‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Online versie
Dag vd componist nieuwsbrief

Dag van de Componist (15 juni) & festivalprogramma verder uitgelicht

Zaterdag 15 juni is het zover! Dan vindt de Dag van de Componist plaats met tal van activiteiten. Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor het festivalprogramma 2024 en de workshop Compose It! Verder tippen we twee voorstellingen van het Holland Festival en de nieuwe VPRO / NPO podcast Jazz Changers
 
 
AM

Nieuwe muziek op het station

Over bijzondere concertlocaties gesproken! Op zaterdag 15 juni hoor je nieuwe muziek op perron 1 van het treinstation in 's-Hertogenbosch tijdens de Dag van de Componist. Nadat de landelijk tourende trein vol musici en componisten om 16.15 uur arriveert, voert ensemble Oorkaan een speciale compositie uit van Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis. Bart van Dongen, stadscomponist van ‘s-Hertogenbosch, komt met de Aanhaakfanfare naar het perron om zijn speciaal voor deze dag gecomponeerde stadslied ten gehore te brengen. Ook klinkt er een muziekwerk van de allereerste Kindercomponist. CoMA Eindhoven haakt aan met huisensemble C-Klein en de Tilburgse concertorganisatie De Link reist af naar de Brabantse hoofdstad met programma rondom Brabantse componisten en musici.
Lees meer
 
Arooj Aftab LR (c) Ebru Yildiz

Festivalprogramma verder uitgelicht

Van 8 t/m 17 november vindt November Music 2024 plaats. Eerder maakten we al bekend dat sopraan Elisabeth Hetherington artist-in-residence is en dat componist Micha Hamel met kunstenaar Jonas Staal een muzikale en beeldende installatie maakt in het kader van Bosch Requiem 2024. Verder geven Koninklijk Concertgebouworkest en Radio Filharmonisch Orkest concerten in het gloednieuwe Theater aan de Parade. 

Wat valt er verder te beleven tijdens deze 32 editie? Een greep uit het programma:
Ensemble Modern & Alva Noto, De Staat van Louis Andriessen door Asko|Schönberg & Klang Ensemble, Arooj Aftab (foto), Mayke Nas, Georg Friedrich Haas, Crosscurrent Trio ft. Dave Holland / Chris Potter / Zakir Hussein, Ralph van Raat, Nadar Ensemble, Driss El Maloumi, FAQ festival voor elektronische muziek, een uitgebreid kinder- en educatieprogramma en heel veel meer.

De kaartverkoop start op woensdag 3 juli.
Lees meer
 

Aanmelden voor Compose It!

Tijdens Compose It! krijgen jonge muziekmakers (8 - 18 jaar) de kans om een nieuw muziekstuk te componeren voor een professioneel ensemble. Deelnemers leren meer over wat de instrumenten kunnen, compositietechnieken en hoe je het best je muzikale idee kunt noteren. Uiteraard verdient een nieuw muziekwerk ook een podium! Van elke deelnemer wordt een compositie uitgevoerd tijdens November Music 2024 door Klang Ensemble.
Meld je aan!
 
JC DEF

Podcast tip!

Voor VPRO Vrije Geluiden en NPO Soul & Jazz maakt Koen Graat - jazzprogrammeur bij November Music - samen met componist/saxofonist Kika Sprangers de podcast Jazz Changers. Hierin worden invloedrijke ontwikkelingen, musici en albums uit de jazz van de laatste decennia besproken met verder interviews en veel geluidsfragmenten [naar de podcast].

Natuurlijk staan ook de podcast-afleveringen van November Music 2023 nog online. Rondom de komende festivaleditie verschijnen nieuwe afleveringen.
NM Podcasts
 
HF

NM tip: Holland Festival 2024

In Amsterdam gaat vandaag de 77ste editie van het Holland Festival van start met podiumkunsten uit de hele wereld. Zo is er op 19 en 20 juni de experimentele muziektheatervoorstelling Melencolia van de Duits-Oostenrijkse componist Brigitta Muntendorf, met stereotypen uit de renaissance, romantiek, pop en camp als 'melancholische speeltuin’. Enkele dagen later, op 23 juni, nodigt de concertinstallatie Mutability je uit rond te dwalen in een hallucinante ruimte waar beeld en muziek continu door algoritmes worden vervormd. Beide voorstellingen vinden plaats in Muziekgebouw aan 't IJ.
Programma Holland Festival
 
© November Music

November Music is een festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen.

Facebook    Twitter    LinkedIn    YouTube    Instagram

Gegevens wijzigen of afmelden
Verzorgd door MailingLijst