|
|
|
Verleng je vakantie Portugese viskroketjes piri piri | Deze zilte viskroketjes heten in het Portugees pastéis de bacalhau. Superlekker als hapje bij een glas witte wijn, als het kán buiten. Of bij vinho verde, om in Portugese sferen te blijven. Bacalhau of bakkeljauw is gedroogde, gezouten kabeljauw. En piri piri? Dat zijn loeihete kleine chilipepertjes, die wij kennen als bird's eye chili of rawit. Portugese zeevaarders namen ze mee op reizen naar Afrika: daar ontstond het beroemde gerecht kip piri piri. Waar wij dus weer een variant op hebben gemaakt met kabeljauw. Delicioso! | |
|
|
|
|
|
Tipje van de sluier 5 geheimen voor perfecte ragù | Over ragù kun je met menig Italiaan bonje krijgen, zó erg zijn de meningen erover verdeeld. Maar over een aantal zaken is iedereen het eens. We geven je tips van échte Italianen, en geloof ons: die kunnen het weten. | |
|
|
|
|
Goed nieuws: delicious.workshops zijn terug! Terug van weggeweest: delicious. workshops! De eerste op 7 september is meteen een schot in de roos: met Ixta Belfrage, bekend van haar samenwerking met Ottolenghi! Je kookt samen met andere delicious.fans en onder leiding van Ixta gerechten uit Mezcla, haar eerste boek. Het ticket is incl. workshop, drankjes + gesigneerd exemplaar van Mezcla! Schrijf je snel in, want vol=vol! | |
|
|
|
|
|
Zomerse soep Geroosterde preisoep met ansjovis-peterselie-olie | Afgelopen weekend was de online redactie in de Betuwe, waar we zelf een paar preitjes uit de vruchtbare bodem trokken. De prei werd schoongemaakt en ging met een goede lepel ansjovispasta en een klont boter de oven in. Verrukkelijk! Echt zo'n combinatie die werkt, dat vond Janneke ook want ze bedacht deze soep met boterzachte prei, hartige ansjovis en frisse peterselie. Een winnaar van een zomergerecht. | |
|
|
|
|
Jamie Oliver-fans opgelet Krijg Jamie's nieuwste boek cadeau! Jamie Oliver biedt met EEN het ultieme gemakskookboek. Met meer dan 120 simpele, snelle recepten die allemaal te maken zijn in één (koeken)pan of ovenschaal. Dus elke dag lekker eten zonder lang in de keuken te staan en zonder veel afwas. Wie wil dat nu niet? Ben je fan van Jamie én kookfanaat? Word dan nu abonnee en krijg het kookboek (t.w.v. € 32,50) cadeau bij een mini-abonnement op delicious.magazine! | |
|
|
|
|
|
Lekker puntje Chocolade-walnotentaart | Voor chocolade kun je ons midden in de nacht wakker maken. Voeg daar noten aan toe en we zijn om. Een gevalletje 1 + 1 = 2. Heel fijn aan dit recept van chocolade-walnotentaart: je kunt ‘m ook no-bake maken! De bodem maak je dan van gemalen koekjes en boter. | |
|
|
|
|
|
Uit het magazine Knapperige vijgenrolletjes met amandel, honing en limoen | In de zomer trekken we graag zuidwaarts. Op vakantie – en lang daarna – koken we lekker simpel & snel, zoals deze vijgenrolletjes met amandel en honing. Het perfecte nagerecht waardoor je je nog net iets langer in heerlijke en onbezorgde mediterrane sferen blijft wanen. | |
|
|
|
|
|
In september is niemand minder dan Jamie Oliver gasthoofdredacteur van delicious. Je leest een exclusief interview met the man himself, krijgt een exclusieve preview uit zijn nieuwe boek EEN + Jamie’s all time favo’s zoet & hartig. Ook maak je kennis met zijn food-helden (o.a. Georgina Hayden en Bart van Olphen) en krijg je een fijn overzicht van zijn favoriete adressen, tools, keukentips & meer. Wil je dit nummer niet missen? Bestel 'm alvast als pre-order en krijg jouw exemplaar vanaf 1 september automatisch thuigestuurd! | |
|
|
|
|
|
Van curry tot caprese Dit zijn ze: de lekkerste gerechten met aubergine | Aubergines zitten boordevol goeds, zijn lekker - vooral nu! - en gaan goed samen met veel verschillende ingrediënten. We geven je daarom 20 overheerlijke recepten met aubergine. Leuk weetje: de Italiaanse naam voor aubergine, melanzane, is afgeleid van mela insana, ‘gekke appel’. | |
|
|
|
|
|
|
|