ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-03-2023
Bondscoach Koeman moet op deze posities knopen doorhakken tegen Frankrijk

Virgil van Dijk en Memphis Depay zullen spelers zijn die normaliter als eerste op het wedstrijdformulier worden gezet bij het Nederlands elftal. Ook bondscoach Ronald Koeman lijkt daar vooralsnog niet van af te wijken. Voor Frenkie de Jong geldt dat ook, maar de middenvelder van FC Barcelona moest met klachten afhaken voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. ELF bekijkt de selectie van Koeman en bepaalt de posities waar nog knopen door moeten worden gehakt.


lees verder
Op deze zender kijk je naar Frankrijk - Nederland in de EK-kwalificatie

Nederland trapt de EK-kwalificatie af in en tegen Frankrijk. Ronald Koeman, de teruggekeerde bondscoach, moet flink gaan puzzelen voor zijn eerste wedstrijd sinds zijn rentree. Er zijn namelijk vijf spelers afgehaakt wegens een virusinfectie. Hoe gaat Koeman die puzzel uiteindelijk neerleggen tijdens de verliezend finalist van het WK 2022? Check hier op welke zender je vrijdag kijkt naar Frankrijk - Nederland in de EK-kwalificatie.

lees verder
Memphis vindt zijn draai bij Atlético Madrid: "Dat was bij Barcelona niet het geval"

Afgelopen winter maakte Memphis Depay de overstap van FC Barcelona naar Atlético Madrid. De aanvaller van het Nederlands elftal had even tijd nodig om zich aan te passen, maar heeft inmiddels zijn draai gevonden in de hoofdstad van Spanje. "Teleurstelling? Dat is er altijd een beetje na een transfer. Maar voetbal bestaat uit keuzes maken."

lees verder
Is Feyenoord klaar voor de titel?

Feyenoord, de huidige nummer één van de eredivisie, draait tot nu toe een geweldig seizoen en veel voetballiefhebbers vragen zich af of ze klaar zijn om aan het eind van dit seizoen de titel naar Rotterdam te halen.

lees verder
Interview Gernot Trauner: "Ik zegde AZ af, Feyenoord kwam op het ideale moment"

Hij is zelden op een foutje te betrappen, zoekt altijd naar de voetballende oplossing en is gevaarlijk bij dode spelmomenten. Sinds zijn komst in de zomer van 2021 groeide Gernot Trauner uit tot lieveling van het Feyenoord-publiek. De hervatting na de winterstop miste de Oostenrijkse centrale verdediger vanwege een knieblessure. Nu is hij fit. Net op tijd voor de jacht op zijn eerste prijs als profvoetballer. "Ik zou zo graag mijn cv met een prijs uitbreiden."

lees verder
Bjorn Meijer breekt door: “Ik wil de Champions League en het WK winnen”

Na een reeks goede wedstrijden bij Club Brugge werd Bjorn Meijer veel getipt voor het Nederlands elftal. Voor een plek in de selectie van Ronald Koeman bleek het nog te vroeg, maar Meijer (20) sluit wel opnieuw aan bij Jong Oranje. Op het persmoment kijkt hij terug naar een stormachtig eerste deel van het seizoen en blikt hij vooruit op zijn toekomst. 

lees verder
Interview Jeremie Frimpong: "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren"

Hij zag het levenslicht in Amsterdam en verhuisde op zijn zevende naar Manchester. Voor een Nederlandse club speelde Jeremie Frimpong nooit. Wel voor Manchester City, Celtic en sinds twee jaar Bayer Leverkusen. Tijdens het WK in Qatar was de 22-jarige rechtsback de onbekendste speler in de Oranje-selectie. "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren."

lees verder
Spannendste degradatiestrijd ooit in de Premier League? Deze clubs hebben de grootste kans op degradatie

Crystal Palace, Wolves, Leeds, Everton, Nottingham Forest, Leicester, West Ham, Bournemouth en Southampton zijn verwikkeld in misschien wel de spannendste degradatiestrijd die de Engelsen deze eeuw hebben gezien. De negen teams staan slechts vier punten van elkaar verwijderd. Het gat tussen de twintigste en de twaalfde plaats is nihil. Voor negen ploegen dreigt dus degradatie naar de Champions League. Sommige ploegen moeten zich volgens de statistiekenbureaus echter nog iets meer zorgen maken dan de anderen.

lees verder
Georginio Wijnaldum over terugkeer bij Oranje: "De honger is erg groot"

Voor het eerst dit jaar is het Nederlands elftal samengekomen om zich voor te bereiden op de EK kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Voorafgaand aan die wedstrijd sprak Georginio Wijnaldum hoopvol over de komende periode en blikt hij terug op een tijd waarin hij minder in beeld was. "Ik heb gesprekken gevoerd met Van Gaal. Maar of het is uitgesproken? Ik denk het niet."

lees verder