img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

De VakantieBieb is weer open!

De VakantieBieb weer open! Sinds 1 juli kun je weer genieten van tientallen e-books en luisterboeken voor jong en oud. Een zomer vol verhalen… ook voor niet-leden. De VakantieBieb app is gratis te downloaden en beschikbaar tot en met 31 augustus. Veel leesplezier!
img
Lees verder
img

Aangepaste zomeropeningstijden

In de zomerperiode kennen de bibliotheken gewijzigde openingstijden. Zo zijn de vestigingen in Buiten, Poort en Haven in de periode van 14 juli t/m 6 augustus op dinsdag en op donderdag gesloten. Bibliotheek Stad is de hele maand juli en augustus op woensdagavond en op zondag dicht.
img
Lees verder
img

Inloopspreekuur belastingvragen

Heb je uitstel aangevraagd voor het indienen van je belastingaangifte en heb je hulp nodig bij het invullen van het aangiftebiljet? Op donderdag 20 en 27 augustus kun je met al je vragen terecht bij de extra, gratis, inloopspreekuren in bibliotheek Stad. Deskundige vrijwilligers van Het Gilde (VMCA) beantwoorden dan de vragen die je hebt over het invullen van je belastingaangifte. Stad, donderdag 20 en 27 augustus, 17.00 – 19.00 uur
img
Lees verder

Tas op reis

Boekenwurmen tussen de 7 en 15 jaar opgelet! Ook deze zomer kun je op een gemakkelijke én leuke manier lekker boeken blijven lezen in de vakantieperiode. Hoe? Nou, bijvoorbeeld met de Tas op reis; een tas vol verrassende boeken, helemaal afgestemd op jouw leeftijd. En het leuke is: met deze tas kun je ook een prijs winnen …! Nieuwsgierig geworden?
Lees verder
img

Teken je eigen Superheld!

Ken je ze nog? Dokter Grijper, Queen Cactus, Power Hayden of Ecolana die de wereld redt van vervuiling? Dit waren de winnaars van de voorgaande jaren van het Superheldenproject. Voor de derde keer op rij zijn we op zoek naar nieuwe superhelden! Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Teken dan je zelfbedachte superheld en lever hem voor 17 augustus in bij de bibliotheek.
Lees verder
img

Vacature: manager Marketing, Communicatie & Innovatie

Ben jij een inspirerende leider met marketingvisie, innovatie-ervaring en een warm hart voor de sociaal-maatschappelijke, culturele en dynamische wereld van de bibliotheek in Almere. Dan zoeken we jou en ontvangen wij graag uiterlijk 31 juli je motivatie en cv.
Lees verder
img

Film: Honey Boy

Honey Boy is gebaseerd op de veelbewogen ervaring van Shia LaBeouf als jonge acteur en zijn complexe relatie met zijn vader. Shia LaBeouf laat op semi-autobiografische wijze zien hoe hij als tiener beroemd werd om vervolgens als volwassene in een afkickkliniek te belanden. LaBeouf gaat de uitdagende en therapeutische rol aan om een versie van zijn eigen vader te spelen, een voormalig rodeoclown en crimineel.
Stad, vrijdag 24, zaterdag 25, dinsdag 28 en woensdag 29 juli
Lees verder
img

Behind the scenes... Annerie Brenninkmeijer

''Ik ben een van de nieuwe gezichten bij de bibliotheek: Annerie Brenninkmeijer, de kersverse directeur. Op dit moment ben ik vooral bezig met luisteren, observeren en leren. Ik voer veel kennismakingsgesprekken met partners in de stad, bezoekers en medewerkers. Daarnaast houd ik me bezig met de korte termijn vraagstukken, zoals het versoepelen van de Corona maatregelen op dat meer mensen gebruik kunnen maken van alle mooie faciliteiten van de bibliotheek, terwijl de veiligheid en hygiëne in acht worden gehouden. Tegelijkertijd richt ik me op de lange termijn om een nieuwe visie en een meerjarenplan voor de bibliotheek te maken samen met interne en externe stakeholders. Verbinden en vernieuwen zijn daarbij mijn drijfveren. Tot gauw in de bibliotheek!''
img

Coronamaatregelen

Met ingang van 1 juli zijn ook in de bibliotheek de coronamaatregelen versoepeld. De 1,5 meter afstand en het handen wassen blijven uiteraard bestaan. Maar verder kun je weer filmvoorstellingen bijwonen, een tijdschrift of de krant lezen, printen/scannen/kopiëren, studeren en/of werken in de bieb en genieten van een lekkere kop koffie of lunch bij het nieuwscafé. Lees hier alle maatregelen die we treffen om er voor te zorgen dat de bieb voor iedereen een zo veilig mogelijke plek is.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden