Met hart en ziel Door de ogen van een vlogger

De kerk statig en saai? Dat beeld moet van tafel, vindt de 23-jarige vlogger Jesse Buitenhuis uit Nijkerk. In deze aflevering zien we hoe hij dat met zijn vlogs, filmpjes uit zijn dagelijks leven, voor elkaar probeert te boksen. "Ik laat jongeren zien dat het best wel leuk is in de kerk."

Bekijk de video
Syrië 'Een sterke kerk is onmisbaar'

Zondag wordt in veel kerken gecollecteerd voor het herstel van kerken in Syrië. Ds. Harout uit Aleppo vertelt waarom dit herstel zo belangrijk is. "De kerk vervult in Syrië een rol die overeenkomt met die van de overheid in Nederland. De kerk is het middelpunt van de gemeenschap, voor christenen én voor niet-christenen."

Lees meer
De keuze Leo Bom is 'maatje'

Schulden vormen vaak nog een taboe, ook in de kerk. Leo Bom (63) uit Woerden kiest ervoor om mensen met schulden bij te staan als ‘maatje’. Zijn inspiratiebron? De laatste zin van Psalm 17: 'Laat mij, recht gedaan, uw gelaat aanschouwen’.

Lees meer
Jouw verhaal in Petrus?
Geloven is niet altijd makkelijk. Wat doe je als je, net als Petrus, 'door het water lijkt te zakken'? De redactie van Petrus is op zoek naar mensen die willen vertellen over een periode van geloofstwijfel in hun leven. Ben of ken je iemand die dat zou willen doen? Mail dan naar petrus@protestantsekerk.nl.
Bestel gratis Kliederkerk-cd van Trinity
Trinity en Kliederkerk: een gouden combinatie. Allebei veelkleurig, lekker gek, met een hart voor God en bedoeld voor iedereen - jong of oud, gelovig of niet, jongen of meisje, man of vrouw. Met de EP 'Kliederkerk Thuis' maak je kennis met Trinity en krijg je 5 vrolijke liedjes met een verhaal cadeau.

> Bestel gratis
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer meditaties, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.