Weergaveproblemen?
icon_globe.png


Mei 2021
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Stomavereniging.
column_bottom_blauw.png
Deze stomaverpleegkundigen zijn goud waard!
Er waren meer dan 150 aanmeldingen voor de actie ‘mijn stomaverpleegkundige is goud waard’. Rond 12 mei, de Dag van de Verpleging, zijn de mondkapes (awards) uitgereikt. Een overzicht van deze uitreikingen vind je op social media, en later ook op onze website en in Vooruitgang.
icon_arrow.png
column_bottom.png
'Het huidige stomazakje is een zegen'
Frans (67) heeft vanaf zijn geboorte een stoma en een halve eeuw aan stomatechnieken meegemaakt. ‘In het begin was het geen rozengeur en maneschijn. Ik droeg luiers met zwachtels van papiervezel dat op den duur verbrokkelde. Later kreeg je ijzeren bakjes die je aan een korset droeg’. 
icon_arrow.png
column_bottom.png
tag_advertentie.png
Vooraf informeren over neuropathie loont
Mensen die voorafgaand aan hun behandeling bij kanker zijn geïnformeerd over neuropathie, ervaren  minder vaak beperkingen én meer begrip van hun omgeving. Nu wordt tijdens uitleg over behandelingen nog te vaak voorbij gegaan aan het effect van neuropathie op kwaliteit van leven.  
icon_arrow.png
column_bottom.png
Meer openbare toiletten nodig in natuurgebieden
Veel vrije dagen en je wilt er lekker op uit. Maar hoe ver kom je als je nergens naar de wc kunt? De Toiletalliantie, waar Stomavereniging onderdeel van is, doet een dringende oproep aan gemeenten, provincies en natuurbeheerders om dit probleem goed aan te pakken.
icon_arrow.png
column_bottom.png
tag_advertentie.png
Chronisch ziek, wat betekent dit qua zorgkosten?
Zorg en ondersteuning moeten voor iedereen betaalbaar zijn. Ook voor mensen die vaker dan gemiddeld zorg en ondersteuning nodig hebben. Ieder(in) doet onderzoek naar de zorgkosten en wat dit betekent voor je financiële en dagelijkse leven als je chronisch ziek bent. 
icon_arrow.png
column_bottom.png
IBD dag: Hoe is het om met Crohn of colitis te leven?
Woensdag 19 mei is het Wereld IBD-dag. Op deze dag vraagt Crohn & Colitis NL extra aandacht voor de impact van chronische darmziektes. Doe jij mee? Deel jouw ervaring op social media met de hashtags #breakthesilence en #wereldibddag.
icon_arrow.png
column_bottom.png
icon_fb.png icon_twitter.png icon_linkedin.png icon_vimeo.png
column_bottom_oranje.png
logo_blauw.png