Laden...

Drie architectenbureaus voor renovatie Boijmans zijn een ronde verder

By persberichtenrotterdam.nl received Afgelopen woensdag om 15:41

Categorieën: Nieuwe nieuwsbrief aanmeldingen Persberichten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 14 t/m 18 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder 7 t/m 13 jaar
  • Html
  • Tekst
 
Datum: 14-8-2019
Gemeente Rotterdam
  Drie architectenbureaus voor renovatie Boijmans zijn een ronde verder

Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben drie architectenbureaus gekozen die de komende maanden verder werken aan hun ideeën hoe de ambitieuze renovatie van het museum vorm te geven. Het gaat om KAAN Architecten met Van Hoogevest Architecten, Mecanoo architecten en Samenwerkende architecten DCA - WDJA. In mei 2019 is de Europese aanbesteding voor de architectenselectie gepubliceerd en genoemde bureaus gaan nu een zogenaamde dialoogfase in.

Een beoordelingscommissie van experts op het gebied van restauratie, renovatie en museale omgevingen heeft aan de hand van selectiecriteria unaniem deze drie architecten/combinaties gekozen. De commissie bestaat uit Rijksbouwmeester Floris Alkemade, architect André van Stigt, voormalig directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed Cees van ’t Veen, directie van Museum Boijmans Van Beuningen en experts van de gemeente Rotterdam. De gemeente en het museum zijn verheugd om met deze architecten/combinaties de volgende fase in te gaan.

Opdracht en dialoog
De te winnen opdracht is het maken van een ontwerp voor de renovatie, restauratie en verduurzaming van het bestaande gebouw en de bijbehorende buitenruimte. De opgave is dus niet om een geheel nieuw gebouw te ontwerpen, maar een kwalitatief hoogwaardige restauratie en renovatie van het museumcomplex te realiseren. Hierbij is het uitgangspunt dat de bestaande monumentale waarden in ere worden hersteld. De geselecteerde bureaus gaan de komende maanden in gesprek met het museum en de gemeente. Het gesprek is bedoeld om wederzijds de nodige duidelijkheid te krijgen over de renovatie.

Na de dialoogfase start de gunningsfase. Hierbij geven de drie architecten/combinaties een uitgewerkte aanbieding naar aanleiding van de informatie die zij hebben opgedaan in de dialoogfase. Hun aanbieding wordt dan weer beoordeeld door dezelfde beoordelingscommissie. De leden van de commissie komen gezamenlijk tot de keuze voor één architect. Deze definitieve keuze voor een architect wordt in januari 2020 verwacht.

Het museum heeft haar deuren inmiddels gesloten voor publiek en er worden nu voorbereidingen getroffen om het museumgebouw asbestvrij te maken. Medio 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over de mate waarin het museum wordt gerenoveerd.

Lees dit bericht op de website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Joachim Kost, woordvoerder, 06 - 39 10 73 81 of mj.kost@rotterdam.nl

 

U ontvangt dit bericht omdat u bent aangemeld op http://www.persberichtenrotterdam.nl.

Wijzig gegevens of meld u af.

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019