Boeddha in Afrika
NRCInternationaal
Abonneer nu
Vrijdag 24 juli 2020
nrc.nl/buitenland
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
El País portretteerde de familie van Jordi Pujol, oud-premier van Catalonië. De krant beschrijft een20-jarige geschiedenis die getekend wordt door corruptie: de zeven kinderen van de Catalaanse politicus verdienden in vijf jaar bijna tien miljoen euro via schimmige bedrijfsstructuren, las correspondent Koen Greven.
Journalist Glenn Greenwald ontleedt in zijn podcast System Update de discussie rondom cancel culture, die onlangs zowel in de VS als in Nederland oplaaide. Die ligt volgens hem complex: het vrije woord moet inderdaad verdedigd worden, maar de strijd tegen de vermeende 'afrekencultuur' in de media en de academische wereld lijkt nu gekaapt te worden door publieke figuren die zich er vooral aan storen dat ze door internet en sociale media nu ook af en toe stevige kritiek krijgen in het openbaar. Een gebalanceerde analyse, vindt Elian Yahye
Bekijk nu
Enock Alu groeide op in een boeddhistisch Chinees weeshuis in Malawi - en droomde ervan een martial arts-held te worden in de geest van acteur Jet Li. In de documentaire 'Buddha In Africa', die onlangs opnieuw werd uitgezonden door Al Jazeera, zie je de worstelingen van de tiener nu hij keuzes moet gaan maken die zijn toekomst zullen bepalen, en zijn Chinese opvoeding met zijn Afrikaanse achtergrond lijkt te botsen.
ECB-president Christine Lagarde is een blog begonnen. Aflevering 1 gaat over de begrotingsdeal in Brussel en het coronaherstelfonds, en hoe dit alles volgens haar nu mooi in elkaar grijpt. Lees en oordeel zelf, zegt columnist en correspondent Caroline de Gruyter.  
„In many ways, I feel Enock's internal conflict of trying to hold onto his own culture while reconciling with the sacrifices that come with embracing the opportunities afforded by the Chinese, reflect the dilemma around the future of the African continent.”

Nicole Schafer, over haar documentaire over de Malawinese Enock Alu die opgroeit in een boeddhistisch weeshuis

Fijne avond. Heb je nieuws, commentaar of een tip voor de buitenlandredactie? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC