img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Maak kennis met de Hackerroom

Op 18 mei gaat de Hackerroom live; een escaperoom die niet alleen spannend en uitdagend is, maar waar je ook nog wat van opsteekt. In de Hackerroom kom je erachter hoe computers in elkaar zitten, hoe zoekmachines werken en hoe een internetverbinding tot stand komt. In de Hackerroom is plaats voor vier tot zes personen en je krijgt een uur de tijd om uit de kamer te ontsnappen. Ga de uitdaging aan en reserveer vanaf 18 mei een plekje!
img
Lees verder
img

Jeugdtheater 7+: Cyrano de Bergerac

Cyrano, een beroemde dichter, is verliefd op Roxane. Maar Cyrano vindt zichzelf te lelijk door zijn enorme neus en denkt dat hij bij Roxane geen kans maakt. De mooie Christian is ook verliefd op Roxane. Maar Christian vindt zichzelf te dom. Hij kan geen mooie dingen zeggen en brieven schrijven. Christian vraagt daarom de dichter Cyrano om hulp.
Bibliotheek Stad, zondag 22 april om 15:00 uur
img
Lees verder
img

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn op zoek naar een gastvrouw/heer bij het servicepunt van de nieuwe bibliotheek in Poort. Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit ondersteuning aan klanten bij het gebruik van de bibliotheek in het algemeen en van de selfservice in het bijzonder. Daarnaast vragen we hulp en ondersteuning bij de activiteiten en initiatieven van de nieuwe bibliotheek.
img
Lees verder

Jonge Kind Festival

Voor alle ouders en opa’s en oma’s met (klein)kinderen van 0 t/m 6 jaar vindt het Jonge Kind Festival plaats! Er is verspreid over de bibliotheek van alles te doen voor jong en oud. Speciaal voor peuters wordt drie keer de film Rita en de krokodil vertoond in de nieuwe zaal, een poppendokter komt langs om alle knuffels te repareren, er is een spetterende dansworkshop, je kunt plantenpotjes knutselen, geschminkt worden of gezonde traktaties maken.
Bibliotheek Stad, zaterdag 21 april 11:00 - 15:00 uur
Lees verder
img

Podcast ‘Buiten de ring’

Zaterdagmiddag 21 april worden in de bibliotheek de laatste podcast opnames van ‘Buiten de ring’ opgenomen. Van 12:30 tot 13:30 uur spreekt Valerie Bos met lokale wereldverbeteraars John van Diepen, voorzitter Almeerse Wind, en Irene Mouthaan, initiatiefnemer van de Compostcompany. Bij de tweede opname, van 14:30 tot 15:30, spreken Jan Melle Liscaljet, cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Almere en Arthur Bouvy, directeur Economic Development Board Almere, over ‘kanshebbers’.
Lees verder
img

Film: Dorst

Coco heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Simone Kleinsma schittert in Dorst als de zieke moeder Elisabeth.
Bibliotheek Stad: zaterdag 21, dinsdag 24 en woensdag 25 april
Lees verder
img

Inloopspreekuur Belastingvragen

Heb je vragen over de aangifte van de inkomstenbelasting of wil je een toeslag aanvragen en weet je niet precies hoe dat werkt? Het Gilde (VMCA) helpt je met je vragen met betrekking tot het invullen van je belastingpapieren. Bibliotheek Stad, donderdag 26 april van 14:00 tot 16:00 uur
Lees verder
img

BIBLYO TOP 3

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo. Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar dit (communicatie@denieuwebibliotheek.nl) e-mailadres.
1. Zeven redenen om veel abrikozen te eten van Evelien Waterman
2. Zijn jouw Facebookvrienden wel echte vrienden, of niet? van Daniel Wortel
3. De 5 grootste trends van het afgelopen jaar! van Stefan Kenter
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden