Nieuwsbrief week 23: nieuws, tips en mooie verhalen uit de stad en uw stadsdeel
Problemen met de weergave van deze e-mail? Bekijk deze e-mail online
Gemeente Amsterdam

Nieuwsbrief Amsterdam

6 juni 2024

Zwaailichten en sirenes: het KinderBeestFeest!

Schrik niet: op vrijdag 7 juni rijden chronisch zieke en gehandicapte kinderen met loeiende sirenes en zwaailichten naar Artis.

Maatregelen drukte en overlast blijven nodig

Amsterdam ontvangt steeds meer bezoekers. Dat heeft voordelen, maar zorgt ook voor drukte en overlast. We nemen maatregelen hiertegen.

Wat vindt u van de Huisvestingsverordening?

Amsterdam stelt een aantal aanpassingen aan de Huisvestingsverordening voor. We willen een aantal regels versoepelen. U kunt hierop reageren.

Juni chipmaand: laat uw kat gratis chippen

Elk jaar raken in Amsterdam veel katten zoek. Een kat die gechipt is, wordt weer herenigd met zijn baasje. De hele maand juni kunt u uw kat gratis laten chippen en registreren.

Amsterdam geeft 3250 fietsen weg

Amsterdam is een echte fietsstad. Dat willen we zo houden. Daarom geven we 3250 fietsen uit het fietsdepot weg aan mensen die er goed een kunnen gebruiken.

Gratis uw autobanden op perfecte spanning

Sinds kort is er ook een slimme bandenpomp in Weesp. Een band die goed op spanning is, slijt minder snel en zorgt ervoor dat uw auto minder brandstof verbruikt.

Interview 75-jarige

Voor de 750e verjaardag van Amsterdam gaan we in gesprek met 10 Amsterdammers van 75 jaar oud. Dit keer deelt Li-Swan uit de Haarlemmerbuurt haar verhaal.

Erfgoed van de Week

In het beschermde stadsgezicht Sloterplas vind je 6 bijzondere flatgebouwen: Torenwijck. Destijds waren ze het toonbeeld van modern wonen in Osdorp.
Stadsdeel Centrum

Vertrek Micha Mos

Centrum
Dagelijks bestuurder Micha Mos is beëdigd als wethouder in Almere. Zijn taken worden vanaf nu waargenomen door de leden van het dagelijks bestuur.

Kattenburg Toen en Nu

Centrum
In de rubriek 'Weet u nog?' kijken we terug naar het verleden van stadsdeel Centrum. Deze week zoomen we in op Kattenburg.

Eenrichtingsverkeer Marnixstraat

Centrum
In september starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Marnixstraat. Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. 

Stadsdeelcommissie in Haarlemmerbuurt

Centrum
Vertel ons wat er speelt in de buurt. Praat op 11 juni in de Posthoornkerk mee over de herinrichting van de Piramidespeeltuin en andere belangrijke buurtzaken.
Stadsdeel Noord

Evenementen NDSM

Noord
Het evenementenseizoen is in volle gang. Als omwonende van de NDSM-werf kunt u vooraf vragen stellen en tijdens evenementen overlast melden.

Bouw Elzenhagen Zuid

Noord
De bouw van 211 energiezuinige huurwoningen is begonnen. De heipalen worden geschroefd in plaats van in de grond geslagen om geluidshinder te beperken.

Rotonde Mosplein

Noord
De laatste 2 fases voor het vernieuwen van de rotonde breken aan. Van 7 tot en met 10 juni sluiten we de rotonde af voor verkeer. Daarna wordt verkeer niet meer gehinderd.
Stadsdeel West

De Centrale Markthal

West
In 'Groeten uit' vertellen we de geschiedenis van de Centrale Markthal, een belangrijk monument voor de voedselvoorziening in de stad.

Wat gaat goed en wat kan beter in West?

West
Doe mee aan de buurtenquête. Laat ons weten wat er in uw buurt speelt en wat we moeten aanpakken in de komende periode.

Dag tegels, hallo groene stadsoase

West
De stad heeft meer groen nodig. Meer groen in de tuin is goed voor planten en dieren. Onze Tegelservice haalt de tegels gratis bij u op.
Stadsdeel Zuidoost

Windmolengebieden

Zuidoost
Kom meer te weten over de aangewezen gebieden in uw omgeving en stel al uw vragen tijdens de bijeenkomsten op 13, 18 of 20 juni.

Black Heritage Festival

Zuidoost
In juni staat het Black Heritage Festival in Zuidoost centraal met als thema 'The Future is Afro'. Op 20 juni nodigen we u uit voor de lezing 'Afrika en het Caribisch gebied'.

Jongerenbudget

Zuidoost
Bewoners tussen de 12 en 30 jaar uit Zuidoost kunnen het jongerenbudget aanvragen om iets te veranderen in hun eigen leefwereld. Aanmelden kan tot en met 30 augustus.

Zie ook

 

Nieuwsbrief Amsterdam

U ontvangt deze nieuwsbrief op newsletter@newslettercollector.com, omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven.

Contact

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op.
Meer links
Uw nieuwsbrieven van Amsterdam
Volg ons
twitter icon facebook icon linkedin icon instagram icon