Nieuwsbrief 304
Gianotten Mutsaers - 15 maart 2024

De Boekenweek is het mooiste boekenfeest van Nederland. Het thema van de 89ste editie is Bij ons in de familie en het Boekenweekgeschenk wordt daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot. Van 16 tot en met 24 maart 2024 krijg je Gezinsverpakking cadeau bij aankoop van boeken ter waarde van minimaal € 15,-

In deze nieuwsbrief natuurlijk weer Boekenweektips maar ook aandacht voor twee Tilburgse evenementen: Tweedehands het Festival en Straat op Tilt.

Zien we je komende week in de winkel?

Fijn weekend,
De boekverkopers van Gianotten Mutsaers

Je bent prachtig

Wanneer de introverte William Waters trouwt met de bruisende Julia Padovano, wordt hij als vanzelf opgenomen in haar chaotische, liefdevolle familie. Het is alsof de wereld om hem heen ineens verlicht wordt.
Maar dan komt de duisternis uit Williams verleden naar boven, die niet alleen Julia's zorgvuldig uitgedachte plannen voor hun toekomst in gevaar brengt, maar ook de onwrikbare toewijding van de zussen aan elkaar. Het resultaat is een catastrofale familiebreuk die hun leven voor generaties verandert. Kan liefde een gebroken mens heel maken? Dat is de simpele maar doordringende vraag die centraal staat in deze bejubelde familieroman – een hommage aan Louisa May Alcotts klassieker Little Women.
Je bent prachtig - Ann Napolitano

De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf

Frida’s excentrieke vader is niet geschikt voor de rol van vader en ook niet voor die van gevangenisdirecteur. Hij drinkt en rookt te veel, neemt zijn dochter mee uit stelen, geeft haar zelfverdedigingslessen met echte wapens en voelt meer affiniteit met de gedetineerden in de koepel dan met zijn collega’s bij Justitie. Als het evenwicht in huis wordt verstoord door een noodlottig ongeluk, begint de gevangenis een steeds grotere rol in het gezinsleven te spelen.
De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf - Maria Kager

Geld als water

Geld als water is het ambitieuze begin van een ambitieus romanproject: Nordenhof ziet het boek als de aftrap van een septologie, waarvan elk deel verband houdt met de brand op de Scandinavian Star in 1990. Een tragedie, waarbij 159 mensen om het leven kwamen, die de Deense gemoederen nog steeds bezighoudt en waarvoor steeds meer bewijs is dat de brand werd gesticht vanwege verzekeringsfraude.

Geld als water is een meedogenloze en soms duister grappige roman over het geweld dat kapitalisme teweegbrengt. In een ingenieuze stijl en met briljante helderheid laat Asta Olivia Nordenhof zien hoe geld de koers van een persoonlijk leven bepaalt – in dit geval de turbulente levens van Maggie en haar man Kurt.
Geld als water - Asta Olivia Nordenhof 

Beneden in het dal

Fredo en Luigi zijn broers, opgegroeid in Valsesia, een bergdal in Noord-Italië. Ze lijken op elkaar maar zijn toch heel verschillend, net als de boompjes die hun vader voor hen heeft geplant toen ze jong waren. Voor Fredo een spar: sterk, solide en schaduwrijk. Voor Luigi een lariks: een boom die snakt naar de zon en meebuigt met de wind.
Beneden in het dal is een pure, krachtige vertelling, waarvoor Paolo Cognetti zich heeft laten inspireren door het album Nebraska van Bruce Springsteen en door de verhalen van Raymond Carver en Flannery O’Connor. Herkenbaar is de geserreerde en toch beeldende schrijfstijl, en zoals gebruikelijk bij Cognetti spelen natuur en milieu een prominente rol. 
Beneden in het dal - Paolo Cognetti

Straat op Tilt

Vijf schrijftalenten.
Vijf kunstenaars.
Vijf bijzondere pop-ups in de binnenstad van Tilburg.

Dit jaar draait de Boekenweek om familie, het thuisgevoel, tradities, en wat zich afspeelt 'achter gesloten deuren'. Maar familie is ook een gevoel van thuiskomen, van verbinding en samenzijn. Van samen creëren, de straat op gaan en elkaar ontmoeten. Kortom: Straat op Tilt!

Vijf interessante schrijvers/literaire performers worden gekoppeld aan vijf toonaangevende kunstenaars van Ateliers Tilburg. De creatieve uitspattingen die dat oplevert zie je zaterdag 23 maart van 13 tot 16 uur op verschillende plekken in de stad, waaronder Gianotten Mutsaers.
Straat op Tilt | meer info
 

Tweedehands het Festival

Tijdens Tweedehands het Festival staat heel Tilburg een weekend lang in het teken van tweedehands, de kringloopwinkel en hergebruik. Tilburg viert tweedehands van 22 t/m 24 maart verspreid over de hele stad. In kringlopen én op verrassende andere locaties.
Speciaal voor het festival neemt Mark van Rebook Store een grote collectie kookboeken mee. Deze zijn te koop voor maar €5,-! En natuurlijk geldt ook tijdens deze dagen onze 'normale' fictie-actie: 2+1 gratis.
 
Hieronder staan de drie bestverkochte boeken van afgelopen week

Eén raam, geen sleutel

Jussi Adler-Olsen

Dit wil je écht niet weten

Huib Modderkolk

In de mist van Golden Gate Park

Murat Isik

GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2024 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden