De boeken van Thomas Rap ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
  Online versie  
 
   
 
BOEKENTIPS VOOR MOEDERDAG
   
 
  Moederdag staat weer voor de deur. Tijd om je moeder in het zonnetje te zetten en te verrassen met een mooi boek. Om de zoektocht wat makkelijker te maken hebben wij een aantal fijne boekentips voor je geselecteerd.

Maak er een onvergetelijke Moederdag van!
 
 
   
 
De Friezen
Flip van Doorn
Flip van Doorn vertelt het verhaal van een doortastend volk waarvan de oorsprong en invloed ver voorbij de grenzen van de huidige provincie Friesland reiken.
Familiezaken
Gabriëlle Hoppenbrouwers
Gabriëlle Hoppenbrouwers is officier van justitie. In Familiezaken schrijft zij open en eerlijk over hoe haar werk en persoonlijk leven voortdurend met elkaar vervlochten raken.
Mijn naam is Selma
Selma van de Perre
Ze was zeventien toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hoewel ze in 1942 werd opgeroepen om zich te melden voor een werkkamp, wist ze daar onderuit te komen. Ze sloot zich aan bij het verzet: onder de naam Margareta van der Kuit, ofwel Marga, vervalste ze documenten en koerierde ze door het hele land.
Mitra
Kaweh Modiri
Na de executie van haar dochter Mitra, in 1981 in Iran, is Haleh naar Nederland gevlucht, waar ze zich in de decennia erna heeft opgewerkt tot een gerenommeerde academica. Haar leven wordt ruw verstoord wanneer ze het bericht krijgt dat de vrouw die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar dochter, in Nederland is.
Wij zagen een licht
Laura Jansen
Laura Jansen komt na een intensieve wereldtournee uitgeput en met een gebroken hart thuis in Amsterdam. Als ze hoort over vluchtelingen die aankomen op het Centraal Station besluit ze iets te doen. Wij zagen een licht is een diep persoonlijk en aangrijpend verhaal waarin onschuldige mannen, vrouwen en kinderen een gezicht krijgen.
De aardappeleters
Joris Vermeer, Joost Engelberts & Bas Zwartepoorte
Sushi, schnitzel en steak: het zijn wereldberoemde gerechten die we dagelijks eten, maar ze zijn inmiddels zo gewoon dat we er niets meer over weten. Waar komen ze vandaan en waarom zijn ze zo beroemd?
Afstandsmoeders
Christel Don
Ze werden vernederd en weggestopt, ze kregen hun kind vaak niet te zien na de bevalling en werden geïnstrueerd om er nooit meer over te spreken; tussen 1956 en 1984 stonden vele duizenden vrouwen hun kind af ter adoptie. Na tientallen jaren hebben deze vrouwen besloten het stilzwijgen te doorbreken.
Het lichtschip
Mathijs Deen
Voor de bemanning van het lichtschip Texel is het leven voorspelbaar, de leefruimte beperkt en de beloning gering. Alles gaat zijn gang, tot de dag dat de kok een levend geitenbokje meeneemt aan boord, om te slachten voor een stoofpot. De komst van dit jonge, springerige beest gooit de vaste routine van het schip in de war en zet de verhoudingen op scherp.
Het huis van mijn moeder
Maria Farag
Het huis van mijn moeder is het verhaal van een verscheurde familie en een land dat de afgelopen decennia ingrijpende sociaal-politieke en religieuze veranderingen onderging. Een geschiedenis die niet alleen haar moeders leven heeft bepaald, maar ook Maria’s eigen leven heeft gevormd.
Afscheid
Cherry Duyns
In Afscheid blikt Cherry Duyns terug op het leven van zijn Duitse moeder. Een leven dat werd getekend door de oorlog, toen ze een charmante Nederlandse jongeman leerde kennen. Met hem vormde ze een succesvol duo in het variété; samen traden ze op voor volle zalen en samen kregen ze een zoon in die meedogenloze tijd.
   
 
Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief van Thomas Rap.
Afmelden
Privacystatement  |  Algemene voorwaarden  |  Cookiestatement
© 2021 - Thomas Rap