NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Container doet nu 4 maanden over reis Azië-Europa, een record
 
Containerlading doet er gemiddeld nu 123 dagen over om de reis te maken van Aziatische exporteur naar Europese importeur, en dat is een nieuw record, zegt de Amerikaanse expediteur Flexport, die de duur van de containertransporten op de voet volgt via zijn Ocean Timeliness Indicator (OTI).
 
 
#
 
Ontslag DSV-directeur na seksueel grensoverschrijdend gedrag
 
Een directeur van logistiek dienstverlener DSV is ontslagen omdat hij vrouwelijke medewerkers lastig viel op de werkvloer. Het ging om ongewenste aanrakingen en seksueel intimiderende opmerkingen. Hij vocht zijn ontslag aan, maar de rechter geeft het bedrijf gelijk. De man verliest zijn optiepakket en heeft ook geen recht op de gevraagde ontslagvergoeding van bijna 100.000...
 
 
 
#
 
Transportreus Girteka maakt exit uit Rusland en richt zich op Europa
 
Girteka wil af van zijn activiteiten in Rusland en Belarus. De Litouwse transportreus werkt aan een spinoff van zijn dochterbedrijven in die landen, die goed zijn voor een vijfde van de totale Girteka-omzet.
 
 
 
#
 
Vos Logistics haalt net de nul in 2021
 
Vos Logistics zag het resultaat voor belastingen vorig jaar afnemen met maar liefst 85% naar een magere 700.000 euro. Een hoog ziekteverzuim, lockdowns in Nederland door COVID-19 en hogere indirecte kosten, drukten het resultaat, stelt de directie in een toelichting op de jaarcijfers over 2021.
 
 
 
#
 
‘Groene cirkel’ kernpunt duurzaamheidsvisie luchtvrachtspecialist DJMiddelkoop
 
Zelf stroom opwekken, opslaan én voor het eigen wagenpark gebruiken is de gedachte achter de ‘groene cirkel’ van DJMiddelkoop om op een effectieve manier de duurzaamheidsdoelstellingen die het bedrijf heeft geformuleerd, te realiseren.
 
 
 
#
 
Files Dover houden naar verwachting ook met Pasen aan
 
De opstoppingen voor de haven van Dover houden naar verwachting aan tot na het paasweekend. Volgens Nederlandse transportorganisaties ontstaan door de verkeerschaos ‘grote humanitaire en bedrijfseconomische problemen’. Ze willen daarom actie van het kabinet.
 
 
 
#
 
Russische schepen niet welkom in Nederland, België blijft vooralsnog open
 
Na 16 april moeten de havens binnen de Europese Unie dicht voor Russische schepen. De sluiting is onderdeel van het vijfde sanctiepakket tegen Rusland. De Nederlandse havens houden zich aan de datum, in België wordt vooralsnog de ‘nationale wetgeving’ afgewacht.
 
 
 
#
 
‘De tijd van ondoorzichtige facturen door expediteurs is voorbij’
 
Rederijen verdienen al een tijdje goud geld aan verladers. En ze proberen in sommige gevallen zelfs ook nog eens de expediteurs uit de markt te drukken door alleen nog maar rechtstreeks lading van de ladingeigenaren zelf te accepteren. Is de expediteur straks nog wel nodig?
 
 
#
 
Werknemer Havenbedrijf declareerde een ton aan overuren
 
Een medewerker van het Havenbedrijf Rotterdam die voor bijna 100.000 euro aan overuren declareerde, is terecht op staande voet ontslagen. Hij moet nagenoeg alle onterecht betaalde overuren plus rente terugbetalen, zo heeft de rechter bepaald. Ook draait hij op voor de juridische kosten.
 
 
 
#
 
Onrust om grondstoffen voor elektrisch rijden borrelt op
 
De ingrediënten voor lithiumbatterijen zijn veelal te vinden in de bodems van landen waarvan de westerse wereld zich juist wat wil distantiëren.
 
 
 
#
 
‘Het is helemaal niet nodig om een zbo te vormen’
 
Het wetsvoorstel waarin staat dat ProRail moet worden omgevormd tot een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) wordt op 20 april door de Tweede Kamer besproken. Er is echter nog veel weerstand vanuit de spoorsector. Deltalinqs, FNV Spoor, Koninklijk Nederlands Vervoer, OV-NL, Rover en VNO-NCW schreven een bezorgde brief aan de Tweede Kamer. Bas Janssen, directeur van Deltalinqs,...
 
 
 
#
 
Containers meten en ontgassen kan mobiel bij Customs Support Safety
 
Om een veilige werkomgeving te garanderen is het belangrijk dat containers, voordat ze kunnen worden betreden, gecontroleerd worden op schadelijke gassen. In 10 tot 15% van de gevallen is de lucht in een container niet op orde, en in dat percentage zitten ook containers die niet actief begast zijn voor vertrek. Customs Support Safety heeft...
 
 
 
#
 
Symbolische sluiting van de havens
 
Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, zeker als het gaat om het sanctiebeleid tegen Rusland. Het is daarom hoogst opmerkelijk dat er verschil bestaat tussen het sluiten van havens voor Russische schepen tussen Nederland en België, en dat er zo kort voor de invoering van de maatregelen nog zoveel onduidelijkheid bestaat. Maar...
 
 
 
#
 
Vijf gevallen sociale dumping bij Nederlands-Bulgaarse controleactie
 
Een gezamenlijke controle van de Nederlandse en Bulgaarse inspectiediensten bij bedrijven in Nuenen, Eindhoven en Bulgarije heeft vijf gevallen van sociale dumping opgeleverd.
 
 
 
#
 
Lidl dit jaar van start met vier containerschepen
 
De Duitse grootgrutter Lidl wil dit jaar met haar nieuwe rederij Tailwind Shipping Lines al vier containerschepen in de vaart brengen.
 
 
 
#
 
Multimodaal 2022 op weg naar recordeditie: dit is er te doen
 
Multimodaal Transport Expo 2022 op 21 april in Breda belooft een recordeditie te worden. Tijdens deze zesde editie van het event zijn er maar liefst 80 topsprekers uit de logistieke sector, 57 standhouders en 2500 deelnemers te ontmoeten.
 
 
 
#
 
Pechvogels in de supply chain
 
We zijn inmiddels aan de derde jaargang van ‘verstoorde logistieke ketens’ begonnen. Sinds maart 2020 is het beroep van supply chain manager lastiger geworden, maar tegelijkertijd is de afdeling niet alleen meer een kostenpost. En waar de ene uitdaging opgelost werd, diende een nieuwe zich aan.
 
 
 
#
 
Containers stapelen zich op in Shanghai door tekort aan trucks
 
In Shanghai zitten miljoenen mensen nog steeds opgesloten in hun huizen, met voedseltekorten en grote logistieke problemen tot gevolg. Hoewel de haven van de Chinese miljoenenstad de afgelopen tijd operationeel is gebleven, lijkt vooral een tekort aan vrachtwagenchauffeurs voor toenemende problemen te zorgen.
 
 
 
#
 
ProMedia neemt Flows over van Antwerpse Havenkoepel
 
NT-uitgever ProMedia heeft Flows toegevoegd aan het portfolio. Dat is het Vlaamse nieuwsplatform voor het goederenvervoer. De Flows-redactie zal onafhankelijk en autonoom vanuit Antwerpen blijven opereren.
 
 
#
 
Maersk zet eigen luchtvrachtmaatschappij op
 
De Deense rederij Maersk heeft na CMA CGM ook een eigen vrachtmaatschappij opgezet onder de naam Maersk Air Cargo. De nieuwe vrachtcarrier krijgt het Deense Billund Airport als thuisbasis en zal al in de tweede helft van dit jaar de eerste vluchten gaan uitvoeren, aldus de containerrederij.
 
 
 
#
 
CMA CGM bevestigt overname Gefco
 
CMA CGM heeft bekendgemaakt inderdaad de nieuwe eigenaar te worden van Gefco, de Franse specialist in het vervoer van auto’s.
 
 
 
#
 
‘Vergroening in de logistiek geremd door onzekerheden in de markt’
 
Draagt het monitoren van de temperatuur van een lading aardbeien bij aan de houdbaarheid? En welke rol kan zelforganiserende logistiek spelen in de keten? Op de Innovatieconferentie Logistiek werden de onderzoeksresultaten van verschillende projecten van de Topsector Logistiek gepresenteerd en besproken.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam