Het was eigenlijk een soort preek, de Protestantse Lezing door de minister-president, vindt classispredikant Wim Beekman. Een goede zelfs, schrijft hij in zijn column. Het Petrus Festival met de lezing gemist? Kijk het nu terug! 
Kijk het festival terug
Overdenking Met andere ogen

Afgelopen woensdag was het dankdag. Ondanks de onzekerheid en uitzichtloosheid die veel mensen ervaren, kunnen we wel degelijk onze zegeningen tellen, schrijft Marleen van der Louw. "Geloof belooft niet dat er geen moeiten en verdriet meer zullen zijn. Geloof belooft wel dat je met andere ogen leert kijken. Dat je dat wat God wél geeft mag leren zien."

Lees de overdenking
Video Rokus Maasland (The Bowery) over leven in vertrouwen

Rokus Maasland was altijd druk bezig met carrière maken en geld verdienen, maar besloot eind 2019 zijn baan op te zeggen en fulltime muzikant te worden. En toen kwam corona... Hoewel financieel alles behoorlijk op zijn kop kwam te staan, ervaart de zanger toch een diepe dankbaarheid.

Bekijk de video
Beiroet Geloof biedt hoop

Vandaag was Wilbert van Saane, uitgezonden Kerk in Actie-medewerker in Beiroet, te gast op de Landelijke Diaconale Dag Online. Hij vertelde hoe mensen in Beiroet te midden van allerlei crises het leven weer op proberen te pakken. "Hun rotsvaste geloof geeft hen hoop."

Bekijk of lees meer
Met hart en ziel Op weg naar Gedachteniszondag

Over twee weken is het Gedachteniszondag, de zondag waarop we onze dierbaren gedenken die het afgelopen jaar overleden. Eén van hen is de moeder van Sylvia, die overleed tijdens de strenge lockdown van de eerste coronagolf. Het viel Sylvia zwaar dat ze geen afscheid kon nemen, maar de intieme afscheidsdienst bood troost. 

Bekijk de video
Om liefde gaan wij een leven, zeilen wij over de zee,
vliegen wij langs de hemel,
om liefde gaan wij een leven
met licht en met donker mee.
Vogeltje van de bergen, wat zwoeg je dapper voort?
Om wat ik uit de verte van liefde heb gehoord.

- Huub Oosterhuis

Beluister op mijnkerk.nl ook de podcast waarin Huub Oosterhuis zelf dit geliefde gedicht voordraagt.
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.