NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Eerste meldingen van expediteurs die een blauwtje lopen bij Maersk
 
Maersk gaat verladers in het nieuwe tenderseizoen van 2022 zes soorten standaardcontracten aanbieden, zo heeft de Deense containerrederij aangekondigd. De rederij spreekt in een statement op de eigen website van ‘gedifferentieerde producten die klanten centraal stellen’, maar in de expediteurswereld wordt de mededeling van de machtige Denen gezien als een wolf in schaapskleren. Dat Maersk...
 
 
 
#
 
China creëert nieuwe logistieke reus
 
China heeft het nieuw staatsbedrijf China Logistics Group (CLG) opgericht, waarmee het land zijn positie in de internationale toeleveringsketens wil versterken.
 
 
 
(advertentie)
#  
Iedereen heeft verschillende tol wensen
 

Wij bieden u de beste interoperabele Toloplossing die past bij uw zakelijke behoeften! Profiteer van de beste optie op de markt met een aanbod op maat & concurrerende prijzen!


Neem contact met ons op
 
 
 
#
 
MSC haalt Maersk bijna in als ’s werelds grootste containerrederij
 
Het verschil tussen de containercapaciteit van ‘s werelds grootste containerrederij Maersk en die van uitdager MSC is geslonken tot 0,25%.
 
 
 
#
 
Veel mis in Belgisch pakketvervoer
 
De misstanden die recent zijn geconstateerd bij invallen door de Belgische arbeidsinspectie in pakketdepots van PostNL en concurrent GLS, staan niet op zichzelf. Bij DPD, onderdeel van de Franse posterijen, is sprake van dezelfde praktijken, blijkt uit een zwartboek van de Belgische vakbond BTB-ABVV.
 
 
 
#
 
Bedrijfsrisico bij schijnzelfstandige pakketbezorgers
 
Het kenmerk van ondernemen is het lopen van bedrijfsrisico. Indien de zaken goed gaan, leveren investeringen geld op. Als het minder gaat, zal een ondernemer geld moeten toeleggen. Maar in het moderne tijdperk worden risico’s regelmatig bij mensen neergelegd die in het ‘oude’ tijdperk gewoon in loondienst zouden zijn geweest.
 
 
 
(advertentie)
#  
De toekomst is Super. En nu 8% beter.
 
Met de nieuwe Scania Superaandrijflijn wordt een geheel nieuwe branchestandaard gesteld op het gebied van aandrijflijnen en verbrandingsmotoren, met een brandstofbesparing van ten minste 8%.

Meer informatie
 
 
 
#
 
Meer tonnen op Vlaamse wegen
 
Sneller dan verwacht heeft de Vlaamse Regering een wetswijziging doorgevoerd waardoor het maximum gewicht voor voertuigcombinaties wordt verhoogd van 44 naar 48 ton. In bepaalde gevallen is zelfs een verhoging tot 50 ton mogelijk.
 
 
 
#
 
Afronding fusie Antwerpen-Zeebrugge duurt nog maanden
 
De fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge had tegen het einde van dit jaar een feit moeten zijn, maar voorlopig lijkt het er niet van te komen.
 
 
 
#
 
‘Subsidie waterstofschepen is hard nodig om voorop te blijven lopen’
 
Het consortium Sh2ipdrive, dat zich richt op de toepassing van waterstof in de maritieme sector, heeft een subsidie van 24,2 miljoen euro ontvangen van het ministerie van Economische Zaken. Het totale projectbudget is 33,6 miljoen euro, inclusief eigen middelen van 9,4 miljoen. Klaas Visser, universitair hoofddocent Maritieme Techniek bij de TU Delft, en Marjon Castelijns,...
 
 
#
 
‘Groei in een haven mag niet meer leiden tot hogere CO2-uitstoot’
 
Havengebieden zoals North Sea Port staan voor een zware opgave om te vergroenen. Er zijn forse investeringen nodig in de infrastructuur. Maar in de toekomst gaat het niet meer om tonnage, verwacht de Vlaamse econoom Geert Noels. ‘De kaarten in de Europese havens worden opnieuw geschud.’
 
 
 
#
 
Clewat reinigt open water met catamaran
 
Rotterdam investeert in maritieme innovatie en is partner van PortXL, een van de innovatie­versnellers in de regio. Via een intensief programma worden startups en scale-ups begeleid bij het ontwikkelen van hun product en de groei van hun bedrijf.
 
 
 
#
 
Nieuwe tegenslag voor de ‘belly’ door Omikron-variant
 
Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers over het derde kwartaal was Air France-KLM vorige maand nog optimistisch over een eindspurt dit jaar. Die hoop is, tenminste bij de beleggers, al enigszins verdampt sinds de Omikron-variant eind november zijn opwachting maakte in de luchtvaart­sector en het andermaal vliegverboden deed regenen. Het lang verwachte herstel van het...
 
 
 
(advertentie)
#  
Transport is belangrijker dan ooit!
 

Help mee met het in kaart brengen van best practices en de rol die effectief transportmanagement kan spelen bij het verbeteren van de logistieke prestaties. Vul de survey in en


maak kans op een bol.com cadeaubon van 50 euro.
 
 
 
#
 
CCR gaat autonoom varende schepen Rijnvaart regelen
 
De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) gaat ontheffing verlenen aan proefprojecten met autonoom varende schepen. De commissie wil zo automatisering in de binnenvaart bevorderen.
 
 
 
#
 
Deltalinqs: ‘De poort van Europa piept en kraakt’
 
‘De poort van Europa piept en kraakt’. Dit zegt Deltalinqs in een ‘position paper’ in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.
 
 
 
#
 
Bouwbedrijven nemen belang in asfaltvervoerder
 
De bouwbedrijven Heijmans, Dura Vermeer en Versluys Groep nemen gezamenlijk een derde van de aandelen over van asfalttransporteur Millenaar & Van Schaik. Een vierde nieuwe aandeelhouder, de participatiemaatschappij GLBN, neemt eveneens een belang van een derde in het transportbedrijf dat in Oude Meer, vlak tegenover Schiphol-Zuidoost, is gevestigd.
 
 
#
 
Groningen: ‘Kabinetsplannen voor wind op zee slecht voor ons’
 
Groningen Seaports en Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) zijn niet te spreken over de kabinetsplannen voor wind op zee. Uit de brief van het kabinet blijkt dat er tot 2030 geen nieuw windpark wordt aangesloten in de Eemshaven en de oplevertermijn van het windpark Ten Noorden van de Wadden (TNW) is nu onduidelijk geworden.
 
 
 
#
 
Revolutionaire vinding kan vervuilende en risicovolle hydraulische cilinder vervangen
 
De traditionele hydraulische cilinder die ook in heel veel logistieke en haven-gerelateerde toepassingen zit, vormt een milieurisico als er lekkage optreedt, maakt veel lawaai en verbruikt onnodig veel (diesel)energie. Dat kan ook anders.
 
 
 
#
 
TLN: veel onnodige hoge boetes tijdens wegcontroles
 
De afgelopen weken zijn diverse bestuurders in Duitsland en Oostenrijk beboet omdat tijdens een wegcontrole bleek dat er geen handmatige aanvulling was uitgevoerd van de dagelijkse- of wekelijkse rust. TLN spreekt hierbij over ‘onnodige boetes’.
 
 
 
(advertentie)
#  
UTA – Brandstof, tol en plus services
 
Sinds 1963 biedt UTA zijn diensten aan in Europa en helpt u de administratie van uw bedrijf te vereenvoudigen. Dankzij UTA's telematica-oplossing UTA SmartConnect® en uw UTA One® kunt u uw wagenpark volgen en optimaliseren in Europa.

Meer informatie leest u hier!
 
 
 
#
 
Doorpakken na pleisters plakken
 
Je hoeft de vakmedia niet eens zo nauwgezet bij te houden om te zien dat logistieke ketens mondiaal voor flinke uitdagingen blijven staan. Op Schiphol-Zuidoost zagen we in oktober flinke congestie die we moeilijk konden verklaren vanuit de luchtvrachtvolumes op dat moment. We zagen files en lange wachtrijen met vrachtwagens op de meest onverwachte momenten...
 
 
 
#
 
Rederijen bouwen in razend tempo schulden af met monsterwinsten
 
Containerrederijen bouwen momenteel snel hun schuldenlast af met de monsterwinsten van de laatste tijd. Dat blijkt uit de financiële verslagen over het derde kwartaal van de bedrijven
 
 
#
 
Zweedse slokop Elanders koopt Eijgenhuijsen Precisievervoer
 
Transportbedrijf Eijgenhuijsen uit Ruurlo is per 1 december overgenomen door het Zweedse logistieke bedrijf Elanders. De Zweden betalen ongeveer 10 miljoen euro.
 
 
 
#
 
Spottarief containers daalt licht, maar is nog steeds torenhoog
 
De tarieven in het containervervoer zijn deze week met gemiddeld anderhalf procent gedaald. Dat meldt de Britse cijferaar Drewry.
 
 
 
(advertentie)
#  
Hoe gezond en veilig is jouw transportbedrijf?
 
De risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is een verplichte gezondheids- en veiligheidscheck van je bedrijf. Wie zijn RI&E niet kan laten zien, loopt de kans op een boete van Inspectie SZW.

Ga aan de slag met uw RIE >
 
 
 
#
 
Maersk verdiende per teu het minst, Zim het meest
 
Niettegenstaande een record bedrijfsresultaat (ebit) van 5,9 miljard dollar in het derde kwartaal, verdiende Maersk per vervoerde teu het minst van de grote carriers.
 
 
 
#
 
Patrick Bobeck: 1976 – 2021
 
Het is 15 februari 2006. Net uit de banken van de universiteit begin ik mijn eerste werkdag bij Vallenduuk Advocaten. Het was een bijzondere sollicitatieprocedure. Tot diep in de nacht had ik gewerkt aan de casusopdrachten die we de volgende dag zouden gaan bespreken. Ook mijn scriptie, die ging over de aansprakelijkheid van de werkgever...
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam