Duurzaamheidstips van uw bibliotheek

4 jaren geleden


Text only:


Nieuwsbrief van de bibliotheek
augustus 2014
Bekijk hier de online versie.
Dingen delen en hergebruiken is goed voor het milieu. Met uw bibliotheeklidmaatschap bent u dus (wellicht onbewust) erg duurzaam en milieubewust bezig. De populariteit van de zin ‘Delen is het nieuwe hebben’ toont aan dat het gedachtengoed van de bibliotheek weer helemaal hip is. Daarom deze maand in de nieuwsbrief aandacht voor duurzaamheid.

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst

Duurzaamheid. Een boeiend thema dat niet alleen in Nederland maar over de hele wereld steeds meer voet aan de grond krijgt. Hoe zou het nog duurzamer kunnen? De themapagina ‘Duurzaamheid’ van de bibliotheek helpt u graag bij het beantwoorden van deze vraag. Met onderwerpen als eerlijke mode, eindeloos hergebruik van afval en de mooiste vegetarische kookboeken. Ook lekker voor flexitariërs!
Lees meer…

Digitaal spreekuur in het MediaLab

Heeft u vragen over nieuwe media, zoals sociale netwerken als Facebook en Twitter, over uw smartphone, de tablet of uw eReader? De Consulenten Mediawijsheid van Bibliotheek Kennemerwaard willen u graag helpen om mediawijzer te worden. Elke donderdagochtend in augustus!
Lees meer...

7,9 voor Bibliotheek Kennemerwaarwaard van haar klanten

Uit het klanttevredenheidsonderzoek dat begin 2014 is afgerond, blijkt dat de waardering van de klanten voor Bibliotheek Kennemerwaard hoog is. Uit de 5.370 reacties kwam een algemeen rapportcijfer van 7,9 tevoorschijn. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en we gaan aan de slag met de aandachtspunten. De complete rapportage is op onze website te bekijken. Hier volgt een korte samenvatting van de resultaten.
Lees meer...

Maak kennis met de Bowen en Emmerson Techniek

Heb jij (of je kind) astma? Leer hier de noodgreep om een astma-aanval te stoppen! Heb je last van je schouders, nek, rug, knieën, hoofdpijn? Voel hoe subtiel, ontspannend en effectief Bowen je klachten vermindert.
Karin Verduin geeft informatie en gratis behandelingen van ongeveer 15 minuten.
Lees meer...

Vrijwilligers gezocht voor Dag en Dauw, culturele ochtenden op het cultuurplein

Artiance, Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard starten in het najaar met een gezamenlijk activiteitenprogramma onder de naam Dag en Dauw, culturele ochtenden op het cultuurplein in Alkmaar. Speciaal hiervoor willen we een 65+ programmateam samen stellen. De Dag en Dauw activiteiten worden voor en door ouderen georganiseerd. Heeft u interesse om uw kwaliteiten en ervaringen in te zetten?
Lees meer...

Duurzame prijsvraag

Het duurt nog even, maar op dinsdag 2 september is het Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop burgerinitiatieven en ideeën om duurzaam om te gaan met energie worden aangeboden aan het kabinet. Heeft u naast duurzame ideeën ook een taalknobbel? Verrijk dan het ‘duurzaam’ lexicon door mee te doen aan de prijsvraag.
Doe mee en win!

Glasvezelnet en Thuis in de Toekomst openen breedbandwinkel

Bergen Breedband, de coöperatie die de hele gemeente Bergen wil aansluiten op een modern glasvezelnet, is voortaan te vinden in de bibliotheek aan het Plein in Bergen. Tegelijkertijd krijgt ook het initiatief Thuis in de Toekomst een plek in de Bergense 'bieb'. Twee heel moderne 'inwoners' dus voor de zich vernieuwende bibliotheek!
Lees meer...

Kies het Leesclubboek van het jaar

Voor de negende keer alweer organiseert het tijdschrift Boek-delen de verkiezing van het Leesclubboek van het Jaar. Via deze verkiezing krijgen leesclubs een stem in de wereld van de literaire prijzen. De titel Leesclubboek van het Jaar is bedoeld voor het boek dat leesclubs de beste bijeenkomst heeft gebracht.
Lees meer...
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op newsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019