Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in een browser.

Op deze mooie lentedag willen we jullie graag laten weten wat je zoal kunt verwachten op het zomerse poëziefestival Dichters in de Prinsentuin 2018. Ben je ook zo nieuwsgierig wat er nu speelt bij onze goede buren Friesland, Vlaanderen en Duitsland op het gebied van poëzie? Of welke schrijver op z'n 72e debuteert als dichter? We vertellen je graag wie de eerste namen zijn en het thema van Dichters in de Prinsentuin 2018 en noteer alvast in je agenda: vrijdag 13 t/m zondag 15 juli.

---

Thema 2018: Goede Buren

De afgelopen jaren zag je op Dichters in de Prinsentuin gastdichters uit Denemarken, Polen, Estland, Macedonië, Catalonië, IJsland, Groot-Brittannië, Irak en Syrië. Dit jaar zoeken we het, geografisch gezien, dichter bij huis en bieden je een blik op wat er op dit moment speelt bij de “buren” in Friesland, Vlaanderen en Duitsland. Actuele redenen genoeg daarvoor. Leeuwarden is Culturele Hoofdstad 2018 en er is voor het eerst een Dichter fan Fryslân aangesteld; hoog tijd om de stand van poëtische zaken in onze buurprovincie op te maken. In België spat de poëzie de laatste tijd van het podium af; daarom brengen we het dichterstheater der Zuiderburen naar het Noorden. En wat als je als jonge schrijver de kans krijgt om eens te kijken bij de buren? Met collega's uit Duitsland en Nederland gaan we in gesprek over het belang van internationale samenwerking voor onze literaire talenten.

---
Dean Bowen

Genomineerden Buddingh'-Prijs op het theeveld

Dean Bowen en Radna Fabias zijn vandaag allebei genomineerd voor de C. Buddingh-Prijs 2018 én staan deze zomer allebei op het theeveld. 

Dean Bowen (foto Irwan Droog) ontrafelt in zijn debuut Bokman zijn levensgeschiedenis, die zich afspeelt op verschillende continenten. Een dieppersoonlijke zoektocht die universele patronen blootlegt en vele stemmen aan het woord laat.

“ 'Velgen’, als van een auto. Durf het maar, om daarmee de Nederlandse poëzie in te stappen. Radna Fabias (foto Wouter le Duc) deed het.” Trouw was, net als vele andere media, lyrisch over haar debuut. We zijn er trots op de schrijfster van Habitus te verwelkomen.

---

De eerste namen maken we nu bekend, later meer...

Nicolaas Matsier (foto Titia Hahne) schrijft al sinds 1976 verhalen, romans en jeugdboeken. Daar kennen we hem van. Hoe bijzonder is het dat afgelopen jaar zijn poëziedebuut Zonder titel zonder jaar verscheen. Daarom zijn we erg blij te kunnen vertellen dat Matsier onze uitnodiging heeft aangenomen om uit dit poëziedebuut voor te dragen op het theeveld in de Prinsentuin.

Verder kun je deze zomer onder andere genieten van optredens van Atte Jongstra ,Annemarie Estor, Carmien Michels, Else Kemps en Daniël Vis. In onze volgende nieuwsbrief stellen we graag meer andere dichters aan je voor.

Je kunt meer over ze lezen op onze sites dichtersindeprinsentuin.nl en slaggroningen.nl.

---

Opzeggen - Je abonnement bewerken

Een festival van Stichting Literaire Activiteiten Groningen
Viaductstraat 3 unit 13 | 9725 BG Groningen
www.slaggroningen.nl