Kaarten voor seizoen '24/'25 | Tijl in het voetspoor van | Prijsvraag
 
Bekijk de online versie
 
 
AVROTROS Vrijdagconcert
Lucie Horsch in het Vrijdagconcert
Op 5 april brengt Lucie Horsch met het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en LUDWIG een ode aan vrouwen in de muziek tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert. Gezamenlijk spelen zij muziek waarin de vrouw als componist, muzikant en inspiratiebron het artistieke middelpunt is. 
Lees meer
 
AVROTROS Vrijdagconcert
Bestel kaarten voor seizoen '24/'25
Vanaf september geniet je in TivoliVredenburg weer wekelijks van de mooiste symfonieën en orkestklassiekers met het nieuwe seizoen van het AVROTROS Vrijdagconcert. Kaarten voor seizoen '24/'25 zijn vanaf vandaag te verkrijgen via de onderstaande link. 
Koop hier je kaarten
 
 
 
Tijl in het voetspoor van Richard Wagner
Een muziektempel voor Wagner
Richard Wagner werkt in Luzern verder aan Der Ring des Nibelungen, maar verlaat vervolgens de stad in zijn zoektocht naar de ultieme plaats om het werk op te voeren. Tijl volgt Wagners voetsporen naar het Festspielhaus in Bayreuth waar Der Ring eindelijk, na ruim twintig jaar componeren, groots in première gaat. 
Kijk de aflevering terug
 
Man en Kunst
Hoe klinkt een kunstwerk?
Het is Nationale Museumweek en daarom onderzoekt Lucas de Man in Man en Kunst de bijzondere verhalen achter vijf kunstwerken. Ab Nieuwdorp zoekt in De Klassieken vervolgens samen met luisteraars naar passende muziek bij deze werken: welke muziek komt in jou op als je naar de kunstwerken kijkt?
Bekijk de kunstwerken
 
 
 
Meer AVROTROS Klassiek
🎶 Stuur jouw Gouden Muziekwens in tijdens de Kindermuziekweek
🎉 Het 100-jarig jubileum was een groot succes
😌 Kom tot rust na een druk paasweekend: Kalm met Klassiek podcast
👋 Een Goedemorgen met… Zangeres Marjolijn Touw
 
 
 
Opium
De Grote Poëzieprijs
Deze week maakt Opium de genomineerden voor de Grote Poëzieprijs bekend. Elke avond tussen 19:00 - 20:00 hoor je één van de genomineerden in het programma op NPO Klassiek. De winnaar wordt op 25 april bekendgemaakt in een live-uitzending vanuit Debatpodium Arminius in Rotterdam. 
Luister naar Opium
 
Nieuw Klassiek
Win de cd van Maarten Engeltjes
Deze week maak je kans op de nieuwe cd van de Nederlandse countertenor en dirigent Maarten Engeltjes. Op deze cd brengt hij met zijn eigen ensemble PRJCT de twee meest geliefde vocale werken uit de Italiaanse barok van Vivaldi en Pergolesi. 
Beantwoord de prijsvraag
 
 
       
Nieuwsbrief doorsturen       (Tijdelijk) Afmelden      Privacyverklaring