ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-06-2024
De visie van Harry, de Tietenman: "Als Koeman geen gekke dingen verzint, worden we Europees Kampioen"

"We zijn in eerdere toernooien vaak uitgeschakeld, omdat de trainer zo nodig iets unieks wilde verzinnen om daarmee de gevierde trainer te kunnen zijn. Als Ronald Koeman en zijn staf tegen iedere tegenstander gewoon blijven doen. En belangrijker, geen gekke nieuwe dingen verzinnen als we tegen een in potentie betere tegenstander gaan spelen. Dan worden we Europees Kampioen, let maar op!" Harry Goudsblom, beter bekend als De Tietenman, is vol vertrouwen over de titelstrijd in Duitsland.


lees verder
Alles wat je moet weten over de Copa América

In Nederland zijn we momenteel in de ban van het aankomende EK. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn de grootste voetballanden volop in voorbereiding voor de start van de Copa América. Zestien nationale elftallen reizen komende week af naar de Verenigde Staten. Wie zijn er favoriet, welke spelers moeten we in de gaten houden en welke spelers zijn er de komende maand afwezig? Kortom: dit is alles wat je moet weten over de Copa América.

lees verder
Virgil van Dijk: "Bij Oranje spelen we vaak spelletjes, Rummikub vind ik het leukst"

Hij heeft er zin in. Die woorden herhaalt Virgil van Dijk regelmatig. Drie jaar geleden miste de centrale verdediger van Oranje, die op 8 juli zijn 33ste verjaardag viert, het EK vanwege een zware knieblessure. Nu treedt hij aan als aanvoerder van een ploeg waarin hij vertrouwen heeft. "Alles is mogelijk, maar ik moet ook realistisch blijven. Het wordt al lastig genoeg om de poule door te komen."

lees verder
Is de titel topscorer van de Eredivisie een garantie voor succes in het buitenland?

Vangelis Pavlidis staat op het punt om zijn overstap naar Benfica af te ronden. Dat heeft de Griek te danken aan zijn 29 doelpunten in het afgelopen seizoen. Samen met Luuk de Jong moest hij die topscorerstitel wel delen. Benfica hoopt dat hij zijn doelpuntenproductie in Portugal verder doorzet. Want is het wel een garantie dat de topscorer van de Eredivisie slaagt in het buitenland? Wie waren ook alweer de afgelopen seizoenen de topscorers van Nederland en wat hebben zij verder gepresteerd?

lees verder
ELF Voetbal nr 6: Missie Oranje: op naar Berlijn, interviews met Virgil, Rafael, Berry en Hélène

De start van het EK 2024 komt steeds dichterbij. Op 14 juni gaat de eerste bal op Duits grondgebied rollen en exact een maand later volgt de finale. Het Nederlands elftal komt op 16 juni voor het eerst in actie. ELF Voetbal nummer 6, onze nieuwe editie, kent het EK natuurlijk als thema. Interviews met onder andere Virgil van Dijk, Berry van Aerle, Rafael van der Vaart, Hélène Hendriks, Kees Kist en Dávid Hancko.

lees verder
Hoe is het nu met… Paul Pogba?

Door de jaren heen heeft Paul Pogba zijn prijzenkast aardig weten te vullen. Hij won vier keer de Serie A, één keer de Europa League en als absoluut hoogtepunt werd hij wereldkampioen met Frankrijk. Inmiddels heeft de 31-jarige voetballer hele andere dingen aan zijn hoofd. In 2023 werd Pogba namelijk voor vier jaar geschorst vanwege het gebruik van doping. Daardoor horen we als voetballer niet veel meer van hem, maar op Instagram is hij sinds een tijdje behoorlijk actief.

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
Win het boek 'De wereldgeschiedenis in 12 voetbalwedstrijden'

Het begint met Saksisch infanterieregiment tegen Lancashire Fusiliers en Bolton Wanderers tegen West Ham United en eindigt met Dinamo Zagreb - Rode Ster Belgrado en Frankrijk - Duitsland. Het boek De wereldgeschiedenis in 12 voetbalwedstrijden van auteur Stefano Bizzotto kent een unieke insteek. Een combinatie van geschiedenis en voetbal opgetekend in ruim driehonderd bladzijden.

lees verder
Hamburg pakt bij EK 2024-start uit met bijzonder speelschema in hartje centrum

Een grote en bijzondere containerinstallatie in het hart van de stad. Hamburg pakt hiermee uit. Aan de rand van de Elbe zijn 24 containers in zes torens op elkaar gestapeld waardoor het speelschema van elke speeldag wordt weergegeven. Een bezoektip voor de Oranje-fan. Hamburg is zondag gastheer van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. Polen zal in het Volksparkstadion aantreden als tegenstander.

lees verder
Sjoerd van Ramshorst: "Als presentator moet je ook van een uitzending kunnen genieten"

Vanuit het stadion op het veld in Duitsland presenteren? Of in een sfeerrijke ambiance in Nederland voor- en nabeschouwen met gasten? Voor Sjoerd van Ramshorst was en is de keuze niet moeilijk. Daarom presenteert hij vanaf 14 juni elke avond NOS Studio Fussball, de EK-variant van het vertrouwde NOS Voetbal. "Ik leef die eerste twee weken in een bubbel."

lees verder
EURO 2024 Fanzone in Hamburg afgetrapt met speciaal Oranje uur

Een Oranje uur voor alle meegereisde fans van het Nederlands elftal. Zondag gaat dat gebeuren. In de ochtend zal het Heiligengeistfeld in Hamburg volledig oranjegekleurd zijn en treden diverse Nederlandse artiesten op. Het is slechts een van de vele activiteiten die tijdens EURO 2024 naast het Millerntor Stadion van de kersverse Bundesligaclub FC St. Pauli worden georganiseerd.

lees verder