stedplan
icon icon icon icon icon icon
Bureau Stedelijke Planning benoemt Raad van Advieslees meer

Beste relatie,

Bureau Stedelijke Planning heeft een Raad van Advies aangesteld bestaande uit Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar.

Vandaag versturen wij onderstaand persbericht om dit nieuws naar buiten te brengen. Via deze weg willen wij u als relatie van ons bureau graag als eerste op de hoogte stellen.

Met vriendelijke groet,

Pieter van der Heijde
Algemeen Directeur Bureau Stedelijke Planning

 

Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar in Raad van Advies Bureau Stedelijke Planning

Amsterdam Bureau Stedelijke Planning B.V. heeft een Raad van Advies aangesteld bestaande uit Pieter Affourtit (voormalig CEO WPM Groep), Wienke Bodewes (voormalig CEO Amvest) en Edwin Buitelaar (hoogleraar Universiteit Utrecht en senior onderzoeker PBL). Met de kennis en ervaring van deze experts versterkt het sterk groeiende adviesbureau haar expertise en slagkracht op het gebied van stedelijke ontwikkeling.

De sterke groei van Bureau Stedelijke Planning houdt aan; inmiddels heeft het bureau 40 medewerkers. Het aanstellen van een Raad van Advies is dan ook een logische volgende stap. Pieter van der Heijde, algemeen directeur Bureau Stedelijke Planning: “Wij zijn blij met de komst van Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar in onze Raad van Advies. Hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van wonen, werken, winkelen en vrije tijd vanuit verschillende soorten organisaties zal in belangrijke mate bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het bureau op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Hierbij zal in toenemende mate het accent liggen op integrale gebiedsontwikkeling”.

Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar
Onder leiding van Pieter Affourtit groeide de WPM Groep uit tot een van de grootste commerciële vastgoedorganisaties van Nederland. Sinds de  verkoop van WPM Groep richt Affourtit zich als consultant op de kwaliteitsverbetering van (winkel)vastgoed, adviseert hij directies van vastgoed- en adviesbedrijven, is fellow aan de Amsterdam School of Real Estate en bestuurder/directeur van de VVE winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam. Affourtit: “De actuele complexe retailmarkt vraagt om een sterk integrale benadering bij de ontwikkeling van visie en beleid voor de aantrekkelijke en vitale stad. Bureau Stedelijke Planning is bij uitstek het adviesbureau dat in dit proces een belangrijke rol kan spelen.“

Na een periode van 11 jaar als CEO bij Amvest is Wienke Bodewes op 1 oktober 2018 teruggetreden. Voorheen was Bodewes onder andere directeur projectontwikkeling bij Ymere en bestuursvoorzitter bij Neprom. Bodewes heeft in deze functies uitgebreide kennis opgebouwd op het gebied van woningbeleggingen en de ontwikkeling van woningen, woongebieden en zorgvastgoed. Bodewes: “Ik ken Bureau Stedelijke Planning als een zeer ervaren adviesbureau met een gedegen reputatie. Een bureau dat groeit, onder andere op het gebied van gebiedsontwikkeling. Het is boeiend deel uit te maken van die groei.”

Edwin Buitelaar is bijzonder hoogleraar grond- en vastgoedontwikkeling bij de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht, research fellow bij de Amsterdam School of Real Estate en senior onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Buitelaar heeft veel wetenschappelijke kennis en ervaring op het gebied van gebiedsontwikkeling en grondmarkt en -beleid. Buitelaar: “Ik zie het vooral als mijn taak om met Bureau Stedelijke Planning mee te denken over hoe het zich kan versterken op het complex speelveld tussen kennis en wetenschap enerzijds en beleid en maatschappij anderzijds.”

Over Bureau Stedelijke Planning:
Bureau Stedelijke Planning verricht al 21 jaar onderzoek en adviseert over de ruimtelijke planning van winkels, woningen, kantoren, bedrijven en vrijetijdsvoorzieningen in stedelijke gebieden en regio’s. Daarnaast leveren we project- en procesmanagers op het gebied van de stedelijke ontwikkeling. We leveren maatwerk met een integrale invalshoek en maken gebruik van de nieuwste onderzoeksmethoden, databases en (wetenschappelijke) informatie. Ons team bestaat uit circa 40 hoog gekwalificeerde en ervaren medewerkers met een brede expertise. We zijn trots op de bijdrage die we kunnen leveren aan de economie en de kwaliteit van de stedelijke omgeving. Bureau Stedelijke Planning is gevestigd in Gouda, Amsterdam en Eindhoven. Wij zijn zowel actief voor de overheid als marktpartijen.

Is deze mailing voor u slecht leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.
Mocht u geen uitnodigingen voor BSP Seminars en Masterclasses meer willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Bureau Stedelijke Planning BV
Gouda | Amsterdam | Eindhoven | www.stedplan.nl | LinkedIn | Privacyverklaring