ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-07-2022
Deze spelers verruilden net als Wijndal AZ voor Ajax

Het is eindelijk zover: AZ en Ajax zijn eruit en Owen Wijndal vertrekt naar de landskampioen van vorig seizoen voor tien miljoen euro. Alfred Schreuder heeft daarmee één van de beste linksbacks van Nederland in de gelederen. Toch is dat nog geen garantie voor succes. In het verleden hadden spelers die AZ voor Ajax verruilden het vrijwel altijd lastig. 


lees verder
Dit Spanje versloeg in 2010 Nederland en werd wereldkampioen

Het is vandaag op de dag af twaalf jaar geleden dat het Nederlands elftal in de WK-finale stond. De ploeg van Bert van Marwijk haalde de eindstrijd in Zuid-Afrika, maar verloor daarin van Spanje. Welke spelers stonden bij deze legendarische Spaanse ploeg in het veld? Een overzicht.

lees verder
PANNA! 67 met de nieuwe golf talenten, de OranjeLeeuwinnen, Brobbey, Aké en Touzaniiii

De zomervakantie is nog niet begonnen of er ligt alweer een nieuwe PANNA! Naast ons Vakantie Doeboek is nu ook nummer 67 verschenen! Natuurlijk blikken we vooruit op het EK Vrouwen. Waar groeiden ze op? Welke generatie staat bij de mannen te trappelen om de fakkel van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi over te nemen? We spraken met Soufiane Touzaniiiii, met Brian Brobbey en met Nathan Aké. En nog veel meer!

lees verder
Samenvatting Ajax - Lokomotiva Zagreb (3-0)

Ajax heeft de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding in winst omgezet. In het duel waarin enkele internationals hun opwachting maakte, was de ploeg van Alfred Schreuder duidelijk de betere en werd er uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Bekijk de samenvatting van Ajax - Lokomotiva Zagreb hieronder. 

lees verder
ELF Voetbal 6/7 over de wortels van Oranje: de zoektocht naar de roots van onze internationals

Op het hoofdveld van de KNVB Campus in Zeist was het afgelopen maand een bijzonder en bont gezicht. Alle 24 aanwezige Oranje-internationals betraden de grasmat in de shirts van hun eerste amateurclubs. Dat sloot perfect aan op het thema van ons nieuwe nummer: de roots van Oranje. Lees in ELF Voetbal 6/7 alles over de wortels van onze internationals. De conclusie: de wortels zijn veelkleurig.

lees verder
Met deze toptalenten speelde Bergwijn samen in de jeugd van Ajax

Vrijdag werd bekend dat de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax eindelijk helemaal rond is. De buitenspeler die voor 31,25 miljoen euro overkomt van Tottenham Hotspur speelde eerder al zes jaar in de jeugd van de Amsterdammers. Met welke toptalenten speelde hij toen samen? 

lees verder
Interview Cody Gakpo, PSV-aanvaller: "Een bezoek aan Togo staat erg hoog op mijn bucketlist"

Monumenten, kerken en de moderne hoofdstad Lomé: de bezienswaardigheden van Togo op een rij. In dezelfde bodem die het West-Afrikaanse land voorziet van luxe grondstoffen als marmer, cacao en koffie, liggen de wortels van Cody Gakpo. Voor de helft althans. Vader Johnny was er jeugdinternational. "Heb je ooit gehoord van Riz au gras? Dat is echt heerlijk."

lees verder
Deze zes oud-PSV'ers gingen net als Steven Bergwijn naar Ajax

Steven Bergwijn doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar brak door bij PSV. Nu gaat de oud-PSV'er weer terug naar Amsterdam. Hij is niet de eerste oud-PSV'er die het bij de grote rivaal probeert. Hoe verging het zijn voorgangers?

lees verder
Het dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: tips, tricks, puzzels, quizjes en meer!

Het is (bijna) zomervakantie. De tijd van relaxen, zonnen, leuke dingen doen en veel voetballen. Natuurlijk mag het lezen van het PANNA! Zomerdoeboek daarbij niet ontbreken. Lekker op de achterbank moppen voorlezen, aan het zwembad puzzels invullen en op het veld tips opvolgen of truckjes nadoen. Op het veld? Op het zand natuurlijk, want we geven je ook tips hoe jij de koning of koningin van het strand kunt worden! Waar wacht je op!

lees verder