Wat staat er in 2023 op de planning?
 
VIS Magazine
 
 

Beste lezer van Vismagazine,

Namens redactie, marketing en sales wensen wij u een gezond en mooi 2023 toe. Graag vertellen we over de redactionele plannen voor Vismagazine dit jaar.
Vismagazine is dé nieuwsbron voor de vissector – van boord tot bord. We volgen de actualiteit op de voet en informeren u over alle wetenswaardigheden van collega-ondernemers in de vissector. Vismagazine beschrijft ontwikkelingen in de visserij, brengt mooie reportages over viswinkels en de ambulante handel en belicht de visverwerking en groothandel. Uiteraard komen thema’s als smaakmakers, inrichting, koeling, productontwikkeling en recepturen ook voorbij. Daarbij besteden we veel aandacht aan actuele ontwikkelingen, zoals energiebesparing, innovatieve apparaten en de trends op visgebied.

Vismagazine #1: Witvis
  •  Vijftien Nederlandse en Vlaamse kotters vissen op ‘big data’. Het dataproject van de ‘Vlaamse Urker’ Pedro Rappé maakt de visserij toekomstbestendig.
  • Dankzij een eigen vestiging op IJsland kan visgroothandel Adri & Zoon 52 weken per jaar de mooiste kwaliteit kabeljauw, roodbaars en schelvis leveren.
  • Als het om kruiden en specerijen gaat doen alle zintuigen mee. En ook gezondheid speelt een rol.
Verschijningsdatum: 31 januari

Vismagazine #2: Zalm
  •  Urk is dé zalmhoofdstad van Europa. De laatste jaren is Urk uitgegroeid tot een van de grootste vishandelscentra ter wereld. Zalmhuys Group loopt voorop in deze ontwikkeling.
  •  In Leeuwarden bestieren Henri en Sonja Terpstra Visspecialist Schootstra, beter bekend als de ‘parel van het Noorden’. In de inpandige eetbar kunnen klanten de visgerechten proeven.
  • Op dit moment zijn visspecialisten en de ambulante handel niet verplicht om hun verpakkingen te verduurzamen. Nog niet, maar dat kan snel gaan door veranderende en strengere regelgeving.
Verschijningsdatum: 14 maart
 
Vismagazine #3: Kreeft
  • Op 30 maart gaat het Oosterscheldekreeftseizoen van start. Dankzij de fijnere en zachtere smaak dan andere kreeftsoorten staat de Oosterscheldekreeft hoog in aanzien bij Zeeuwse chef-koks.
  • Als het om voeding gaat, moeten alle stappen in de levensmiddelenketen veilig zijn. In de keten is het wettelijk verplicht om je proces in kaart te brengen en de risico’s te borgen.
  • Energie besparen door het meten van stroom is ook voor kleinere bedrijven interessant. Dankzij betaalbare systemen en eenvoudige installatie zijn de kosten geen belemmering.
Verschijningsdatum: 18 april
 

We wensen u alvast veel leesplezier en hartelijke groet,

Lennart Kik
Redactie coördinator Vismagazine

Michelle de Koning
Hoofdredacteur Food

Roeland Dobbelaer
Uitgeefdirecteur Alea Publishers
 

 
 
 

Meer informatie over adverteren? Neem dan contact op met onze accountmanager:

Lot Vermeer
lotvermeer@aleapublishers.nl
06 10 62 37 63
 
 
 
 
Abonneren?
 
 
Bekijk hier ons aantrekkelijke aanbod
 
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2023 Alea Publishers