Nieuwsbrief, 19 nov. 2019 


view this email in your browser
Ed van der Elsken springt van zijn 'Mini Moke' tijdens opnamen van 'De verliefde camera', Edam (1970) © Ed van der Elsken / Nederlands Fotomuseum, courtesy Annet Gelink Gallery
Ed is gered!
Restauratie kleurenwerk Ed van der Elsken afgerond


Het Nederlands Fotomuseum heeft met succes het grote restauratieproject van meer dan 42.000 kleurendia’s van fotograaf Ed van der Elsken afgerond. Daarmee is het kleurenwerk van een van de invloedrijkste Nederlandse fotografen veiliggesteld voor de toekomst. Lees op onze website meer over alle ontdekkingen die onze restauratoren hebben opgedaan tijdens het project. 
Lees meer
Marseille (1974) © Ed van der Elsken / Nederlands Fotomuseum, courtesy Annet Gelink Gallery
Lust for Life
Ed van der Elsken in kleur
Vanaf 24 mei 2019


De afronding van het restauratieproject wordt gevierd met de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur, die op 24 mei 2019 opent in het Nederlands Fotomuseum. Lust for Life wordt de eerste grote overzichtstentoonstelling ooit van zijn kleurenwerk en laat zien hoe Ed van der Elsken naar de wereld kijkt en zijn onderwerp verleidt. 
Lees meer

Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam
di. t/m zo. 11 - 17 uur

www.nederlandsfotomuseum.nl
Corporate partners

                   
Corporate partner collectie

 
De tentoonstelling Lust for Life is mede mogelijk gemaakt door het Blockbusterfonds.

Projectpartners
Het museum dankt de volgende partijen voor hun bijdrage aan het restauratieproject: 
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap | Gemeente Rotterdam | BankGiro Loterij | Prins Bernhard Cultuurfonds | Wertheimer Fonds Prins Bernhard Cultuurfonds, Wertheimer Stichting, Dr. Hendrik Muller’s Vaderlands Stichting, Elise Mathilde Fonds, Ars Donandi/W.J.O. de Vries Fonds, PostNL, Jan de Bont, particuliere donateurs, Fotomuseum Ambassadeurs en Friends.

Nationale-Nederlanden is sinds dit restauratieproject als corporate partner collective verbonden aan het Nederlands Fotomuseum. Samen met NN Group ondersteunen zij specifieke collectietentoonstellingen en projecten die gericht zijn op behoud en presentatie het Nederlands visueel erfgoed.
Copyright © 2018 Nederlands Fotomuseum, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list