NTK
De lente is officieel begonnen! De eerste zonnestralen van het voorjaar zijn vaak al genoeg om de lentekriebels te activeren. Alles begint weer te bloeien en de winterdip verdwijnt als sneeuw voor de zon.  
 
Ook de NTK heeft de lentekriebels te pakken en brengt jou een divers aanbod aan zonnige voorstellingen!
De Vergeten Twentse Lente
 De Vergeten Twentse Lente gaat over een dorp in hedendaags Twente, dat van het ene op het andere moment de beschikking krijgt over een erfenis van vele tientallen miljoenen euro’s. Aan Fenna, die net burgemeester is geworden van het dorp, de taak dat geld te verdelen. Als blijkt dat die erfenis rechtstreeks te maken heeft met de April-meistaking uit 1943, zet dat de verhoudingen in het dorp op scherp. Wie heeft recht op dat geld en wie zeker niet? Lukt het de Twentenaren de gemeenschapszin te bewaren?  Lees meer...
Bestel hier kaarten voor De Vergeten Twentse Lente!
Carmina Burana
Carmina Burana
De schouwburg van Odessa en haar gezelschap zijn de nationale trots van Oekraïne
Een origineel en magisch muziekspektakel in een nieuwe, gedanste, interdisciplinaire versie. Orff baseerde zich op een verzameling rebelse, Middeleeuwse teksten, handelend over het lot.
Over de lente, de zinnelijke liefde, drinkgelag en de tijdelijkheid van het bestaan. Deze poëtische editie uit Odessa, beleefde zijn wereldpremière, een internationaal succes, vlak voor het begin van de pandemie in februari 2020. 
Lees meer...
Bestel hier kaarten!
Bing is Jarig (1+)
Bing is Jarig
‘Bing is jarig’ in de lente! Deze vrolijke voorstelling van 60 minuten bevat nieuwe liedjes van Bing met interactie over de verjaardag van Bing. In de voorstelling viert Bing zijn verjaardag samen met de kinderen in het theater en al zijn bekende vriendjes Coco, Sula, Pando, Amma en natuurlijk Flop. Het hoogtepunt van de voorstelling is het partijtje van Bing, hier zullen al zijn vriendjes verkleed verschijnen. En de kinderen in het theater mogen ook verkleed naar de voorstelling komen!
 
 
Bestel hier kaarten!
Boer Koekoek
De geboren Hollandschevelder Boer Koekoek vertolkte de onder boeren heersende onvrede over de sterke toename van overheidsbemoeienis. Terwijl vanuit Den Haag schaalvergroting met kracht werd gepropageerd, ging de ene na de andere boer op het platteland failliet. De boeren waren het niet eens met de overheidsmaatregelen, rampschadewet, eierprijzen, melkprijzen en de verplichte TBC-keuring. Er waren meerdere Protesten vanuit de Vrije Boeren. In 1963 vond de grootste protestactie plaats, onder aanvoering van boer Hendrik Koekoek.  Lees meer...
Bestel hier kaarten voor Boer Koekoek!
De Kersentuin
De Kersentuin
Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs? Lees meer...
Bestel hier kaarten!
Paw Patrol Live! | De Grote Race
Paw Patrol Live!
Klaar voor actie?! Na het grote succes van de PAW Patrol liveshow in 2022 komt de grootste internationale theatervoorstelling ‘PAW Patrol Live – De Grote Race’ deze zomer exclusief terug naar Nederland en België! Ga in deze spectaculaire show samen met jouw favoriete PAW Patrol Pups op een heldhaftig, muzikaal avontuur. De populaire Pups, bekend van Nick Jr., zijn tussen juni en september 2023 in een selectief aantal grote theaters te zien, met een Nederlandse cast en volledige Nederlands gesproken.
Bestel hier kaarten!
Het Pauperparadijs
Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.
het gezag maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten. Lees meer...
Bestel hier kaarten voor Het Pauperparadijs!
Facebook Instagram
Nationale Theaterkassa