webversie - gegevens wijzigen / afmelden
Nieuwsbrief van vrijdag 1 juli 2022

Eigen muziek componeren met gratis software

Je eigen muziek componeren doe je vandaag de dag uiteraard gewoon op de computer, maar de software hiervoor kan flink prijzig zijn. Daarom behandelen we in twee video-workshop MuseScore, een uitgebreid en bovendien ook gratis programma voor iedere muzikant. Welke functies heeft het en hoe ga je ermee aan de slag? 

Muziekcomposities maken met MuseScore (1)
Muziekcomposities maken met MuseScore (2)


Review: Voordelig muisje voor gamers

Randapparatuur voor gamers kan al gauw in de papieren lopen. Voor wie een wat krapper budget heeft, zijn er gelukkig ook opties. De Trust GTX 980 Redex-muis kost vier tientjes, wat relatief goedkoop is voor een dergelijk product. Of goedkoop geen duurkoop is, lees je in onze review.


Op vakantie naar het buitenland? Zo surf je veilig op het internet

#brandedcontent -  Gratis WiFi in hotels, cafés, op luchthavens en zelfs onderweg. Tegenwoordig hoef je ook op vakantie nergens meer zonder internet te zitten. Maar het gebruik van openbare WiFi-netwerken brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo maakt het gebruik van publiek toegankelijke netwerken je een makkelijk doelwit voor hackers. Gelukkig kun je jouw laptop, tablet en smartphone eenvoudig beschermen tegen online dreigingen, zodat je overal vandaan veilig gebruik kunt maken van het internet.

 


Google Chrome-wachtwoordmanager krijgt eendrachtig design

Google geeft de ingebouwde wachtwoordmanager van Google Chrome een update op zowel Android als desktops, zoals op bijvoorbeeld Windows.
Lees verder ...

Nieuwe HTC-smartphone legt focus op metaverse

Het is jaren geleden dat HTC een smartphone uitbracht waar mensen op zaten te wachten, maar nu waagt het bedrijf het er opnieuw op met de Desire 22 Pro.
Lees verder ...

Nieuw Gmail-uiterlijk wordt verder uitgerold

Sinds februari rolt Google een nieuw uiterlijk uit voor de e-maildienst Gmail, waar vanaf nu meer mensen mee te maken krijgen.
Lees verder ...

Microsoft wil Windows 8.1 achter zich laten

Het einde van Windows 8.1 nadert. Daarom krijgen gebruikers van het systeem vanaf volgende maand hier waarschuwingen over.
Lees verder ...

Netflix bevestigt komst abonnement met advertenties

De co-ceo van Netflix, Ted Sarandos, bevestigt tijdens een interview dat het bedrijf een abonnement lanceert dat advertenties voorschotelt.
Lees verder ...

OPPO Reno 6 met gratis OPPO Watch Free

#brandedcontent -  Toe aan een nieuwe smartphone? Misschien is de OPPO Reno 6 iets voor jou! Beoordeeld door het Kieskeurig.nl testpanel met een 8,4. Ontvang nu tijdelijk de OPPO Watch Free bij aanschaf van de Reno 6.


Luister de Computer Idee-podcast!

In aflevering 22 van de Computer Idee podcast staan we stil bij de laatste dagen van Windows 8, waar Microsoft de ondersteuning binnenkort voor stopt. We behandelen ook gratis alternatieven voor Movie Maker en benadrukken het belang van wachtwoordmanagers. Verder: hoe herken je nepprofielfoto's op datingsites en wat als je telkens bijlages vergeet mee te sturen in je e-mails?

Luister de podcast hier en je bent weer helemaal op de hoogte van het laatste technieuws!


Heeft u een vraag aan de FAQman?