoprijsvragen en natuurlijk vier XXL Superposters. Waar wacht je op!

lees verder
Deze ELF EK-wedstrijden onthouden we nog wel even

Werd er op dit EK verdedigend gevoetbald? Allicht. De doorbraak van de vijfmansdefensie kan je als zodanig interpreteren. Attractief voetbal was vooral bij België, Denemarken en eindwinnaar Italië te zien. De spanning vergoedde veel – we hebben de voorbije maand heel wat thrillers gezien. Het is ons gelukt om ELF wedstrijden op te noemen die we niet snel vergeten – en da’s zeldzaam op een EK.

lees verder
ELF Voetbal Transferspecial: over de transfermarkt van toen en nu

Als de bal stilligt, rolt het geld. De transfermarkt doet qua spanning en sensatie in de zomer en de winter nauwelijks onder voor de sport die zij faciliteert. Omdat het transfernieuws ons nu weer dagelijks overspoelt, kent de nieuwe editie van ELF Voetbal weer een toepasselijk thema. Nummer 7 is omgedoopt tot Transferspecial. Met verhalen over de hoofdrolspelers uit de geschiedenis van transfers, de hoofdrolspelers van nu, interviews met de recordhouder transfers, de enige speler die voor alle vier Limburgse profclubs speelde en de speler van de meest opzienbarende transfer uit de historie. En meer!

lees verder
Deze toppers keren clubloos terug van het EK

Het EK was voor veel spelers een uitgelezen mogelijkheid om zich in de kijker te spelen voor een stap hogerop. De één deed dat met succes, de ander zakte door het ijs. De volgende spelers moeten, om uiteenlopende redenen, deze zomer op zoek naar een nieuwe werkgever.

lees verder
Interview Jean-Marc Bosman: "Ik had op meer hulp en begrip gerekend"

Een aardverschuiving op transfergebied. De beslissing die de hele voetbalwereld op zijn kop zette. In 1995 verhuisde de macht van de clubs naar de spelers door het Bosman-arrest. Spelers zagen hun salarissen en handgelden groeien en groeien. Een groot contrast met de huidige situatie van Jean-Marc Bosman, de aanstichter van het proces. "Terwijl veel voetballers in rijkdom leven, heb ik bijna niets. Dat doet pijn. Heel veel pijn."

lees verder