InfraTech
Uitgebreid digitaal kennisprogramma - Dag 3: 14 januari 2021

Vier dagen lang kunt u op het InfraTech Netwerk Platform terecht voor interessante presentaties, case-studies, debatten en webinars. Samen met onze programmapartners nemen wij u mee op kennisreis aan de hand van de verschillende thema's: verbinden, innovatie, implementatie en how do we Move Forward. In deze nieuwsbrief vertellen wij u graag meer over het programma van de derde dag. 

Als u zich al geregistreerd heeft voor InfraTech 2021 heeft u al inloggegevens ontvangen en kunt u via deze link inloggen op het platform. Door de kennissessies van uw keuze toe te voegen aan de event agenda komen deze in uw persoonlijke programma te staan. Als u zich nog niet geregistreerd heeft, kunt u dat op onze website doen. Door middel van een online registratie bent u automatisch bezoeker van het InfraTech Netwerk Platform en zal u uitgenodigd worden om deel te nemen aan het platform. 

Wij ontmoeten u graag digitaal van 12 - 15 januari 2021! 

Ochtendprogramma
Dit zijn de sessies van donderdag 14 januari

09:45 - 10:00 uur - Dagopening

10:00 - 11:00 uur - Gemeente Rotterdam: De circulaire stad

Hoe gaan we om met de grote vervangings- en renovatie opgave van bruggen in Nederland? De komende jaren ligt er een grote vervangings- en renovatie opgave van bruggen voor veel overheden. Dit is een actueel thema waar we samen met Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat (AMROR) verschillende experts uitnodigen om samen na te denken over de uitdagingen en oplossingen die hierbij komen kijken.

11:00 - 11:30 uur  - Unie van Waterschappen: De Watertafel: Emissieloos bouwen in het Hoogwaterbeschermingsprogramma, het kan!
Het thema van deze sessie is de transitie naar een emissieloze bouwplaats. Dat kan alleen in nauwe samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers worden opgepakt. De urgentie is hoog, want als we er niet snel in slagen om emissies tijdens de bouw te reduceren, kunnen bouwvergunningen in de toekomst niet afgegeven worden. Hoe gaan de waterschappen hiermee om? 

11:00 - 11:30 uur - 3 break-out sessies:

  • Shell: Decarbonizing the construction sector together
    Shell biedt, in lijn met haar ambitie om in 2050 of eerder een energieneutraal bedrijf te zijn, een breed scala aan koolstofarme energieoplossingen aan. Veel hiervan zijn relevant voor de bouwsector in Nederland.
     
  • Cyclomedia Technology: Digitale inventarisatie van relevante wegkenmerken t.b.v. de uitvoer van een risico-gestuurd verkeersveiligheidsbeleid
    Verkeersveiligheid staat hoog op de politieke agenda`s. Zowel Europees als in Nederland waar het Miniserie van Infrastructuur en Waterstaat er veel aandacht voor heeft. Het doel is om toe te werken naar 0 verkeersslachtoffers in 2050. Dit moet worden bereikt met de uitvoer van het risicogestuurd verkeersveiligheidsbeleid. Het 'Road Safety Pack’ van Cyclomedia kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren.
     
  • ​Nebest: Meettechnieken en onderzoek aan hout
    In de bouwwereld worden steeds meer verschillende meettechnieken toegepast. De ontwikkeling van deze meettechnieken staat niet stil en inmiddels is zeer geavanceerde apparatuur beschikbaar voor niet-destructief onderzoek aan materialen zoals beton, staal, hout en metselwerk. Deze meettechnieken stellen ons in staat de vaak ontbrekende parameters, die van belang zijn bij de beoordeling van bestaande constructies, op een adequate manier te achterhalen.
Bekijk volledig kennisprogramma
Middagprogramma

13:00 - 13:30 uur - Bouwend Nederland: Hoe laat BIM basis Infra sector naadloos 3D samenwerken
De Vakgroep Ingenieursbureaus Bouwbedrijven (VIB) van Bouwend Nederland en het BIM Loket presenteerden op 25 mei 2020 BIM basis Infra. Met deze afspraken over gegevensuitwisseling zet de sector een belangrijke stap naar beter digitaal samenwerken. Betere benutting van digitalisering en informatisering is een belangrijke 'aanjager' in het mogelijk maken van een productiviteitssprong. 

14:00 - 15:00 uur - De Bouwcampus: Portfolio aanpak bruggen
De portfolio aanpak, dus niet brug-voor-brug, is een belangrijke ontwikkeling in de sector om meer ruimte te bieden aan innovatie. In samenwerking met Gemeente Amsterdam, programma Kademuren en Bruggen, worden aan de hand van situaties uit de praktijk verschillende dilemma’s en uitdagingen besproken rondom de portfolio aanpak en samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. 

Sfeerbeeld

14:30 - 15:00 uur - 3 break-out sessies:

  • NEO B.V.: Bomen en verharding in beeld en up-to-date: betere beslissingen
    Klimaatadaptatie vraagt dat we beslissingen maken. De beste beslissingen maken we met juiste en actuele data. In dit webinar presenteren we onze monitoring diensten waarmee we beslissers en stakeholders voorzien van informatie over bomen en verhardingen en dergelijke. Betere informatie, betere beslissingen.
     
  • Nebest: Onderzoek en analyse (zware) metalen en Chroom-6
    De detectie van chroom-6 in verf heeft zich de afgelopen jaren in een razend tempo ontwikkeld. In het webinar 'Chroom-6 in verf’ lichten wij de analysemethode toe. Ook informeren wij u over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het stappenplan, veldtesten, protocollen voor monstername, normontwikkelingen et cetera. 
     
  • ​Ronde tafel sessie: Alfamail: Praat mee over de rol van VISI binnen projectmanagement en samenwerken
    Is VISI nodig voor een succesvol project? Of is VISI overbodig? Willen we gestandaardiseerd werken? Of liever allemaal ons eigen ding doen? Praat mee in deze sessie en leg de problemen rondom projectmanagement en VISI op tafel. Wat moet er beter? Wat is uw ideaalbeeld voor projectmanagement? Wat is de toekomst van VISI?


15:30 - 16:00 uur - CROW: Masterclass aanbesteden twee fasen contracten
Tijdens een regulier aanbestedingsproces speelt samenwerking met inschrijvers nauwelijks een rol. Bij een twee fasen contract werken de opdrachtgever en de aannemer eerst samen aan de ontwerpfase. In deze fase hebben zij de ruimte om verschillende oplossingen en ideeën bespreken, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid, veiligheid of innovatie. Als deze fase succesvol is afgerond, wordt er een uitvoeringsovereenkomst tussen partijen gesloten en start de realisatiefase. Door de gezamenlijke ontwerpfase verschilt de aanbesteding van een twee fasen contract wezenlijk van de aanbesteding van een regulier contract.

16:30 - 17:00 uur - CROW: Platform Bruggen
Aankondiging van oprichting Platform Bruggen ter ondersteuning van de Vervangings- en Renovatieopgave.

17:00 - 17:15 uur - Dagafsluiting

Registreer nu voor een digitaal bezoek aan InfraTech 2021
InfraTech
InfratechRottderdam AhoyFacebooklinkedINTwitterYouTubeInstagramAgenda
Internationale InfraTech producties
Partner
Gastheren
Gemeente Rotterdam
Gemeente Rotterdam
Strategische partners
Bouwend NederlandCrowDe Bouw Campus
Organisatie
Rotterdam Ahoy
SAMENWERKINGSPARTNERS
Stichting rondom GMW Topvrouwen in de bouw Techniek Nederland Geobusiness Bouwend Nederland Vereniging Modern Straatwerk Next Generations Infrastructures
MKB -Infra Stadswerk NL Ingenieurs Jonge Geesten Het opdrachtgevers forum in de bouw Jonge Geesten Vereniging van waterbouwers
NSTT
Newsletter2021-01-04 10:46:01