Gawalo
Online versie
Derde van klanten vraagt om aardgasvrije installaties

Ongeveer een derde van de klanten van Nederlandse installateurs vraagt om duurzame alternatieven voor installaties op fossiele brandstof. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Lees verder >
Hotspots in drinkwaterinstallaties voorkomen

Er is in Nederland geen techneut, adviseur, werkvoorbereider of loodgieter te vinden die theoretisch niet weet wat een hotspot is. Waarom zijn hotspots in drinkwaterinstallaties dan toch zo moeilijk te voorkomen?

Lees verder >
BENG-webinar geeft marktpartijen duidelijkheid

De BENG-eisen komen vanaf 1 januari 2020 in de plaats van de EPC-eisen bij het aanvragen van omgevingsvergunningen. In een BENG-webinar leggen RVO.nl en het ministerie van BZK uit wat daarvan de gevolgen zijn.

Lees verder >
(advertorial)
alt
WOLF INTRODUCEERT CRL evo max
WOLF introduceert een verdere uitbreiding van het assortiment HR-WTW-units, met de CRL evo max. De CRL is een compacte ventilatie-unit met HR-warmtewiel en een rendement tot meer dan 80%. De evo max serie is geschikt voor luchthoeveelheden van 11000, 13500, 16500 en 19500 m3/h.
Energieneutraal archiefdepot voor Amsterdam

Het nieuwe archiefdepot van Amsterdam wordt volledig energieneutraal. BAM Bouw en Techniek ontwikkelt en bouwt de nieuwe bewaarplaats en is na oplevering verantwoordelijk voor het onderhoud.

Lees verder >
Energieneutraal bouwen: cursus voor installateurs

In de driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van Kennisinstituut Kern doen installateurs kennis op om energieneutrale projecten te realiseren in een bouwteam. De cursus start op 30 oktober in Ede.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Meer wegen leiden naar CO2-neutraal

“Maak keuzes op basis van een maximale reductie van CO2-uitstoot tegen minimale kosten, van bron tot gebruiker”. Dat is volgens ATAG de oplossing voor de energietransitie. ATAG gelooft in het principe ‘van product naar pakket naar concept’.

Lees verder >
Nieuwe VLA gelijkwaardigheidsmethodiek resulteert in Optima²-pakket en Optima²-set

Brancheorganisatie VLA komt, in samenwerking met de betrokken adviesbureaus, met een wijziging in de gelijkwaardigheidsmethodiek. Het gaat om de gelijkwaardigheid op ventilatiesystemen C.4a voor mechanische afvoer en natuurlijke toevoer en D.3 voor mechanische toe- en afvoer, WTW. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Warmtepompmarkt groeit hard!
Logisch want alles komt nu samen. We hebben voor elke woning een passende warmtepomp en zoeken installateurs die hard met ons mee willen groeien. Een uitgebreide opleiding en installatieondersteuning zijn inbegrepen. Meld je aan via: www.ithodaalderop.nl/groeimee
Blog
Bent u al gebeld?

Stel u eens voor. U komt net terug van vakantie en bij het eerste telefoontje dat u opneemt wordt de vraag gesteld: “kunt u volgende week 40 warmtepompen komen installeren?”

Lees verder >
Whitepaper
Warmtenetten in de energietransitie: kansrijk of te complex?

Bij elektriciteitscentrales, afvalverwerkingsbedrijven en bijvoorbeeld datacenters komt veel warmte vrij. Dit restproduct kan voor andere partijen juist een nuttige bron zijn voor het verwarmen van woningen, bedrijven en kantoren.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright