Nieuwsbrief 308
Gianotten Mutsaers - 12 april 2024

De tuin in! Het is lente, heerlijk dat het weer kan. Of je nu groene vingers hebt of liever passief geniet, groen maakt iedereen gelukkig. Deze nieuwsbrief gaat over tuinen en tuinieren. 

Over groei en bloei gesproken...We vieren dit weekend ons 10-jarig jubileum! Tien jaar lang is er verbouwd en gebouwd en we zijn heel blij met de winkel zoals hij nu is. Graag willen we je bedanken voor je steun en vertrouwen! We hebben een feestelijk programma dit weekend: zaterdag is Karianne in de winkel om kinderen te grimeren en zondag is er een Boekenpubquiz met Frank van Pamelen. En natuurlijk is er taart! Kom je ook even langs? Voor alle details kijk je naar de agenda op onze website.

Fijn weekend, bedankt voor de afgelopen 10 jaar! 

De boekverkopers van Gianotten Mutsaers
 

Slow Flowers

Maak het verschil met een bos bloemen! In dit reportageboek vertelt Katja Staring over schone bloemen die door vernieuwende pioniers met hart en ziel worden geteeld. De wereldwijde slow flower-beweging is ook in Nederland en Vlaanderen actief, en jij als bloemenliefhebber kunt je daarbij aansluiten. Laat je inspireren en informeren door mooie mensen en hun bijzondere verhalen en doe met hen mee!
Na het lezen van dit boek koop je nooit meer 'zomaar' een bos bloemen en weet je waar je pure en eerlijke boeketten haalt, lokaal en van het seizoen.
(Alvast voor in de agenda: zaterdag 25 mei geeft Katja een korte presentatie met mini-workshop in onze winkel)
Slow Flowers - Katja Staring

Om en nabij

In 1999 stuiten Entius en haar geliefde op een vervallen boerderij in de Haute-Marne. Het dak lekt, muren wijken, het erf is een ravage. Zware vrachtwagens zijn af en aan gereden en hebben diepe sporen in de klei getrokken, maar Entius valt bij eerste aanblik voor de hybride begrenzing van de plek. Afgebakend door twee kabbelende stroompjes, een bosrand, en een omgevallen hekje, gaan cultuur en natuur moeiteloos in elkaar over. In Om en nabij maakt Entius in haarscherpe beschrijvingen een rondgang langs de open grenzen van de tuin.
Om en nabij - Yolanda Entius

Mijn moestuin vol verwondering

Nina Nijland is fotograaf, stylist en vormgever. Voor haar dertigste verjaardag kreeg ze van haar grote liefde een volkstuintje. Niet wetende dat ze daar, op dat toen nog kale lapje grond, niet veel later nóg een grote liefde zou ontdekken: moestuinieren. De wondere krachten van de natuur en de eenvoud van moestuinieren verbaasde haar. ‘Dit kan iedereen’ dacht ze. Het enige wat je nodig hebt is tijd, aandacht, een paar ogen om de achterkant van de zadenzakjes mee te lezen en de natuur doet de rest. Haar tuin is inmiddels haar grootste leermeester: door met de seizoenen mee te bewegen, leerde ze dat er in haar eigen leven ook seizoenen mogen zijn. 
Mijn moestuin vol verwondering - Nina Nijland

Roses

Flower painter and botanist Pierre-Joseph Redouté was an unparalleled master of botanical illustrations and engravings. His most celebrated work Les Roses was published in three volumes between 1817 and 1824. This edition displays his remarkable talent for capturing nature's elusive beauty with vibrancy and accuracy.
Roses - Pierre-Joseph Redouté

Tuinontwerpen

Elke tuin geschikt voor tuinarchitectuur

Wil je zelf je eigen tuin ontwerpen? Wil je een tuin laten ontwerpen door een  tuinarchitect? Wil je inzicht krijgen in je mogelijkheden, je wensen en het ontwerpproces? Dan is Tuinontwerpen het perfecte handboek.
Het bevat een heldere en toegankelijke tekst, stapsgewijze benadering, tekeningen, plattegronden, schema’s en heel veel foto’s om je te inspireren en enthousiast te maken. Dit boek is heel geschikt voor de Nederlandse tuinen. 
Tuinontwerpen - Jeanne van Rijs en Modeste Herwig

Knopje

Een prentenboek voor ongeduldige kinderen.
Knopje is een jong plantje dat niet kan wachten om groot te zijn. In de Engelse tuin waarin ze opgroeit, zijn alle bloemen helemaal opengebloeid. De rozenstruiken lachen haar uit, de vergeet-me-nietjes doen alsof ze niet bestaat en de viooltjes plagen haar. Wat is ze toch een klein, onbenullig ding.
Knopje geeft niet op: ze geeft zichzelf water, omhult zich met blaadjes van andere planten en gaat op zoek naar betere grond. Ze smeekt de zon 'Laat me stralen!' Maar er gebeurt helemaal niets.
Knopje - Shamisa Debroey

GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2024 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden