Dada-achtig stripverhaal, de identiteit van Congo, een donkere HF Young Academy en meer...

2 maanden geleden


Text only:

Om de webversie te openen Klik hierDe Amerikaanse choreograaf Richard Siegal debuteert dit jaar op het Holland Festival met Roughhouse. Daarnaast aandacht voor voorstellingen die samen met de associate artists Faustin Linyekula en William Kentridge tot stand zijn gekomen, en de HF Young Academy op 8 april. 


 

ROUGHHOUSE

Richard Siegal / Ballet of Difference & Ensemble Schauspiel Köln


 

11 - 12 juni
Internationaal Theater Amsterdam


Een dada-achtig stripverhaal, zo zou Roughhouse gekarakteriseerd kunnen worden. Choreograaf Richard Siegal – artistiek directeur van Ballet of Difference – laat tekst en beweging op elkaar klappen in deze kritische blik op de 21e-eeuwse mediawereld, waarin geweld en waarheid op absurde wijze meerduidig zijn geworden. De cast van negen dansers en acteurs tuimelt over elkaar heen in snelle frasen en halsbrekende toeren waarin veel ruimte is voor slapstick.


info & tickets
 
 
 

associate artists 2019


CONGO


Faustin Linyekula


 

14 - 15 juni
Frascati


Sinds de 19e eeuw heeft Congo vele namen gekend en minstens zoveel veroveraars, onafhankelijkheidsstrijders en dictators. Wat is de identiteit van Congo eigenlijk? Linyekula brengt een ode aan zijn thuisland, waarmee hij zijn levenslange onderzoek naar Congo voortzet. In dans, tekst en geluid geeft hij samen met Pasco Losanganya en Daddy Moanda Kamono zijn land een stem en een gezicht.


info & tickets
 

Collectif Faire-Part


context bij Congo


 

14 juni
Westergasfabriek, Het Ketelhuis


Faire-Part is een collectief van Belgische en Congolese filmmakers dat onderzoekt waar kunstenaars mee te maken hebben in de verschuiving van koloniale naar postkoloniale tijden. Vertoond worden Échangeur en Faire-part, twee experimentele documentaires over kunstenaars in Kinshasa en de manier waarop zij het sociale onrecht in hun land willen aanvechten.


info & tickets
 
 

BEAUTIFUL ME


Gregory Maqoma, Vuyani Dance Theatre


 

11 - 12 juni
Frascati


In deze solo deelt choreograaf en danser Gregory Maqoma zijn bezorgdheid over de Zuid-Afrikaanse maatschappij en de politieke macht zoals die nu heerst in de hele wereld. Voor Beautiful Me kreeg Maqoma, die dans studeerde bij Anne Teresa De Keersmaeker, van drie choreografen bewegingsmateriaal: Vincent Mantsoe, Faustin Linyekula en Akram Khan.


info & tickets
 

Johannesburg: City of 1000 Faces


context bij Beautiful Me


 

31 mei
Zuid-Afrikahuis


Johannesburg is een culturele hotspot aan het worden. De grootste stad van Zuid-Afrika heeft bij velen een negatief imago en staat bekend als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Maar tegelijk gebeurt er veel moois. Bekijk de stad samen met William Kentridge en door de ogen van de vele schrijvers, architecten, historici en beeldend kunstenaars die er wonen en werken.


info & tickets
 
 

HF Young Academy: The Dark Edition


 

8 april
Frascati


HF Young biedt cultuurliefhebbers tot en met 39 jaar de kans een selectie van het Holland Festivalprogramma te bezoeken met fikse kortingen. Op 8 april is de aftrap met de HF Young Academy. Kom liggen in een van onze bedden en laat je ogen wennen aan het donker. In een totaal verduisterde zaal presenteert HF Young een speciaal programma voor iedereen die zichzelf graag wil ‘resetten’, om zich vervolgens helemaal open te kunnen stellen voor voorstellingen, discussies en kunstwerken die om een ander perspectief vragen. 
bekijk de trailer van de HF Youngselectie


info & tickets
 
 
 
 
Volg ons via
Afmelden Nieuwsbrief
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.

Hollandfestival.nl

Categorieën: Stad | Plaats | Dorp Wandelen I Lopen Recreatie
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019