Kerst met de Klassieken, kom ook! | Canto Ostinato| Prijsvraag | Rachmaninov
 
Bekijk de online versie
 
 
Spiegelzaal
NPO trekt stekker uit programma Spiegelzaal op NPO Klassiek
Vanaf 1 januari stopt het programma Spiegelzaal. Spiegelzaal is al 30 jaar het voorprogramma van Het Zondagochtend Concert en wordt live vanuit het Concertgebouw uit Amsterdam op de radio uitgezonden. AVROTROS is zeer ontstemd over dit besluit, wat mede door financiële beweegredenen ingegeven zou zijn. Mediadirecteur Bart Barnas over dit besluit: "Wij zijn als AVROTROS teleurgesteld dat NPO zo omgaat met deze bewezen en waardevolle programmatitel, tevens een zeer belangrijk podium voor klassiek talent op de Nederlandse radio.”
Deze week te horen in Spiegelzaal
 
 
 
De Klassieken
Kerst met De Klassieken
Wat is mooier dan muziek met elkaar delen, en dan al helemaal in de magische kerstperiode? Op vrijdag 15 december verplaatst radioprogramma De Klassieken met presentator Ab Nieuwdorp naar Maastricht om de feestdagen in te luiden met een kerstspecial vol live-muziek en met publiek!
Geef je snel op!
 
Het Zondagochtend Concert
Paganini-variaties van Rachmaninov
Zondag 5 november horen we meesterpianist Denis Kozhukhin in een levendige en gevoelige vertolking van Rachmaninovs Rapsodie op een thema van Paganini. In combinatie met Mendelssohns zonnige ‘Italiaanse’ symfonie belooft dat een energieke zondagochtend.
Luister mee
 
 
 
Meer klassiek:
🎥 Zien: Lorenzo Viotti dirigeert Tsjaikovski
☕️ Een goedemorgen met... Ulrike Niehoff
🎶 Brahms, Bartók en Tsjaikovski in Het Zondagmiddagconcert
🍷 Deze muziek past bij een romantisch diner!
 
 
 
Prijsvraag
Win deze nieuwe cd: Dixit Dominus
De Duitse componist Georg Friedrich Händel (1685-1759) was pas 22 jaar oud toen hij in Rome zijn Dixit Dominus voor drie vocale solisten, koor en orkest componeerde. Volgens veel liefhebbers heeft hij dit werk nooit meer overtroffen. De nieuwe opname door het Vlaams Radiokoor en Il Gardellino o.l.v. Bart van Reyn mag je niet missen!
Doe mee aan de prijsvraag
 
AVROTROS Klassiek Concerttip
100 jaar Ten Holt: Canto Ostinato
Canto Ostinato staat bekend om de meditatieve en ontspannen sfeer en iedere uitvoering is anders. Pianoduo Scholtes & Janssens speelt Canto Ostinato dit najaar op zes verschillende locaties, als ode aan de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Ten Holt zou in 2023 honderd jaar oud zijn geworden. 
Meer info en kaarten
 
 
 
playbutton
 
 
 
Te zien op NPO Start:
'De koninklijke republiek'
 
       
Nieuwsbrief doorsturen       (Tijdelijk) Afmelden      Privacyverklaring