AEX: 522,43 - Dow Jones: 25.394 - EURUSD: 1,14 - Bitcoin: 4.848 - Goud: 1,220.03 Monday, 19 November 2018

   

Daytrading, hoe doe je dat?
Aloys Mattijssen is een expert op dat vlak en hij heeft daarom eigen software laten ontwikkelen.
Hij komt maandagavond 26 november in Best presenteren hoe of zijn software ingezet kan worden voor structurele winsten dmv daytrading.
Geef je hier op voor deze bijeenkomst
------------------
Zonnepanelen tegen de best mogelijke prijzen
De AEG poly black 270WP panelen zijn momenteel de goedkoopste klasse A panelen die te leveren zijn. Natuurlijk zijn er panelen die al meer WP per paneel leveren, maar de meerprijs voor die extra opbrengst is vaak aanzienlijk. De vraag is of je dat terug gaat verdienen.
Kijk hier voor een scherpe aanbieding
(30 euro extra korting als u aangeeft via Beursbox te zijn gekomen!)
---------------

Marktbeeld (Tom Lassing)

19/11 07:00
  • In Nederland is de kilometerheffing weer op de politieke agenda gezet. Dat idee stierf tien jaar geleden ene vroege dood, maar ze denken dat je mensen uit hun auto houdt als je het ze maar zo duur mogelijk maakt. Ik vraag me af... de file laten bestaan, zou dat geen goed idee zijn? Immers, als mensen zo slim zijn en 'pijn' willen vermijden, dan zouden ze toch wel iets verzinnen om die file te omzeilen?
  • De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan 17 Saoedi's die de journalist vermoord hebben of er bij waren. Een maatregel van niks, maar de TadaWul index op de beurs van Ryaad verloor wel 2%. Heeft dat met elkaar te maken? Het ANP denkt van wel. Morgen komt er een Amerikaans rapport uit over de moord.
  • In Nederland moeten woningen met asbest in het dak in 2025 asbestvrij zijn. Daar was een subsidie voor, maar die pot is nu leeg. Vervangen kost tot wel 250 euro per vierkante meter. Verzekeraars kunnen huizen met asbestdaken weigeren. Bij brand is er immers kans op grotere schade van de omgeving. Dit zal heel wat eigenaren in de problemen brengen. Denk ook aan veel boerenschuren in het buitengebied.
  • De Asia-Pacific Economic Cooperation group (APEC) bijeenkomst van naties in het Pasific werelddeel zijn uit elkaar gegaan zonder een gezamenlijke boodschap. De ruzie tussen China en de Verenigde Staten is er niet beter op geworden.  
  • In 1909 schreef Norman Angell het boek The Great Illusion. Daarin beschreef hij dat het vanaf nu (1909) onmogelijk was dat de grote naties elkaar in een oorlog zouden bestrijden. Er was simpelweg niets mee te winnen.
    Slechts vijf jaar later bleek zijn totale ongelijk en dertig jaar later werd dat ongelijk nog weer eens dunnetjes bevestigd. De waarschuwing is dat we ook nu niet moeten denken dat een oorlog tussen de VS en China onmogelijk is omdat ze niets te winnen hebben. Dat argument speelt niet. Ze hebben iets te verliezen. Dus is oorlog bijna onvermijdelijk en moet je hard werken om het te voorkomen. Dát zien we nu dus niet meer gebeuren en dat maakt het zo eng.
 

 

De alarmbellen luiden nu van alle kanten! (Jack Hoogland)

19/11 07:21

Ik hoop dat u deze week even de tijd hebt genomen om dit artikel van dinsdag en dit artikel van donderdag te lezen. Ik vertelde daarin hoe beleggers totaal niet meer vooruitkijken. Ze reageren pas als de problemen pal voor hun neus opdoemen. Zie hoe de beurs zich tot oktober nergens iets van aantrok.
 
De goudprijs stijgt nog niet omdat beleggers zich geen zorgen maken over inflatie en geen zorgen maken over het stijgende Amerikaanse begrotingstekort. Daar lijkt nu echter verandering in te komen. Want de alarmbellen rinkelen nu van alle kanten.
 
Naast het nieuws over Nvidia stijgt nu ook de angst dat de Amerikaanse bubbel in bedrijfsschulden aan het barsten is. Op onderstaande tweet zien we dat General Electric de naald is die deze bubbel doorprikt.  Dit ooit zo beroemde Amerikaanse bedrijf zit zwaar in de problemen, heeft $263 miljard aan schulden, waarvan $111 miljard met een BBB-rating.
 
Die schuld kan nu ieder moment worden verlaagd naar junk-status, waarna de weg naar faillissement steeds korter wordt. Het barsten van deze bubbel zorgt ervoor dat geld lenen voor bedrijven moeilijker en vooral veel duurder wordt. Met als gevolg een domino-effect van faillissementen.
 
Tegelijk zien we dat de veel bekeken Cramer van CNBC donderdag de alarmbel luidde. Zie onderstaande tweet. CEO's van Amerikaanse bedrijven vertellen hem off-the-record dat de economie nu in snel tempo aan het afkoelen is.
 
Op één dag verschillende alarmerende berichten. Over Nvidia, GE en over de snel afkoelende Amerikaanse economie. Dit betekent dat er zware tijden op komst zijn. Waarin gemakkelijk een domino-effect kan ontstaan die leidt tot crisis.
Klik hier om verder te lezen
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier. Kijk hier.

 
 
 

The Internet of Things (Tom Lassing)

19/11 07:43

Is deze ontwikkeling iets waar we op zitten te wachten?
Toen de mobiele telefoon uitgebracht werd, toen waren er veel mensen die het nut niet zagen van een telefoon bij je hebben. Je kan toch ook gewoon naar iemand toegaan?
Nu kunnen we niet zonder meer (denken we).
Maar wil je serieus je koffiezetapparaat aanzetten vanaf de bank, zodat je een keertje minder hoeft te lopen? Moet je koelkast voor je bijhouden wat je moet kopen en wat over tijd dreigt te raken? Is dat werkelijk een verrijking van je leven en een meerwaarde waar je niet zonder meer kan?
Ondertussen wordt Internet steeds gevaarlijker. Iemand aan de andere kant van de wereld kan lopen klungelen met je huisverwarming en kan de remmen van je auto uitschakelen. De kans dat... Lees verder
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

19/11 08:13

AEX  We zien in de AEX grafiek een dalende trend. Er is één heel klein pluspuntje en dat is dat de MA20 lijn nog altijd steun is gebleken.

DAX  De dalende trend heeft zich vorige week voortgezet. Toch is er een steun en die ligt op 11.050.

Heineken  Het gaat niet hard, maar Heineken is in een korte termijn stijgende trend gekomen. Daarvoor moet de koers van het aandeel in de grafiek wel boven de MA20 lijn blijven en die lijn moet blijven stijgen. Dat laatste staat nu onder druk, dus ik geen nu geen koop advies af.

Randstad  De grafiek van het aandeel Randstad spreekt boekdelen en schreeuwt "afblijven". Het lijkt me vooralsnog het beste advies.

RDS  De koers van RDS is onder de lijn gekomen die wel over de oude dalen kunnen trekken. Daarmee is een steun gebroken. Dit ziet er nu niet erg goed uit.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

 

Alsmaar Meer Dividend

Als u een belegger bent met veiligheidin uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolioook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit.Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogensneller groeien. Meer weten, klik hier.
 
 
 

Europese economie koelt af en de ECB is in paniek (Lodewijk Hof)

19/11 08:50

Brussel is in paniek. De Europese Unie faalt in het profiteren van de economische groei in de Verenigde Staten. Een economische groei welke uitsluitend ontstaan is door meer geld te lenen, geen structurele oplossingen door te voeren. Stagflatie is wat we kunnen verwachten. Dus zijn de Europese politici in paniek. Al was het maar omdat er verkiezingen voor het Europees Parlement aan komen. De kritische geluiden over de Europese Unie, de Euro en de ECB nemen toe. Dus moet er iets gebeuren. Helaas zijn de Europese politici niet in staat enig beleid te ontwikkelen wat tot structurele en duurzame oplossingen komt. Dus kijkt men naar de ECB.
Oorspronkelijk gingen de economen uit van 0,4% economische groei. Maar de handelsoorlog, afnemend vertrouwen in de economie, de problemen in Italië en het toenemende bewustzijn over het falende monetaire beleid zorgen er voor dat
Italië stagflatie is gekomen.
Het land heeft geen... Lees verder
 

Leer de Japanse Candles analyse toepassen

U kan hier gratis het E-boek Japanse Candles opvragen!
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach