Nieuwsbrief, 24 mei 2019


view this email in your browser
Foto's: Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken 

 

Nu te zien
Lust for Life 
Ed van der Elsken


Lust for Life is dé overzichtstentoonstelling van het kleurenwerk van fotograaf Ed van der Elsken. Vanaf nu te bewonderen in het Fotomuseum. 

Ed was een mensenfotograaf. Zijn hoofdonderwerp was wat mensen van het leven maakten en wat het leven met mensen deed. Hij reisde de hele wereld over om dat in beeld te brengen. Het liefst fotografeerde hij in kleur. Want kleur stond dichter bij het 'echte leven' zoals hij dat omschreef toen hij halverwege de jaren zestig overstapte van zwart-wit naar kleur.

Ed is ongekend populair onder oude én jonge generaties. Zijn eigenzinnige, extraverte karakter valt samen met zijn fotografie. Via zijn camera maakte hij contact met mensen over de hele wereld. Zijn energie en levenslust leven voort in zijn werk en blijft mensen raken.

Lust for Life is één lange ode aan de mens en het leven. Vier het leven. En laat zien wie je bent. 

Meer info en tickets
Foto's: Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken 

 

Birgit blogt
Op de bres voor Ed


'Fotograaf van het volle leven' was het royaalse compliment dat Ed van der Elsken van de een-dimensionale Nederlandse kunstofficials kreeg kort na zijn dood. Lange tijd werd zijn werk niet op waarde geschat. Dit gold eens te meer voor zijn kleurenfoto's.

Maar sinds enkele jaren is er weer een herwaardering te vinden voor het werk van Van der Elsken. En hoewel herwaardering van kunstenaars een actueel thema in de kunst is, is dit thema ook van alle tijden. 'Ware kunstenaars maken zich los van wat men verwacht, van de gangbare technieken en van de algemeen geaccepteerde smaak en vorm. Zij dagen de grenzen uit.' aldus Birgit Donker. 

Lees blog

Lust for Night
Iedere vrijdagavond, 17 - 22 uur 


Tijdens de tentoonstelling Lust for Life van Ed van der Elsken opent het Fotomuseum iedere vrijdagavond zijn deuren tot 22 uur. Met extra evenementen met partners uit de stad. Vaak in het museum, soms op locatie. Van speciale Ed Talks en masterclasses, tot haringparty's en rollerdisco's.
Bekijk Lust for Night programma
Corporate partners

          
Lust for Life
Ed van der Elsken

Tentoonstellingspartner





Corporate partner collectie 

Speciale dank aan: Anneke Hilhorst 
Copyright © 2019 Nederlands Fotomuseum, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Our mailing address is:
Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332, Kop van Zuid, Rotterdam, The Netherlands
Rotterdam, 3072 AR
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list