De community is onze collectie: meerjarenbeleidsplan 2015 – 2018

3 jaren geleden


Text only:

Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
Mei 2015
Bekijk hier de online versie.
De community is onze collectie: meerjarenbeleidsplan
De bibliotheek staat midden in de samenleving en is voortdurend in beweging. Met nieuwe activiteiten proberen we nieuw publiek te bereiken. In het meerjarenbeleidsplan 2015 – 2018 staan onze speerpunten van beleid in 4 programmalijnen geformuleerd.
Lees meer...

Officiële opening Taalhuis Alkmaar door wethouder Elly Konijn

Op donderdag 21 mei, om 15.30 uur, opent wethouder Elly Konijn het Taalhuis in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.
Lees meer...

Bibliotheeksteunpunt Schermer

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente Schermer gefuseerd met de gemeente Alkmaar. Bibliotheek Kennemerwaard verzorgt het bibliotheekwerk in Alkmaar (net als in Bergen, Castricum en Heerhugowaard). Voor Schermer heeft Bibliotheek Kennemerwaard inmiddels in overleg met de gemeente Alkmaar en in samenspraak met diverse lokale partners een aantrekkelijke dienstverlening ontwikkeld.
Lees meer...
Online kaartverkoop
Vanaf 1 mei 2015 kunnen zowel leden als niet-leden activiteiten online betalen via iDEAL. Via de agenda op de website gaat u naar de activiteit van uw keuze en u klikt vervolgens op ‘kaartverkoop’. Volg de stappen op het scherm. Na betaling krijgt u in ‘mijn Bibliotheek’ een overzicht van uw gekochte kaarten en vanuit hier kunt u de kaarten gemakkelijk thuis uitprinten.

Muziekweb top 5

Mei staat in het teken van Nijntje. Het pluizige knaagdier uit de pen van Dick Bruna viert dit jaar namelijk haar 60-ste verjaardag! Behalve een musical en een expositie in het Centraal Museum daarom deze maand een top 5 van zingende konijnen. Deze nummers, en nog 6 miljoen andere tracks, zijn volledig te beluisteren in de bibliotheek met Muziekwebluister!
Beluister de zingende konijnen

Digisterker - werken met de elektronische overheid

De overheid gaat digitaal. U ook? De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er in mei een speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.
Lees meer...

Kerkramen en historische wandeling De Rijp

Historicus Janneke van Zanten geeft toelichting tijdens een rondgang langs de glas in loodramen van de Grote Kerk, met speciale aandacht voor het ‘Alkmaarse raam’. Aansluitend wandelt u met een gebiedsdeskundige door de historische kern met zijn bijzondere bouwkunst en brengt u een bezoek aan het museum In ’t Houten Huis.
Lees meer...

Uitreiking Libris Literatuur Prijs

11 mei wordt een spannende dag voor de auteurs Adriaan van Dis, Esther Gerritsen, Kees ’t Hart, Gustaaf Peek, Peter Terrin en Niña Weijers! Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, maakt dan bekend wie de Libris Literatuur Prijs 2015 krijgt. Deze prijs gaat jaarlijks naar de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman.
Ga naar de shortlist

Week van het Luisterboek

Van 18 tot en met 24 mei zijn alle oren gericht op de Week van het Luisterboek. Met aandacht voor de Luisterboeken Award, de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek. Maandag 18 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.
Week van het Luisterboek
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U
ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat
u
aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als
u
deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019