ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-02-2020
Deze heerlijke Europa League-avondjes moeten Ajax vertrouwen geven

Ajax begint donderdag tegen Getafe aan de Europa League, nadat het door de nederlaag tegen Valencia jammerlijk werd uitgeschakeld in de Champions League. In het recente verleden heeft Ajax echter bewezen dat het ook in de Europa League prachtige wedstrijden kan spelen. Een overzicht.


Lees verder
Waar moet je in de Europa League nog meer op letten?

Aandacht voor Ajax en AZ is natuurlijk vanzelfsprekend, maar voor de ware liefhebber zijn er nog veertien wedstrijden in de eerste Europa League-avond van 2020. We hebben voor u een paar zaken op een rijtje gezet waar u zeker op moet letten!

Lees verder
In deze opstelling kan Ajax verschijnen tegen Getafe

De eerste Europese uitbeurt voor Ajax gaat net als in 2019 via de luchthaven van Madrid. Getafe is donderdag de tegenstander in de zestiende finale van de Europa League. Ajax-trainer Erik ten Hag zag zijn keuze voor de basiself flink beperkt door blessureleed. Wij denken dat dit de startelf blijkt.

Lees verder
De vier meest recente bezoekjes van Ajax aan een Spaanse opponent

Ajax speelt donderdagavond (18:55u) in de knock-outfase van de Europa League een uitwedstrijd tegen Getafe. De afgelopen jaren namen de Amsterdammers regelmatig het vliegtuig naar Spanje voor een Europese wedstrijd. Dat leverde wisselend succes op voor de recordkampioen van Nederland.

Lees verder
Deze elf kunnen de opstelling van AZ vormen in Linz

AZ is 2020 matig begonnen, laten we daar maar gewoon helder over zijn. De Alkmaarders liggen uit de beker, verloren terrein in de titelrace en spelen lang zo frivool als in 2019. Donderdag wordt in het AFAS Stadion de Europese campagne hervat. Welke elf zou Arne Slot op kunnen stellen?

Lees verder
De Willem van Hanegem Quiz!

Vandaag viert één van de beste Nederlandse voetballers aller tijden zijn verjaardag. Ter ere van de geboortedag van Willem van Hanegem hebben wij een Quiz over zijn leven samengesteld. Hoeveel weet je van de carrière van De Kromme als trainer en voetballer? Test je kennis in onze Quiz.

Lees verder
AZ en de drie voorgaande ontmoetingen met een Oostenrijkse ploeg

AZ neemt het donderdagavond (21:00u) voor de eerste keer op tegen LASK Linz. De Alkmaarders treffen de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga tweemaal in de knock-outfase van de Europa League. In het verleden nam AZ het drie keer op tegen een opponent uit Oostenrijk.

Lees verder
In beeld: deze Nederlanders zijn nog van de partij in de Europa League

Donderdagavond gaat de knock-outfase van de Europa League van start. Alle deelnemers azen natuurlijk op de finale, die eind mei in het Poolse Gda?sk zal worden afgewerkt. Als vanzelfsprekend is er ook nog een groot aantal Nederlanders actief op het tweede podium van Europa.  

Lees verder
Transfercaroussel: op wie richt Chelsea zich komende zomer?

Na het aantrekken van Hakim Ziyech voor volgend seizoen is Chelsea nog lang niet klaar op de transfermarkt. De Londenaren zouden maar wat graag nog een aantal spelers toevoegen aan de selectie. We behandelen vijf potentiële nieuwelingen voor de club van Frank Lampard.

Lees verder
Borussia Dortmund - Schalke 04 FC14-03-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Wolfsburg VfL - Borussia Dortmund14-03-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
Equipo Voetbalreizen
 
Paris Saint-Germain - Nice OGC14-03-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Manchester City - Burnley FC14-03-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Everton FC - Liverpool FC14-03-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL