Niet goed leesbaar? Klik hier.

 

 

Cosmetica NU

Jaargang 12, editie 1

 

Inhoudsopgave

Nieuwe huisstijl voor de NCV

Cosmetica zijn van onschatbare waarde voor ons welzijn. Onder meer doordat we er zelfvertrouwen aan ontlenen. De NCV is trots om de belangen te behartigen van deze industrie. Om dat nog beter uit te dragen, heeft zij haar huisstijl compleet vernieuwd. Het logo dat hierbij hoort, vertegenwoordigt de vele productgroepen én verbindt de leden met elkaar.

NCV beantwoordt 10 x 10 vragen over zon

De NCV publiceert gedurende tien maanden elke maand een speciale nieuwsbrief met 10 veel gestelde vragen (en antwoorden) met betrekking tot de zon. In februari is het thema “Zonnebank en langer bruin blijven”. Later dit jaar bundelt de NCV de 100 vragen en antwoorden tot een bijzonder informatieve uitgave. Lees onze special over zonnen.
 

Nieuwe informatie over het NCV-lidmaatschap

De NCV wordt regelmatig benaderd door (startende) bedrijven actief in de cosmeticabranche, die meer willen weten over de voordelen van het NCV-lidmaatschap. Daarom publiceerde de NCV een folder met alle voordelen op een rij.

Zelf cosmetica maken? Lees dit eerst!

Zelf cosmetica maken is populair; je leest er steeds vaker over op websites, in magazines en via social media. Wanneer je zelf cosmetica maakt, bijvoorbeeld thuis in de keuken, dan moet je – ongeacht de schaal waarop je cosmetica maakt – aan dezelfde Europese wetgeving voldoen als de cosmetica die je in de schappen vindt. Lees onze veel gestelde vragen over 'Zelf cosmetica maken'.

NCV biedt nu digitale allergiehulp

Onze informatie over allergie voor cosmetica-ingrediënten werd zoveel geraadpleegd, dat wij in 2017 een digitale allergiehulp ontwikkelden. Check de allergiehulp op onze website.

Exclusief voor NCV-leden: bijeenkomst over claims voor cosmetica

Op 7 november 2017 organiseerde de NCV - exclusief voor haar leden - een bijeenkomst over claims op cosmeticaproducten. Het commentaar van één van de deelnemers luidde: ‘boeiend van begin tot eind!’. Het succes van de bijeenkomst was onder meer te danken aan deskundige sprekers van de Reclame Code Commissie, Neprofarm en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Crash Course Cosmetica voor beautyjournalisten

Op 5 december 2017 organiseerde de NCV Academy de Crash Course Cosmetica. Dit jaar luidde het thema ‘Cosmeticaclaims’ . Er werd ingegaan op thema’s als wet- en regelgeving voor cosmeticaclaims, zelfregulering en reclame via bloggers & vloggers en YouTubers.

Belastingplan 2018: btw-wijziging zonnebrandproducten en tandpasta

Met ingang van 1 januari 2018 is de btw op zonnebrandproducten en tandpasta verhoogd naar 21%. Lees meer over deze btw-wijziging.
 

Wist u dat...?

  • De NCV op Valentijnsdag een mooi geschenk zal lanceren?
  • U in onze kerst special kon lezen over de mijlpalen van de NCV in 2017?
  • NCV-leden op 8 maart 2018 welkom zijn in Groot Kievitsdal in Baarn voor de Nielsen bijeenkomst?
  • Verkoopmedewerkers in de parfumerie hun kennis nu zelf kunnen registeren via ons digitale cosmeticapaspoort?
  • U zelf een digitale allergiepas kunt aanmaken, waardoor u altijd in de winkel paraat heeft welke ingrediënten u het beste kunt vermijden?
  • Wij Look Good Feel Better nog steeds de mooiste bestemming van onze producten vinden?
    U met het kopen van een armbandje (bij Paris Ici XL) zelf ook Look Good Feel Better kunt steunen?
  • U in mei van ons het nieuwe NCV-jaarverslag 2017 kunt verwachten?
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Cosmetica Vereniging · Postbus 914 · Zeist, NH 3700AX · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp