Kennisbanken E-installatie
Online versie
De inspectiefrequentie bepalen volgens tabel I.1 NEN 3140
De frequentie waarmee een elektrische installatie moet worden geïnspecteerd kan op verschillende manieren worden bepaald. In dit artikel gaat het over tabel I.1 in de NEN 3140.  
Lees verder >
Bedrijfsvoering elektrische installaties
Elektriciteit wordt minder gevaarlijk als veiligheidsmaatregelen beter worden nageleefd. 
Lees verder >
Gelijkspanning in woningen en utiliteit
DC-toepassingen in woning en utiliteit kunnen mogelijk zorgen voor minder energieverliezen. Ook kan er materiaal uitgespaard worden en is apparatuur makkelijker te sturen, actief dan wel passief.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Ontdek kabeldoos AK1-M25 IP65
Soms maakt een kleine aanpassing een groot verschil. Probeer de AK1-M25 IP65 maar eens. Deze kabeldoos heeft een geïntegreerd M25 schroefdraad. Hierdoor installeert u nog makkelijker en sneller. Ook dikkere kabels en kabels in hogere brandklassen. Zo eenvoudig kan het zijn!
Slimme KNX-installaties: installateur houdt de regie
Steeds meer systemen worden intelligenter en er wordt vaak en veel geroepen dat systemen onderling met elkaar kunnen communiceren. In welke mate klopt dit? In dit artikel vertelt Lex Snaphaan van Gira over de ontwikkelingen bij KNX.
Lees verder >
Elektrische boiler in middenspanningsnet helpt knelpunten voorkomen
Alliander plaatste een challenge op Starthubs. De netbeheerder daagde ondernemers, uitvinders en vernieuwers uit om oplossingen te bedenken om de elektriciteitsvraag tijdens zonuren te verhogen. Recoy kwam als winnaar uit de bus, met het idee om elektrische boilers in te zetten.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Toekomstbestendige woningen realiseren met de automatenreeks Resi9
Steeds meer huiseigenaren investeren in een toekomstbestendige woning. Schneider Electric komt daarom met Resi9, een nieuwe automatenreeks voor de woningbouw die voorziet in ontwikkelingen als opladen via laadpalen en zonnestroom.
Lees verder >
(DigiMagazine)
Solar
Veel nieuws onder de zon
De pv markt groeit en zonne-energiesystemen nemen de komende jaren een steeds groter aandeel in de energiemarkt in. In dit gratis Solar Digimagazine leest u over de laatste ontwikkelingen en bijzondere technieken m.b.t. zonne-energie.
Blog
Nieuws over zonnepanelen
Er gebeurt veel op pv-gebied. Zo gaat het rendement van systemen omhoog, bieden zonnefolies nieuwe mogelijkheden en experimenteren technici met nieuwe toepassingen.
Lees verder >
(advertorial)
Kennismiddag
Kennismiddag Inspectie
Deze Kennismiddag behandelt de inspectie van elektrische installaties met normen als NEN 1010, NEN 3140 en NTA 8220. Een Kennismiddag voor installateurs, inspectiebureaus, verzekeraars, facilitair managers, eigenaren van bedrijfspanden en grote industriële bedrijven.
Meer informatie > 
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright