Ontdek de natuur in eigen tuin
Bekijk online versie
Van kroeg tot kraamkamer
Beste Dierenliefhebber,

In tuinen vliegen en scharrelen een heleboel dieren rond. Wat ze precies komen doen, is vaak een raadsel. Daar willen we graag achter komen met onze tuintelling ‘Van Kroeg tot Kraamkamer’. Is jouw tuin of balkon een kroeg en komen dieren er puur om te snacken? Of bouwen ze er ook een nestje en fungeert jouw tuin daarmee als heuse kraamkamer?

Doe je mee met de tuintelling?
De hele maand april kan je op de website van Jaarrond Tuintelling het gedrag van de dieren in jouw tuin doorgeven. Met 10 minuutjes per week zijn we al blij. Het helpt de Dierenbescherming om een goed beeld te krijgen van de tuinen van Nederland en betere voorlichting te geven. Wil je weten hoe het werkt? Je leest de uitleg hier.

Ga voor goud
Brons, zilver of goud? Passanten zijn natuurlijk altijd welkom, maar hoe langer een dier in een tuin verblijft hoe beter. Vaak betekent het dat je tuin goed ingericht is op de komst van dieren. Om dit te belonen, kan je badges verdienen; brons voor de kroegtijgers, zilver voor logees en goud voor jonge ouders.

Tips & Tricks
Wil je ook een tuin vol vlinders of een nestje koolmezen? Op de website van Jaarrond Tuintelling vind je heel veel tips & tricks over hoe je je tuin nog diervriendelijker in kunt richten.
Alvast een handige tip
Huismussen houden van een rommelige omgeving, met struikgewas, klimplanten en zanderige plekjes. Een huismus eet in het broedseizoen vooral insecten, daarmee worden de jongen ook gevoerd. Zorg daarom voor bloeiende planten waar veel insecten op afkomen.

Doe mee › 
Femke-Fleur Lamkamp<br>Directeur/Bestuurder Dierenbescherming  
Met vriendelijke groet,
Femke-Fleur Lamkamp<br>Directeur/Bestuurder Dierenbescherming
Femke-Fleur Lamkamp
Directeur/Bestuurder Dierenbescherming
Liever geen e-mails meer van ons ontvangen? Meld je hier af.