Cadeautips van Thomas Rap

3 jaren geleden
  • Html
  • Tekst

Cadeautips van Uitgeverij Thomas RapWaar komt hagelslag vandaan? en nog 99 andere vragen over woorden

Wat heeft 'ijsbergsla' met 'ijsbergen' te maken? Liepen er ooit ezels over een 'ezelsbruggetje'? Waarom heten politieke partijen 'rechts' en 'links'? Vroeg of laat komt er een moment dat je je zoiets opeens afvraagt. Voor zulke momenten is er dit boekje. Net als de succesvolle voorganger Waar komt pindakaas vandaan? is het gemaakt door twee gerenommeerde taalorganisaties: het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) en het Genootschap Onze Taal. Met dit boekje krijgt u snel een onderhoudend antwoord op de vraag: ‘Waar komt hagelslag vandaan?’, en op nog 99 andere prikkelende vragen over woorden.

Bestel hier de bundel voor €10

'Dat hoor je mij niet zeggen!' De allerbeste taalclichés

Taalclichés: dingen die we, zonder erbij na te denken, allemaal wel eens zeggen. ‘Het houdt op met zachtjes regenen’ wanneer de hoosbui eindelijk losbarst, ‘Het is wel goed voor de tuin’ om de moed erin te houden, of ‘Je bent toch niet van suiker’ als de ander zich door wat nattigheid laat weerhouden. Maar je hoort ze nog veel vaker uit je mond rollen. ‘Zo, die heeft haast!’, of ‘Het is hier geen hotel!’ Taalkundigen Wouter van Wingerden en Pepijn Hendriks noteerden jarenlang de allerbeste clichés. Het resultaat is een bonte verzameling: pijnlijk herkenbaar, zeer geestig en altijd handig, bij alle denkbare gelegenheden.

Bestel hier de bundel voor €10

Mijn moeder zei altijd. De mooiste uitspraken van onze ouders en grootouders

Het woordenboek halen ze vaak niet, die nuchtere wijsheden van onze ouders en grootouders. En dus deed Jaap Toorenaar een oproep in Onze Taal, die al snel door andere media werd overgenomen. Uit de duizenden geestige, wijze en ontroerende uitspraken die binnenstroomden stelde hij deze prachtige bloemlezing samen. Mijn moeder zei altijd is de eerste inventarisatie van Nederlandse familiespreuken, en daarmee het officieuze geschiedenisboekje van onze opvoeding.

Heeft u spreuken voor de opvolger Mijn vader zei altijd? Stuur ze naar Onze Taal.

Bestel hier de bundel voor €10

Hét feelgoodboek van het jaar: De pinguïnlessen

Begin jaren zeventig reist de jonge Engelsman Tom Michell naar Argentinië, waar hij een baan heeft gevonden als leraar. Hij verheugt zich op de eindeloze zomervakanties, maar alles verandert wanneer hij op het strand van Uruguay een met olie besmeurde pinguïn vindt. Tom besluit de pinguïn te redden en neemt hem mee naar zijn appartement, waar hij het arme beest weer oplapt. Als hij de pinguïn terugbrengt naar het strand wil het dier hem niet meer verlaten. Er zit niks anders op: Tom neemt de aandoenlijke pinguïn, die hij Juan Salvador noemt, mee naar de kostschool, waar de vrolijke vogel ieders hart verovert. De pinguïnlessen is het waargebeurde en hartverwarmende verhaal over een uitzonderlijke vriendschap tussen een mens en een dier. Bekijk hier de trailer.

Bestel hier het boek - getipt door DWDD!

Survivalgids voor de kantoorjungle

Het kantoor. We zitten er ons hele leven, zo lijkt het soms wel. Maar hoe overleven we in die jungle? Hoe ga je om met de snelle jongens van sales, de nerds van de automatisering, de drammerige baas en die indrukwekkende collega tegen wie je niets durft te zeggen? Japke-d. Bouma is onze gids in de kantoorjungle. Ze laat ons zien hoe je zonder kleerscheuren sollicitaties, heidagen en afscheidsborrels doorstaat, maar ook hoe je op kantoor de feestdagen kunt vieren of het WK voetbal. De Survivalgids voor de kantoorjungle is een noodzakelijk boek voor elke kantoortijger.

Bestel hier de Survivalgids

Meer aanraders

Bestel Paperback

Bestel Ebook

Bestel Paperback

Bestel Ebook

Bestel Paperback

Bestel Ebook

Bestel Ebook

Bestel Mid-price
HomeAuteursZojuist verschenenVerwachtNieuwsOver onsContactEnglish

Bezoek ons ook op:

© Thomas Rap 2015

Thomas Rap brengt u hierbij op de hoogte van haar meest recente publicaties. Onze berichten verwijzen naar uitgebreide informatie op www.thomasrap.nl. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een bestelling in de webshop heeft geplaatst. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u via deze link uit.

Thomas Rap is onderdeel van Uitgeverij De Bezige Bij.

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Debezigebij.nl

Categorieën: Boeken Schrijvers
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019