Win cd: Jubilerende Ton Koopman speelt Buxtehude, Bach en Mozart | Concerttip: Jong talent tijdens de NJO Muziekzomer | Documentaire: De muziek van pianist de muziek van Mischa Hillesum
27/06/2019  Bekijk de online versie
.
Ton Koopman
pixel
Klassieke muziek voor op vakantie
 
Playlist: Welke klassieke muziek luister jij deze zomer?
 
In de auto naar Frankrijk, aan de rand van het zwembad of gewoon lekker in de achtertuin - de zomervakantie is niet compleet zonder een lekkere muzikale afspeellijst. Ab Nieuwdorp van De Klassieken vroeg zijn luisteraars welke klassieke muziek er dit jaar meegaat op vakantie. De suggesties vormen samen de ultieme Klassieke Zomer van 2019-playlist. Genieten in de zon!
Beluister de afspeellijst
 
NJO Muziekzomer 2019
 
Concerttip: Jong talent tijdens de NJO Muziekzomer
 
Elke zomer komen de meest getalenteerde jonge musici uit de hele wereld naar Gelderland voor de NJO Muziekzomer. Het festival biedt ook dit jaar een gevarieerd programma vol theater en dans, grootse orkestwerken en muzikale ontdekkingstochten. Geniet tussen 2 en 18 augustus van meer dan 85 concerten. Leden van AVROTROS Klassiek krijgen korting!
Lees meer over de concerten
pixel
Ella van Poucke
 
Nieuws: CD-opnames AVROTROS Klassiek-talent Ella van Poucke van start

Vandaag zijn in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de opnames gestart voor het debuutalbum van celliste Ella van Poucke, de vierde jonge musicus die deelneemt aan het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Ella speelt samen met pianist Caspar Vos. Op het programma staan speelse, vrolijke en soms melancholieke encores, van onder anderen Bach, Fauré, Rachmaninov en Ravel. De cd zal naar verwachting eind augustus op de deurmat van AVROTROS Klassiek-leden vallen. Nog geen lid? Voor €7,50 per jaar ondersteun je het talenttraject en ontvang je drie keer per jaar de unieke cd’s.
Lees meer over Ella
pixel
Mischa Hillesum
 
Documentaire: De muziek van pianist Mischa Hillesum
 
Een paar jaar geleden werden er in het Joods Historisch Museum onontdekte composities van de Joods-Nederlandse pianist Mischa Hillesum ontdekt. Hillesum was in zijn tijd één van de grootste pianotalenten van Nederland. Hij en zijn familie overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. AVRO maakte in 2012 een indrukwekkende documentaire over Mischa.
Bekijk de documentaire
 
Nino Gvetadze
 
Kijk terug: Puur natuur Mozart door verrassende pianisten
 
De Mozartweek op NPO Radio 4 gemist? Geen zorgen: op onze site vind je vijf fantastische Mozartconcerten terug, uitgevoerd door vijf verrassende pianisten. AVROTROS vroeg onder anderen Ben Kim, Nino Gvetadze en Lucie Horsch hun favoriete Mozartwerk te kiezen en ze puur natuur uit te voeren - zonder nabewerking of andere poespas. 
Bekijk de optredens
pixel
Willst du dein Herz mir schenken
 
Win cd: 40 jaar muzikale vriendschap tussen Koopman, Mathot en Mertens

Op de cd 'Willst du dein Herz mir schenken' worden meerdere bijzondere jubilea gevierd: de 75e verjaardag van organist Ton Koopman, de 70e verjaardag van klavecimbelspeler Tini Mathot, de 70e verjaardag van concertzanger Klaus Mertens én de markering van 40 jaar succesvolle samenwerking tussen de drie. Genoeg voor een album vol prachtige muziek, met unieke optredens uit de afgelopen 40 jaar én nieuwe opnames, van onder meer Buxtehude, Bach en Mozart. We geven vijf stuks van de cd weg!
Doe mee aan de prijsvraag
Volg AVROTROS Klassiek ook via:
FacebookTwitterFacebookInstagram
Nieuwsbrief doorsturen     Aanmelden nieuwsbrief     Wijzig je e-mailadres     (Tijdelijk) afmelden

Privacyverklaring