De nieuwste cyclocrossers

'Het' begint weer. De cross. Velen van ons gaan lekker kijken op Sporza of VTM, maar als je dan toch kriebels voelt om zelf aan de bak te gaan… Hier een kort overzicht van wat tien merken aanbieden als ‘modder’ fietsen. Als voorproefje op een test in Fiets Magazine nr. 11 van de Canyon Inflite CF SLX 9.0 Pro Race, Cube Cross Race C:62 SL, Stevens Super Prestige Disc en Ridley X-Night SL.

Van Bon test: Specialized Venge ViAS

Opvallend en excentriek. Een topper waarmee je veel bekijks zult hebben. Een heerlijke racer om mee rond te rijden. En bovenal een onbedaarlijk snelheidsmonster: tijdens zijn testrit met de Specialized Venge ViAS krijgt Léon een berichtje van Strava: hij is een KOM vlakbij huis kwijtgeraakt. Dat kan hij niet over zijn kant laten gaan. Zeker niet nu hij op de snelste fiets ter wereld rondrijdt...

Gore Shakedry jacket

Laten we het eens omdraaien en met de conclusie beginnen: dit Gore ShakeDry Jacket is het beste regenjack waar we ooit mee hebben gereden. Want waar de meeste regenjacks zo slecht ventileren dat je van binnen net zo nat wordt van het zweet als van buiten van de regen, doet dit GoreTex jack echt wat het belooft: regen en wind buiten houden, en je van binnen droog en warm houden.

Fiets 9: Nú in de winkel

  • In dit nummer...
    Vind je vier exclusieve bikes die elk uniek zijn in hun soort en waarmee je geheid opvalt, begint Erik Dekker opnieuw en beschrijft hij zijn zoektocht in MTB-land en gaat Fiets op zoek naar de béste fietsbril van dit moment.
  • Op zoek naar een persoonlijke touch voor je racer of mountainbike? Of liever een mooie korting ontvangen op een Fiets-abonnement? Bekijk snel de aanbiedingen in onze vernieuwde webshop.

Op deze fiets won Dumoulin

Wat een ongelooflijke klasbak is 'onze' Tom Dumoulin toch. Na winst in de Giro ook nog even wereldkampioen tijdrijden worden, en passant bijna Froomey inhalend. In de Tom Dumoulin Special die we maakten naar aanleiding van zijn Giro-winst plaatsten we een artikel over zijn fietsen. Na zijn winst in de individuele tijdrit van gisteren misschien leuk om de tekst over de Giant tijdritfiets ook nog even online na te lezen.

Je mountainbike de baas

Wat het uitdagende is aan mountainbiken? Dat je niet alleen een puike conditie moet hebben, maar ook een flinke portie techniek. Want hoe meer controle over je fiets, hoe leuker het is om offroad te rijden! In dit artikel leren we je de basisprincipes van de mountainbiketechniek aan de hand van enkele do’s & don’ts.

Veiligheid voorop

In het laboratorium van TÜV Rheinland in Neurenberg worden onder andere fietsen en fietsonderdelen getest, tot het allerkleinste boutje aan toe. Zodat wij met een gerust hart op ons karretje kunnen stappen. Hoe gaat dat testen eigenlijk in zijn werk? Wij gingen op onderzoek uit.

Beaumont rond de wereld in 79 dagen

Misschien heb je het al langs zien komen in het nieuws of op social media. De Schot Mark Beaumont vestigde een nieuwe wereldrecord door in 78 dagen, 14 uur en 40 minuten de wereld rond te fietsen. Het vorige record stond op 123 dagen, dat is dus verpulverd door Beaumont. Maar het ging niet allemaal van een leien dakje. Hij viel twee keer, waarbij hij nota bene ook nog een keer een tand afbrak. Verder raakte zijn volgauto betrokken bij een botsing en kwam een keer vast te zitten in het zand.
Volg Fiets Magazine ook op
Fiets Magazine - Facebook Fiets Magazine - Twitter
Copyright ©2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer