Wat zijn in jouw organisatie de ervaringen met de nieuwe online tools van SBCM? In het kader van het ESF deelproject Anders mobiel leren zijn dit jaar verschillende tools ontwikkeld om SW-medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling. Denk aan de leersnacks die gelanceerd zijn tijdens de online kennisweek in september. Ook is er sinds kort de module ‘Haal meer uit je mobiel’ en voor werkgevers en leidinggevenden is er de app ‘Scan me’. Deel jouw ervaring met deze tools en vul deze vragenlijst in. De uitkomsten gebruiken we voor nieuw te ontwikkelen aanbod. Bekijk hier alle tools voor mobiel leren.
 
illustratie smartphone en qr code
   
 
 
 
 
Save the date: congres ‘De professional centraal’ op 18 maart 2020
Ieder jaar organiseert het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid het congres ‘De professional centraal’. Komend jaar verandert de aanpak, zodat het congres corona-proof kan doorgaan. Dat betekent dat het congres in 2021 niet in januari plaatsvindt, maar in maart. Aan de opzet wordt hard gewerkt. Voorop staan de gelegenheid voor kennisontwikkeling en online ontmoetingen, zoals je gewend bent. Zet 18 maart alvast in je agenda.
 
 
 
 
   
Op donderdag 29 oktober organiseerde SBCM samen met de Koninklijke Bibliotheek de online inspiratie-bijeenkomst: ‘Ontdek wat de bibliotheek voor jouw sociaal werkbedrijf kan betekenen’. Verschillende sprekers uit de praktijk deelden hun tips en inzichten aan de hand van hun eigen inspirerende voorbeelden. Ook kwamen verschillende manieren van samenwerking tussen sociaal werkbedrijven en bibliotheken aan bod. Lees hier meer over de sessie en de praktijkvoorbeelden.
 
man vertelt over basisvaardigheden
   
 
 
 
 
   
vrouw zit aan de telefoon
De Alliantie Digitaal Samenleven lanceerde in de zomer de DigiHulplijn. Dat is een gratis hulplijn voor mensen die vragen hebben over, of ondersteuning willen bij het gebruik van digitale apparaten. Denk aan een laptop of tablet. In 2019 vonden rond de 2,5 miljoen Nederlanders het moeilijk om te werken met digitale apparaten. Dat geldt ook voor veel mensen in de SW. Lees hier meer over de website van DigiHulplijn. Hier vind je ook een toolbox met materialen om het telefoonnummer van deze gratis hulplijn onder de aandacht te brengen van medewerkers.
   
 
 
 
 
   
vrouw ligt ziek in bed met een zakdoekje
Het verzuim van medewerkers met een dienstverband in de SW is het afgelopen jaar gestegen van 13,7% naar 14,4%. Ook de gemiddelde verzuimduur is verder opgelopen met ruim twee dagen en ligt nu op 33 dagen. De meldingsfrequentie bleef met 1,8 gelijk. Zo blijkt uit de Verzuimbenchmark SW. Deze editie van de benchmark vond plaats in deze bijzondere tijd van Covid-19. Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van verzuim in de SW en de verschillen in verzuim tussen verschillende doelgroepen? Lees hier meer over deze Verzuimbenchmark SW.
   
 
 
 
 
vrouw zit achter een desktop en docente kijkt mee
De nieuwe Wet inburgering zorgt voor nieuwe kansen en uitdagingen als het gaat om het leren van de Nederlandse taal door statushouders. Maar hoe koppel je dit nu als sociaal werkbedrijf aan de voorbereiding op betaald werk? De deelnemers aan de kenniskring taal van 19 oktober 2020 deden via praktijkvoorbeelden inspiratie op. Zo werd duidelijk hoe je duale trajecten organiseert, met wie je samen kunt werken en hoe je er een succesvol van maakt. Lees hier meer over deze kenniskring.
 
 
Nieuwsbrief delen: Twitter Facebook LinkedIn
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag
Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag
Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl
Afmelden | Gegevens wijzigen | Doorsturen