Boekenweek met waanzinnig leuke activiteiten

4 jaren geleden


Text only:

Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
maart 2015
Bekijk hier de online versie.
De Boekenweek is het literaire hoogtepunt van het jaar. Wij grijpen dit evenement dan ook aan om u de mooiste boeken te presenteren die wij in huis hebben. Ook worden er activiteiten georganiseerd en ligt er een cadeautje voor u klaar. Lees er meer over in de nieuwsbrief en kom tijdens de Boekenweek (7-15 maart) vooral langs!
Bekijk alle activiteiten

Boekenweekbundel
Te gek voor woorden

Een cadeautje voor u: de Boekenweekbundel Te gek voor woorden. In deze bundel nemen prominente Nederlanders als Ronald Giphart, Christine Otten, Myrthe van der Meer, Heleen van Royen, Sigmund en Inez Weski u mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring. Een unieke bundel vol mooie bijdragen en boekentips die helemaal aansluiten bij het thema van de Boekenweek: Waanzin. Haal hem vanaf 7 maart op. Op = Op!
Lees meer…

Schrijfwedstrijd

Daar waar de schrijvers in de Boekenweekbundel hun waanzinnige verhaal optekenen, wordt de lezer in de bundel opgeroepen ditzelfde te doen en een waanzinnig verhaal in te sturen voor de Boekenweek Schrijfwedstrijd. Hoofdprijs: een geweldige vijfdaagse reis naar IJsland met jury-voorzitter Ronald Giphart!
Lees meer…

Taal helpt je verder! Taalhuis Alkmaar open vanaf 1 maart

De wereld is vol met taal. Teksten vind je overal om je heen. Ook moet je tegenwoordig veel zaken via internet regelen. Maar wat als je moeite hebt om het allemaal te begrijpen of als de taal moeilijk voor je is?
Lees meer...

Schoolwerk maak je in de bibliotheek!

In samenwerking met Happy Homework wordt professionele educatieve begeleiding aangeboden in diverse vestigingen van de bibliotheek Kennemerwaard, zoals bijvoorbeeld Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Schoorl en Castricum. Happy Homework is een professioneel scholingsinstituut, dat actief is in Noord-Holland en in een aantal Noord-Hollandse bibliotheken.
Lees meer...

De oorlog van ISIS

Journalist Judit Neurink is correspondent in Irak voor Trouw en De Standaard. Ze schreef een boek over ‘De Oorlog van ISIS’, dat in januari jongstleden werd uitgebracht bij Uitgeverij Conserve. Op donderdagavond 5 maart vertelt zij exclusief bij Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare, over deze groep extreme moslims.
Lees meer...

Feestelijke opening bibliotheek Egmond

De bibliotheek in Egmond is verhuisd naar de Prins Hendrik Stichting en opnieuw ingericht volgens een nieuw landelijk concept. Op dinsdag 10 maart, om 14.30 uur, vindt de feestelijke opening plaats.
U wordt van harte uitgenodigd om de huiskamerbibliotheek te komen bekijken en ontdekken.
Lees meer...

Stemmen voor Nederlandse Kinderjury 2015

De Nederlandse Kinderjury gaat weer van start! Dat betekent dat kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hun stem kunnen uitbrengen op het beste boek uit 2014. De stemperiode is van woensdag 4 maart t/m woensdag 13 mei 2015 en de prijs wordt 21 juni uitgereikt op de Kinderboekenparade in Den Haag. Inspiratie nodig?
Bekijk de boekentips…

Café con Libros in de bibliotheek Alkmaar Centrum

In de bibliotheek in Alkmaar Centrum kunt u genieten van een hapje en drankje in Café con Libros. De medewerkers van Café con Libros streven er naar om uw bezoek aan de bibliotheek te veraangenamen met een hapje en drankje in een boekvriendelijke omgeving. Een rustige omgeving waar u kunt werken, studeren, lezen en genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.
Lees meer...
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019