ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-05-2023
De scenario's: de strijd tussen PSV, Ajax en AZ in de Eredivisie

Het wordt een fantastische laatste speelronde in de Eredivisie. Kampioen Feyenoord kan rustig toekijken hoe PSV, Ajax en AZ strijden om de plekken onder die eerste plaats. Vooral voor Ajax kan het een knotsgekke zondag worden: de Amsterdammers kunnen nog tweede, derde én vierde worden. Om het nog gekker te maken: PSV en AZ staan in de laatste speelronde tegenover elkaar. Zij hebben dus het lot van Ajax in handen. 


lees verder
Samenvatting FC Köln - Bayern München (1-2)

De gunfactor lag zaterdag helemaal bij Borussia Dortmund voor vrijwel alle voetballiefhebbers. Voor het eerst sinds 2012 leek er een andere landskampioen te gaan komen in de Bundesliga. Maar toen bleek Dortmund niet bestand tegen de enorme druk en kreeg Bayern München de ideale kans.

lees verder
11 keer op een rij: Hoe Bayern München dicht bij een Europees record is

Een nieuw seizoen, een nieuwe titel voor Bayern München. Op voorhand zou je denken dat de Bundesliga dit seizoen weer aardig voorspelbaar was. Toch was het dit seizoen spannender dan ooit. Pas toen de laatste minuten op de Duitse velden weg tikten, viel de beslissing. Borussia Dortmund heeft het verprutst en Bayern pakte haar elfde titel op rij. Een zeer unieke reeks, waarmee het bijna Europese voetbalgeschiedenis schrijft.

lees verder
De laatste keer dat Ajax onderuit ging bij FC Twente

Dit weekend wordt het erg spannend om te zien hoe de top vier in de Eredivisie eruit gaat zien. Als Ajax de tweede plek nog wil pakken, moet het zelf de moeilijke uitwedstrijd bij FC Twente in ieder geval weten te winnen. De laatste keer dat er werd verloren in Enschede is alweer bijna zes jaar geleden. Wie stonden er toen in het veld. 

lees verder
Interview FC Utrecht-speler Sander van de Streek: "Geloof is juist iets moois"

Sander van de Streek kiest op de middelbare school voor het profiel Zorg & Welzijn. Zijn examen haalde hij zonder onvoldoendes. Geschiedenis en de topografische kant van aardrijkskunde waren zijn favoriete vakken. Nu kijkt de 31-jarige aanvallende middenvelder van FC Utrecht graag naar Planet Earth met David Attenborough. "Het ijsgedeelte van pinguïns tot orka's en de trektocht van bijvoorbeeld gnoes vind ik de meeste interessante delen."

lees verder
Terugblik op enorme rampweek PSV

Woensdag werd bekend dat Ruud van Nistelrooij opstapte bij PSV. Het was een belangrijk hoofdstuk in de rampweek van de Eindhovenaren. Zondag wacht een cruciaal treffen met AZ waarin het de plek in de voorronde Champions League moet veilig stellen. Gaat dat lukken na zo'n afgrijselijk slechte week? Een overzicht. 

lees verder
Interview Ajax-back Devyne Rensch: "Elke week doe ik anderhalf uur aan yoga"

Geboren en getogen in Lelystad. Zoon van een oud-profvoetballer van Heracles en FC Twente. Rechtsback, gedebuteerd in het eerste elftal van Ajax op zijn zeventiende en in Oranje een jaar later. Deze informatie van Devyne Rensch is bekend. De nu twintigjarige verdediger herbergt nog veel meer verhalen. Aan de hand van 22 steekwoorden nemen we zijn loopbaan en leven door. "Ik ga mijn cursus Spaans weer oppakken."

lees verder
Deze drie clubs strijden om de laatste play-offplek om Europees voetbal

De Eredivisie nadert zijn ontknoping! Er is nog maar één speelronde te gaan in de Nederlandse competitie. Hoewel de kampioen en de degradanten al bekend zijn, wordt het nog een héél spannende laatste speelronde voor een aantal clubs. Zo maken er nog drie clubs kans om de laatste play-offplek om Europees voetbal. We duiken dieper in op de strijd tussen sc Heerenveen, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles.

lees verder
Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

lees verder
WIN: '101 dingen die je weten moet over Feyenoord' van Iwan van Duren

Clubliefde is een serieuze zaak bij Feyenoorders. Je kan wisselen van school, baan of partner, maar één ding is voor altijd – de liefde voor Feyenoord. Het boek, dat Iwan van Duren daarover schreef, is vandaag bij ELF Voetbal te winnen!

lees verder
VACATURE: Op zoek naar een stageplek op een voetbalredactie?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder