Een najaar boordevol activiteiten: leuk en leerzaam!

3 jaren geleden


Text only:

Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
september 2015
Bekijk hier de online versie.
Na de zomervakantie is september voor veel mensen de maand om weer aan de slag te gaan. Niet alleen op het werk, maar ook met leren: bijvoorbeeld een studie, cursus of workshop. Uw bibliotheek helpt u graag op weg en laat zien wat er zoal te doen is. Niet alleen binnen maar ook buiten haar muren! Op het gebied van taal, werk, hobby's en speciale interesses. Wij wensen u veel (leer)plezier.

Opening de Mare

Na een grote verbouwing en herinrichting gaan de deuren van de bibliotheek in Alkmaar De Mare op maandag 7 september weer open. Op zaterdag 19 september, tijdens ons Open Huis (10.00 – 17.00 uur), kan iedereen genieten van optredens en voorstellingen, meedoen aan activiteiten en gebruikmaken van aantrekkelijke acties.
Lees meer...

Boekverfilmingen

Op veler verzoek en in samenwerking met de Bibliotheek Kennemerwaard organiseert Filmhuis Alkmaar de special boekverfilmingen. Bijzondere titels passeren de revue, elk ingeleid door filmjournalist en programmeur Harry Peters.
Lees meer...

Kom naar het voorlezen

In de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard wordt regelmatig voorgelezen aan peuters.
U en uw peuter kunnen ook in augustus en september weer gezellig komen kijken en luisteren naar een vertelprogramma met een verhaaltje en een liedje. Voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De toegang is gratis.
Bekijk de data

Muziekweb Top 5

Deze september is het dertig jaar geleden dat Nintendo het spel Super Mario Brothers op de markt bracht. Het computerspel was een gigantisch succes. De aanstekelijke muziek van de Japanse componist Koji Kondo was een van de redenen voor deze populariteit. Vrijwel iedereen beneden de veertig kan zijn Ground Theme meefluiten. Sindsdien wordt gamemuziek uiterst serieus genomen. Muziekweb zet 5 beste gameliedjes voor je op een rijtje.
Klik hier voor de Top 5 beste gameliedjes

Nieuwe serie Duurzaam Doen Alkmaar van start

Duurzaamheid is hip! Duurzaamheid moet je doen. Maar wat ís Duurzaamheid nou eigenlijk? Wat betekent het voor je eigen huishouden, leven en, niet onbelangrijk, portemonnee? Sinds najaar 2014 is een groeiende groep enthousiastelingen bezig met de organisatie van diverse meet-ups rondom Duurzame onderwerpen.
Lees meer...

Open Monumentendag

Bezoek op 12 en 13 september de monumenten in uw buurt, want dan is het Open Monumentendag. Ruim vierduizend bijzondere locaties in Nederland zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Dé gelegenheid om eens binnen te kijken waar u anders niet zo snel komt. Meer weten over activiteiten in de bibliotheek rondom Monumentendag?
Bekijk de agenda

Kunst tot de Nacht

Het cultureel seizoen in Alkmaar trapt af met Kunst tot de Nacht. Door de hele stad openen culturele instellingen ’s avonds hun deuren en wordt een verrassend, cultureel en kunstzinnig programma neergezet. Kom kijken, luisteren, genieten en ontdek de veelzijdigheid van cultureel Alkmaar.
Lees meer...

Tijd voor taal!

In de Week van de Alfabetisering (7 tot en met 13 september) kunt u mensen helpen die moeite hebben met lezen en schrijven. Attendeer hen op de vele activiteiten. En als u zelf – of uw kinderen – wilt genieten van bijvoorbeeld een voorleesmiddag: er is genoeg te doen. Zowel voor kinderen als volwassenen.
Bekijk de activiteiten
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op newsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier
om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019