Het principe van douchewater warmteterugwinning is simpel: gebruik de restwarmte van het afvalwater om het koude leidingwater voor te verwarmen. Het afvalwater dat in het doucheputje verdwijnt is over het algemeen nog zo’n 35 graden Celsius. Zonde, toch?
De tijdelijke subsidieregeling ‘Nederland Leert Door’ van de Nederlandse overheid maakt het mogelijk om voor een gereduceerd bedrag de F-Gassen opleiding te volgen.
Zo’n 1.200 woningen zijn via het Programma Aardgasvrije Wijken van het gas gehaald. Ervan leren is het doel van PAW, om via een wijkaanpak tot opschaling te komen. Maar …
Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking wil in de komende twaalf maanden stappen ondernemen om de woning te verduurzamen. Hoog op de lijst van voorgenomen maatregelen staan ledverlichting en zonnepanelen.
Infraroodpanelen staan te boek als goedkoop in aanschaf, maar relatief duur in gebruik. Hoe zit dat precies? We vragen het aan Freek Houtepen, bestuurslid van de Nederlandse branchevereniging voor infraroodverwarming.
Split- of monobloc-warmtepompen in een cascadesysteem zijn een veel gekozen lucht-wateroplossing voor een collectief warmtepompsysteem. Zijn lucht-lucht-warmtepompsystemen ook geschikt voor een collectief systeem?
Gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor. Voor de toekomst is dat een heel waarschijnlijk scenario. Hoe gaat een gebouwbeheersysteem daarmee om?
Mechanisch, elektronisch… wat is het beste toilet?
Design is een belangrijke overweging bij de keuze van het juiste toilet voor de openbare ruimte. Maar ook de bediening is daarbij van belang: mechanisch of elektronisch, minimalistisch of met karakter, ingebouwd of verzonken... Welke keuze is juist?