Boefjes van het Waterlooplein en veel fotografie in het JCK

5 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  
President Peres bezoekt het Joods Cultureel Kwartier
De Israëlische president Shimon Peres heeft zondag 29 september een bezoek gebracht aan de Hollandsche Schouwburg en de Portugese Synagoge. Bekijk de foto's van zijn bezoek en lees ook wat hij in het gouden boek heeft geschreven. 
Tijdens de Kinderboekenweek gratis naar het kindermuseum
Kinderen kunnen deze week nog gratis naar het JHM Kindermuseum. Er zijn verschillende leuke activiteiten te doen. Voor volwassenen is er elke dag een documentaire te zien over Henriette Boas. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Henriette Boas Stichting.
Ontmoet de boefjes van toen
Zondag 13 oktober 2013, 14.30
Op 13 oktober organiseert het Joods Historisch Museum een evenement voor de ‘straatkinderen’ die de Amsterdamse fotograaf Philip Mechanicus rond 1960 fotografeerde in de Waterloopleinbuurt. Heb je jezelf op een foto gezien, woonde je rond 1960 in die buurt of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom gezellig langs.
Ensemble Judique concert in de Portugese Synagoge
Donderdag 24 oktober 2013, 19.30
Kom genieten van de prachtige muziek van het ensemble Judique in de Portugese Synagoge, terwijl het prachtige zeventiende-eeuwse monument wordt verlicht door honderden kaarsen. Alvast een voorproefje? Bekijk het filmpje
Interessante lezingen in OBA
14 en 28 oktober 2013, 20.00
Kom naar de serie lezingen over de toekomst van het Joods Cultureel Kwartier. Op 14-okt wordt gesproken over de combinatie van museale en religieuze taken van de Portugese Synagoge. Op 28-okt wordt stilgestaan bij de geschiedenis en herinrichting van de Hollandsche Schouwburg.
Lezing Van Creveld
23 oktober 2013, 14.30
Martin van Creveld is een Israëlisch militair historicus van wereldfaam. Hij is een bijzonder origineel denker, die het publieke debat niet schuwt. Op 23 oktober zal hij een lezing verzorgen. 
Tsietsiet kinderateliers
23, 24 en 27 oktober 2013, 15.45
Er zijn verschillende kinderateliers in het JHM Kindermuseum. Leer uw (klein)kinderen wat een tsietsiet is en kom langs bij het inloopatelier, want daar kunnen ze de speciale knoop leren! Op 27 oktober krijgen kinderen speciaal les van een echte rabbijn.
Museumnacht
2 november 2013
Zet het alvast in je agenda, want alle instellingen van het Joods Cultureel Kwartier is weer geopend tijdens de Museumnacht Amsterdam op 2 november 2013. Kom een kijkje nemen en zie onder andere de Portugese Synagoge die prachtig verlicht is met kaarsen. 
Persoonlijk verhaal van Lous Steenhuis-Hoepelman
t/m 29 oktober 2013
De thema vitrine in de Hollandsche Schouburg is ingericht met een bijzonder persoonlijk verhaal; het verhaal van Lous Steenhuis-Hoepelman die in 1941 wordt geboren in een Amsterdams joods gezin.
Wisselvitrine: Familieportretten uit de Merkelbachstudio
t/m 3 november 2013
De Merkelbachstudio familieportretten maken onderdeel uit van een grote verzameling glasnegatieven die het Joods Historisch Museum in 1996 kreeg. Deze zijn niet eerder op deze manier aan het publiek gepresenteerd. De foto's laten de joodse elite uit Amsterdam tussen 1913 en 1925 zien.
Sjtetl in de stad. Antwerpen door de lens van Dan Zollmann
t/m 2 februari 2014
De Belgische fotograaf Dan Zollmann volgde jarenlang het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen. Hij maakte unieke beelden van de meestal onzichtbare leefwereld van zijn vrome stadsgenoten.
Eli Content in het JHM en de Portugese Synagoge
t/m 10 november 2013
Ter ere van de zeventigste verjaardag van Eli Content is er recent werk te zien van hem in het JHM Kunstkabinet en een monumentale voorstelling in de cabane van de Portugese Synagoge.
Philip Mechanicus. Fotograaf
t/m 27 oktober 2013
Laatste kans! Het eerste grote retrospectief van het werk van de fotograaf Philip Mechanicus is nog een paar weken te bezichtigen in het Joods Historisch Museum. In deze expositie is niet alleen aandacht voor de portretkunst van Mechanicus, maar wordt vooral de verrassend grote veelzijdigheid van zijn fotografie naar voren gebracht. 
 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018