Vastgoedvergelijker ziet een nieuwe beweging in de markt voor crowdfunding in vastgoed. Het onlangs gelanceerde platform New Funding pakt dit op een zeer professionele manier aan. Vastgoedvergelijker zal de komende periode meerdere projecten presenteren die door middel van crowdfunding worden gefinancierd.
 

foto texel 2

Kadijksweg 8 te Den Burg (Texel)

 

Nieuw Leven BV te Den Burg

 

Algemeen:

 

Onderneem en investeer mee met traditioneel familie-recreatie-bedrijf (3de generatie) met een duurzame investeringswens. Het nieuw te realiseren en te financieren object is strategisch gelegen aan de rand van Den Burg op een riant kavel van 17.000m2 omgeven door natuur en agrarisch gebied.

U krijgt een fair en stabiel rendement geboden op uw inleg en de ondernemer lost na de bouw en bij eerste exploitatie resultaten in eens af.

Sinds anno 1928 zijn er op de locatie grote groepen gehuisvest door de jaren heen. De huidige bebouwing is niet meer toereikend. De nieuwbouw voldoet aan de eisen anno 2020. Volledig duurzaam en ''Off Grid''. Het systeem voor doorlopende energievoorziening is een combinatie van zonnepanelen - , palletkachels in relatie tot Tesla Powerpack.

De realisatie speelt in op de trend voor een toenemende vraag aan groepsaccommodaties, groeiende bezettingsgraad op Texel en vindt aansluiting bij duurzaamheid en energiezuinigheid.

Zie ook www.nieuwleventexel.nl

 

In hoofdlijnen;

 

Type financiering: bouwfinanciering

 

·        Vast rente van 7% per jaar

·        Vaste aflossing in eens voor het eerst na 1 jaar, doch binnen 3 jaar.

·        Vertrekking tot maximaal 49% van de huidige waarde (LTV -49%)

·        Beperkte looptijd van 3 jaren ( 36 maanden)

·        Maandelijkse uitkering van rente aan geldgever

·        1ste recht van hypotheek bewaard door Stichting Toezicht NewFunding

 

Rendement & Risico:

 

De geboden rente van 7 % is tot stand gekomen door toetsing en waardering middels RETSCAN®. RETSCAN® is een universeel ontwikkelde waarderingsmethode met kwalitatieve en kwantitatieve scores (www.retscan.nl ).

De geldnemer is getoetst door Credit Safe en gaf een
 

Score:  D - (28)  HOOG RISICO
 

De holding van geldnemer is getoetst door Credit Safe en gaf een
 

Score: B - (64) LAAG RISICO
 

(*) Deze score is als matig aan te merken op debiteur nivo. Echter het betreft een bouwfinanciering, waarbij het gehele kavel van 17.000m2 in onderpand wordt gegeven middels het Recht van 1ste Hypotheek aan Stichting Toezicht NewFunding. De relatie tussen de kwaliteit van de nieuwbouw en het onderpand maakt dat NewFunding een goede duiding kan geven op het totaal.

 

Type financiering:

 

Bouwfinanciering – Bullet

 

Projectkenmerken:

 

Het betreft een nieuw te realiseren 3 geschakelde 12 persoons vakantiewoningen in een landelijke omgeving op Texel op 1 km van . Bij de realisatie wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en is straks volledig zelfvoorzienend in stroom en krijgt een zeer beperkt waterverbruik.

 

Duurzaamheid:

 

·        A-Label bij oplevering

·        Green Key klasse Goud

·        Volledige stroomvoorziening middels zonnepanelen en Palletkachels OkoFen (terugleveren) in  unieke combinatie met TESLA Powerwall (unieke combinatie in Europa)

Duurzame investering groepsaccomodatie Texel

Exploitant/gebruiker:
 

Nieuw Leven BV is een recent opgerichte vennootschap om de nieuwe activiteiten verder professioneel vorm te geven. Van oudsher (sinds medio 1928) is de Familie Eelman al actief met groepsaccommodaties te verhuren en hebben een trouwe groep terugkomende bezoekers. De gedateerde gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met de nieuwe realisatie van in eerste instantie 3 geschakelde 12 persoonsvilla's en op termijn mogelijk nog eens 4 geschakelde 8 persoonseenheden.
 

FOTO – Ondernemers vlnr, Paul, Heidina, Martijn

FOTO – Ondernemers vlnr, Paul, Heidina, Martijn

 

Geldnemer/onderneming:

 

Nieuw Leven BV geeft Stichting Toezicht NewFunding het kavel van 17.000m2 in onderpand middels 1ste Recht van Hypotheek voor de nadere zekerheid tot nakoming van de betalingsverplichting. De heer Paul Eelman (1940) maakt hiermee de weg vrij voor ondernemersechtpaar Martijn Eelman en Heidina Bijl om groepen te kunnen huisvesten in een nieuwe en duurzame vakantieomgeving.


[download CreditSafe Rapport Nieuw Leven BV]

[download CreditSafe Rapport Nieuw Leven Holding BV]

 
Toekomst onderneming:

De ondernemers hebben een uitstekend BusinessPlan uitgewerkt en zich professioneel laten adviseren o.a. door huisaccountant Credion - De heer M.J. den Boer.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op New Funding.


Met vriendelijke groet,


Nick Blom
Directeur Vastgoedvergelijker.nl

Genoemde kengetallen zijn prognoses. Hierop kunnen afwijkingen ontstaan. De waarde van de beleggingen kan zowel stijgen als dalen, en beleggers dienen zich te realiseren dat zij mogelijk minder terugkrijgen dan zij hebben ingelegd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Vermelde rendementen betreffen alle prognoses.

Gelet op de aard van haar activiteiten is Vastgoedvergelijker B.V. niet vergunningplichtig ingevolge de Wet op het financieel toezicht en staat Vastgoedvergelijker B.V. niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. De fonds samenvatting bevatten geen advies om deel te nemen in het betreffende fonds. Voor advies wordt u verwezen naar uw beleggingsadviseur. Vastgoedvergelijker B.V. adviseert u altijd het prospectus te raadplegen.

Copyright © 2017 Vastgoedvergelijker, All rights reserved.
U heeft zich ingeschreven op de Vastgoedvergelijker.nl website voor de nieuwsbrief en het maandelijks gratis E-magazine over vastgoed beleggen.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.