Conflict huisartsen-verzekeraars

3 jaren geleden


Text only:

Klik hier om de webversie te bekijken.
Uw relatienummer: 0021875050
Geldgids nieuwsbrief januari 2015
Beste lezer,

Heeft uw huisarts wel een contract met de verzekeraar? Check het, anders wordt u nodeloos doorverwezen naar een duur ziekenhuis.


Inhoud:

Check de veranderingen in 2015


‘Wat betaal ik voor financieel advies?‘


Vaste spaarrente richting 0%


Stagnatie woningprijzen ondanks lagere rente


Conservatrix staakt productverkoop


Autoverzekeringvergelijker

Financieel
Check de veranderingen in 2015
Er verandert veel in 2015. Werknemers bouwen minder pensioen op. De heffingskortingen worden hoger of lager, afhankelijk van het inkomen. Ouders krijgen te maken met de afschaffing van verschillende regelingen. Dit kan vooral voor gescheiden ouders flinke inkomensgevolgen hebben. Huizenbezitters en huizenkopers krijgen te maken met nieuwe regels en vanaf september gaat het studieleenstelsel van start. Zie het overzicht op onze website en gebruik de persoonlijke checklist van Wijzer in geldzaken.
Financieel
‘Wat betaal ik voor financieel advies?‘

In ons nieuwe dossier Financieel advies vindt u praktische informatie over de kosten  en een instructievideo over de juiste manier om u  voor te bereiden op een gesprek met een adviseur. 


Sparen
Vaste spaarrente richting 0%

Wie zijn spaargeld bij ING voor een tot drie jaar vastzet, krijgt sinds 14 januari nauwelijks rente. De depositorente voor deze looptijden varieert van 0,05 tot 0,10% per jaar. Grote banken als ABN Amro en Rabobank geven met 0,25% ook nauwelijks rentevergoeding voor die looptijden. Direct opneembare spaarrekeningen leveren bij de grootbanken 1% per jaar op. Ze durven niet onder deze magische grens te duiken. Bij andere banken zijn de depositorente voor looptijden tot vijf jaar nog wel hoog, met name bij Knab, Leaseplanbank, Argenta en Centraal Beheer.


Vergelijk hier spaarrentes
Wonen
Stagnatie woningprijzen ondanks lagere rente

Eind 2014 werden woningen verkocht voor gemiddeld €215.000. Dat is 3,5% meer dan een jaar eerder, aldus makelaarsvereniging NVM. In de tweede helft van 2014 steeg de gemiddelde woningprijs nauwelijks. Opmerkelijk, omdat in die periode de hypotheekrente sterk daalde. De rente ging van 4 naar 3% voor tien jaar vast. Het zorgt voor lagere woonlasten, maar dat drijft de prijs niet op. Er staan meer dan 200.000 woningen te koop en in 2014 daalde de gemiddelde vraagprijs met 1,2% naar €272.000. Voor 2015 verwacht NVM een kleine prijsstijging van 2,5% tot 3%.


Verzekeringen
Conservatrix staakt productverkoop

Conservatrix is gestopt met het verkopen van levensverzekeringen en pensioenen. De financiële positie van Conservatrix is onzeker. Door meer dan €20 mln euro verlies daalde de solvabiliteit eind 2013 naar 138%. Hoeveel daar eind 2014 nog van over is, wil Conservatrix niet zeggen. Het bedrijf laat wel weten dat de Conservatrix groep in 2014 extra kapitaal gestort heeft om het eigen vermogen te versterken.  De productstop is bedoeld om het geld van de polishouders te beschermen. Het is nog een gezond bedrijf, aldus de woordvoerder en het doel is om zelfstandig te blijven. Nuvema en Hooghenraed zijn ook onderdeel van de Conservatrix groep.


Auto
Autoverzekeringvergelijker

Is de premie voor uw autoverzekering weer gestegen? Dan wordt het na zo’n dure decembermaand misschien eens tijd om uw verzekering onder de loep te nemen. Mogelijk kunt u tot wel €250 per jaar besparen door van verzekeraar  te veranderen. Ingewikkeld? Helemaal niet. Ga naar onze onafhankelijke Autoverzekeringvergelijker en kies in no time de voordeligste verzekering die bij ú past.


Vergelijk, kies en bespaar
Webwinkel
Slimme tips en adviezen bij de belastingaangifte

Wilt u het maximale uit uw belastingaangifte halen? Gebruik dan de Belastinggids 2015. Stap voor stap wordt de digitale aangifte met u doorgenomen. U krijgt heldere uitleg bij elk fiscaal onderwerp. Aangevuld met handige informatie en geldbesparende tips. Bestel nu voor €16,75 (niet-ledenprijs €21). Ook verkrijgbaar als e-book


Tipje van de sluier? Inkijkexemplaar en bestellen.


Heeft u een abonnement op de Geldgids? Dan ontvangt u de Belastinggids automatisch thuis.


Naar de webwinkel
www.consumentenbond.nl
contact
gegevens wijzigen
afmelden
disclaimer
Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd.
© Consumentenbond 2015

Consumentenbond.nl

Categorieën: Stichting | Fonds Consument
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018