Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

‘De wroeters van de kaaien marcheren door de straten’: de historische dokstaking 50 jaar geleden

Weinig stakingen hebben zo de gemoederen beroerd als die van de dokwerkers vijftig jaar geleden. De inzet was zeer groot en het ging er bikkelhard aan toe. Hieronder een kort relaas en een gedicht erover van Wannes Van de Velde.

Lees verder

ACV Puls eist met rechtszaak tegen Delhaize respect voor recht op sociale actie

ACV Puls neemt het niet langer dat Delhaize het grondwettelijk recht op sociale actie, waaronder het stakingsrecht, ondergraaft met eenzijdige verzoekschriften. Op vrijdag 9 juni om 8u30 start de rechtszaak in eerste aanleg die de vakbond aanspant voor de rechtbank in Gent.

Lees verder

#18: Feminisme voor de 99%

Het feminisme voor de 99% voert een pleidooi voor antikapitalisme, ecosocialisme en antiracisme. Het feminisme moet zich volgens hen bezighouden met de problemen van de overgrote meerderheid op de wereld.

Lees verder

Iran: Wat schuilt er achter de gevangenenruil met Olivier Vandecasteele

De gevangenenruil tussen Iran en enkele Europese landen komt niet uit de lucht gevallen. Hij komt op een moment dat Iran zijn nucleaire programma intensiveert, terwijl Israël met steun van de VS de oorlogstrom roert. De ruil maakt deel uit van een ruimer diplomatiek plan dat de lont uit het kruitvat moet halen.

Lees verder

Delhaize: hoe het stakingsrecht geboeid wordt afgevoerd

  Tien weken na de eenzijdige beslissing van Delhaize om haar 128 winkels in eigen beheer te verzelfstandigen zit de...

Lees verder

"Oorlog is vrede"

“Oorlog is vrede” is een van de slogans in het dystopische boek '1984' van George Orwell. Aan deze roman danken we het woord “Orwelliaans” en het is dat woord dat zich aandient bij het doornemen van de binnen- en buitenlandse pers over de oorlog in Oekraïne, volgens Johan Depoortere.

Lees verder

Verantwoordelijke financiën en administratie GetBasic / DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be, onafhankelijke progressieve Nederlandstalige nieuwssite, is op zoek naar een nieuwe financieel en administratief verantwoordelijke. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het oosten is nog steeds rood, Chinees socialisme in de 21e eeuw

Met zijn boek The East is Still Red, Chinese socialism in the 21st century vertrekt Carlos Martinez van een origineel gezichtspunt.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium